Kırşehir’in yetiştirdiği değerlerden birisi olan Mucurlu hemşehrimiz Zeki Sayın’ı geçen hafta kaybettik.
Alanında yükseleceği en üst makamlara kadar yükselen değerli bir hemşehrimizdi Zeki Sayın.
Türk bankacılık sektörünün duayen isimlerinden biri olan, 2003 yılından itibaren tasfiye sürecindeki Emlakbank’ın yönetim kurulu başkanlığı ve genel müdürlüğü görevini üstlenen, Zeki Sayın Kırşehir’de kurulu bulanan ve bugün özelleştirilerek Işıklar Holding’e geçen Çemaş Döküm Sanayi A.Ş.’nin kurulmasını da sağlamıştı.
Zeki Sayın, 1980 öncesi Milli Selamet Partisi’nden ve 1989 yılında Refah Partisi’nden Kırşehir Milletvekili adayı olup kazanamamıştı. 
1988 yılında gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in 21. Kuruluş yıldönümü anısına düzenlediği ödül dağıtım töreninde ben de Zeki Sayın’ı Kırşehir’e verdiği hizmetlerden dolayı plâketle onurlandırmıştım.
Zaman zaman görüştüğümüz, İstanbul’a gittiğimizde ilk ziyaret ettiğimiz hemşehrilerimizden birisi olan Zeki Sayın ülkenin geleceğini, Kırşehir’in geleceğini anlata anlata bitiremezdi.
Mucur’da merhum Ömer Sayın’ın oğlu olan üç çocuk babası Zeki Sayın hemşehrimiz sakin, titiz ve kibar biriydi. 
İşte yukarıda anılarda kalan fotoğraf 1988 yılında gazetemizin kuruluş yıldönümünde çekilmişti. Bu fotoğraftaki hemşehrilerimizi kısaca tanıtalım:
Sol baştaki Kırşehirli ünlü iş adamımız Ahmet Uğurlu, onun yanındaki Türkiye’nin önde gelen tüccarlarından hayırsever insan Hacı Ali Akın, onun yanındaki yine Kırşehir’in büyük sanayici ve işadamlarından Muzaffer Mermer ve sağ baştaki geçen hafta 79 yaşında kaybettiğimiz hemşehrimiz Zeki Sayın.
Cuma günü İstanbul Fatih Camii’nde kılınan namazın ardından toprağa verilen hemşehrimiz Zeki Sayan’a bir kez daha Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.  
*ŞEVKET GÜNER