Cahit Gürses’le son buluşmamız

         Geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz Kırşehir eski Belediye Başkanı Dr. Cahit Gürses’in vefatı sevenlerini üzdü, yasa bürüdü.

         Benim de 60 yıllık arkadaşım olan Cahit Gürses’le nice anılarım oldu. Kırşehir için, hemşehrileri için neler yaptığını, nasıl kafa yorduğunu çok iyi bilenlerdenim.

         Cahit Gürses iyi bir Atatürkçü, iyi bir Cumhuriyetçiydi. O Kırşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra iktidar partisi, onun ve muhalefetteki tüm belediye başkanlarının elini kolunu bağlamak için neler yapmadı ki?

         Ama Cahit Gürses Kırşehir için, demokrasi için hiç elini kolunu bağlatır mıydı?

         Ve öyle yaptı iktidar partilerinin milletvekillerini yanına almayı başardı ve Kırşehir’e o dönem için pek çok hizmeti getirdi.

         Eski Kırşehir SSK Hastanesi’nin Başhekimliğini yaptı, Kırşehir Devlet Hastanesi’nde uzun yıllar kulak-burun-boğaz doktoru olarak binlerce hastasını tedavi etti.

Hemşehrilerinin ısrarı ve talebi üzerine birkaç kez partisinden milletvekili adayı oldu. Kazanamadı, az bir oyla kaybetti. Ama onun Kırşehir’de varlığından rahatsız olan iktidar partililer Mersin’e sürdüler.

         Dr. Cahit Gürses Mersin’de durabilir miydi, yaşayabilir miydi?  Her hafta sonu Kırşehir’deydi.

         Nihayet iktidar partililer onu Kırşehir sevgisinden koparamayınca yeniden Kırşehir’e getirdiler ve buradan emekli oldu.

         Ve sonunda özel bir hastanede hemşehrilerine hizmet verirken geçtiğimiz hafta yakalandığı hastalığa yenik düşerek aramızdan ayrıldı.

         İşte yukarıdaki anılarda kalan fotoğrafta Dr. Cahit Gürses’in görev yaptığı özel hastanede buluştuğumuz güne ait. Yine dilinden Kırşehir sevgisini, bağlılığını anlata anlata bitiremiyordu Cahit Gürses.

         Kendisine bu vesile ile bir kez daha Allah’tan rahmetler diliyorum.

                                                                                  *ŞEVKET GÜNER