Belediye Bakanı Mehmet Ali Yapıcı’nın geçirdiği trafik kazası sonucu vefat etmesi ile boşalan Kırşehir Belediye Başkanlığı için yeniden seçim yapılması kararlaştırılmıştı.

Bütün partiler adaylarını açıklarken, SHP de aday adayını belirlemek için eski Kız Meslek Lisesi’nde önseçim yaptı. 5 adayın katıldığı ön seçimi Dr. Cahit Gürses rakiplerini ezip geçerek aday olmuştu.

18 Şubat 1990 tarihinde yapılan Belediye Başkanlığı seçimini iktidardaki Anavatan Partisi’nin bütün vaadlerine, hatta Şeker Fabrikası’nın temelini atmalarına rağmen SHP’nin adayı Dr. Cahit Gürses kazanmıştı. Kırşehirliler bu seçimde iktidara ve Türkiye’ye demokrasi dersi vermişti.

Yukarıda anılarda kalan bu fotoğrafı 18 Şubat 1990 tarihinde seçimden zaferle çıkan Dr. Cahit Gürses’in Ankara Caddesi’ndeki ağabeyinin adını taşıyan oturduğu Canbolat Apartmanı’nın 3’ncü katında ben çekmiştim.

Fotoğrafta eşi Nurten Hanım, kızı Cansu, oğlu Canpolat ve Cahit Gürses birlikte görülüyor.

Geçen hafta aramızdan ayrılan Dr. Cahit Gürses’in çocuklarını cenaze töreninde gördüm. Bugün bir üniversite öğretim üyesi olan oğlu Canbolat 38 yaşında, kızı Cansu 35 yaşında.  

Bu vesile ile Cahit Gürses’e bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum, ruhu şad olsun. Ailesine sağlıklı bir ömür diliyorum.

*ŞEVKET GÜNER