Bundan 50 yıl önce Kırşehir’de orta ölçekli de olsa bir sanayileşme atağına geçilmişti. O yıllarda Kırşehirlilerin ortak olduğu fabrikalar kurulmaya başlanmıştı. Bu fabrikalardan pek çoğu dürüst ve iyi idare edilemediğinden olsa gerek bugün yok olup gitti. 
    Yukarıda anılarda kalan fotoğraf 1970’lere ait. O yıllarda meyve suyu fabrikası olarak kurulan, ancak Kırşehir’de yeterli meyve bulunmadığından kireç fabrikasına dönüştürülen Meytaş Kireç Fabrikası Yönetim Kurulu Üyeleri bir toplantıda toplu halde görülüyorlar.
    Fotoğraftakiler soldan sağa: Şirketin ortaklarından zahireci İhsan Çoban, manifaturacı-konfeksiyoncu İhsan Beydoğan, zahireci-un fabrikası sahibi İhsan Yeşilli, yanındaki eski Ticaret Odası Başkanı Arif Zülkadiroğlu, onun yanındaki Eczacı Doğan Türkmen, kırtasiyeci Reşat Sülükçü, Hacı Beyhan, sarraf Ali Rıza Mutlu, manifaturacı Nazmi Gökbulut.
    1970’li yıllardaki Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın Başkanlığını yürüten İhsan Yeşilli ve Vali Mustafa Bezirgan’ın öncülüğünde kurulan, daha sonra özelleştirilip Işıklar Holdinge satılan Meytaş’ta İhsan Yeşilli uzun yıllar Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapmıştı. 
Hatırladığım ve bildiğim kadarıyla yukarıdaki fotoğraftakilerden sadece İhsan Yeşilli hayatta. 
Bugün aramızda olmayan o müteşebbis ruhlu hemşehrilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan İhsan Yeşilli’ye de sağlık ve esenlikler diliyorum.
*ŞEVKET GÜNER