2002 yılından beri AKP iktidarı ülkeyi yönetiyor. Yasaklar, yolsuzluklar ve yoksulluklar son bulacak şiarı ile gelmişlerdi ya, gelinen noktada yasaklar çoğaldı, yolsuzluklarla ilgili iddialar ayyuka çıkmış durumda ve yoksulluk ise her geçen gün artarak devam ediyor.
Vatandaşa yararlı bir dizi iyileştirmeler her nedense bir türlü yapılamıyor. Hele son bir yıldır meydana gelen asrın belası salgın hastalık sürecinde yaşanan sıkıntılar da meydana gelince milletin yaşamsal sorunları artarak devam ediyor. Bu sıkıntılı süreçte sorunlu yurttaşa iktidarın daha kapsamlı destek vermesi gerekirdi ama öyle olmadı. Açıklanan paketler doğrudan ihtiyacı olanların derdine derman olmak yerine, üstüne birde ağır vergiler, cezalar eklendi. Şimdi de her kuyumcu esnafından 500 gr. Altın kamu bankalarına yatırılması hazırlıklarının yapıldığı gündeme geldi ve bu konu sıkça dillendirilmektedir. Herhalde sıra diğer esnaflara da geldiğinde galericiden araba, besicilerden büyük ve küçükbaş hayvan, çiftçiden arpa, buğday, fasulye, pancar, nohut, çay, müteahitten daire, emlakçıdan arsa, giyimciden takım elbise, v.s verilmesi istenilecektir. Akla ziyan uygulamalarla iktidar iyice halktan koptuğunu göstermiş durumda.
Artık ülkenin yönetilemediği gibi, ekonominin de yönetilemediği şu zor günlerde iyi ki belediyeler var demeden de edemiyor insan. Çünkü zor durumda olan her bir insanımızın yardımına belediyeler yetişmeye çalışıyor.
Öyle ya;
Hiç kimse yatağa aç girmemeli,
Her evin sofrasında sıcak çorbası olmalı,
Her ailenin evinde yiyecek ekmeği, içecek suyu olmalı,
Aileler gıda ve giyimlerini temin edebilmeliler.
İşte böylesi zor dönemlerde devlet baba halkının yardımına koşmalı ve ihtiyaç duyanlara yiyecek, giyecek, gıda, ısınma, barınma, eğitim ve sağlık gibi yaşamsal temel ihtiyaçlarını temin etmelidir.
Kırşehir Belediyesi, vatandaşları elinden geldiğince yalnız bırakmadı. Pandemi nedeniyle de işsiz kalan ve ayrıca ihtiyaç sahibi olan birçok vatandaşlarımıza bir yıldan uzun süredir gıda, giyim, temizlik ve yiyecek yardımını esirgemedi. Ayrıca evinde sofrasını kuramayan insanlarımıza sıcak yemek servisleri, öğrencilerin acil ihtiyaçları ve yine engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları da önemli ölçüde belediye tarafından imkânlar içerisinde karşılanmakta olduğu aşikârdır.
Evet, ülkeyi yöneten mevcut iktidardan beklenilenleri, CHP’li Belediye yaparak vatandaşa can suyu oldu ve olmaya devam ediyor. Emek veren belediye başkanını ve tüm belediye personellerini ayrı ayrı kutlamak gerekir.