Zurnanın zırt dediği yer derler, işin sarpa çattığı zaman işin ehilleri. Bizim de Ortadoğu macerası tam da zurnanın son deliğine dayandı.
“Eş başkanısın, bu proje sensiz olamaz” derken, işi son deliğine dayandırdı coni. Mehmetçik ilerliyor, “biz engel tanımayız” derken güya eski müttefikimiz coni yellemeye başladı. “Ben yapacağımı yaptım veya yapamadım” diyerek, yeni dostumuz ve yeni komşumuz olacak Rusya’nın önüne bizi itiverdi.
Biz neden Suriye’nin en azından şimdilik lideri olan adamla diyaloğa geçemiyoruz? Bizim bilmediğimiz bir engel mi var veya başka bir düşünce ve geri fikir sendrumunami kapıldık?
Bırak Esad’a ve hatta sen de destekle bu terör olayını kendisi temizlesin. Bak o zaman işler nasıl kına gibi oluyor. Ama öyle olmuyor, birileri araya çomak sokuyor ve iki tarafa da gaz veriyor.
Bizim de fazla Ali-Cengiz oyununa aklımız ermiyor ya, biz de o gazla uçuyoruz.
Hani sınırları Suriye ile neredeyse kaldırmıştık, gümrük vergilerini indirmiş ve hatta gümrük kapılarını bile kaldırmayı konuşuyorduk. Ne oldu da bir gecede her şey tersine döndü. Kim bizi bu hale getirdi? Bunu kimse sorgulamıyor.
“Ya istiklal, ya ölüm” diye kahramanlık sloganları atıyoruz. Suriye’den kaçıp ülkemize sığınanları kuzu kuzu besliyoruz. Hepsi de maşallah izbandut gibi delikanlılar, hepsinin altında araba var, pek çoğu da lüks içerisinde yaşıyor denebilir. Yaptıkları pisliklerde cabası ve dedikleri su (terör bitince tekrar memleketimize döneceğiz) ne güzel.
Benim askerim ölecek, kendilerinin temizleyemediği pisliği Osmanlının torunları temizleyecek, onlar da yine bir sonraki hengâmeye kadar rahat yasayacak!
İşin garip tarafı da Osmanlıyı yıkan kendileri. Tarihi bir sayfa geriye alın Osmanlının nerde battığını görürsünüz.
Son durum su, aminin taktiği yine yürüdü. Alabileceğini aldı, alamadığını bir sonraki plana bırakarak dinleme ve dinlenmeye geçti. Ne zamana kadar beli değil, bence deşifre olan ve eskiyen terör gurubunun yerine başka bir gurup yaratılıncaya kadar.
Hani bahsedilen binlerce TIR silahlar ve zırhlı araçlar ne oldu? Onlar şimdilik kimin elinde kaldı, gelecek plan için mi saklandı. Bu işin ami tarafı?
Peki diğer süper güç olarak gördüğümüz Rusya ne alemde ve onlar hangi telden akort çekiyor?
Neden T.C. Hükümeti Suriye’nin sahibiyle görüşmüyor da başkasını araya sokuyor? İran’ın durumu ne? Onlar ne telden hangi havayı çalıyor?
Ama onları Müslüman olarak görmediğimiz gibi, diğer Müslüman ülkelerden neden bir ses çıkmıyor?
O kadar belirsiz sorular var ki hiç birinin doğru dürüst bir cevabı henüz yok. Bu gidişle işimiz hayli zor ve uzun bir sürece yayılan problemlerle yaşayacağımız görülüyor. Belki eli, belki de yüz sene uzayacak mücadelenin işareti gibi. Allah yardımcımız olsun.