Her gün tüm ürünlere gelen fiyat artışları nedense iktidar tarafından pek görülmüyor. Oysa halkın yaşadığı sıkıntılar yukarıdan görülmeli ve durumun ciddiyetine göre adım atılmalıydı.

2021 yılının son aylarında başlayan zamların vatandaşın canını yaktığını iktidar bir türlü kabullenemiyor. Hatta iktidar kendi yaptığı zamlara karşılık da “Bu zamları CHP yaptı, bunlar muhalefet partilerinin yaygarası bile” diyebildiler.

Tabi 20 yıllık iktidar iyi yaptığı işleri “ben” diyebiliyor da, kötü yapılan işleri kabullenmiyor. Bu da tabi ki vatandaşın hoşuna gitmedi. Vatandaşın artık dayanacak gücünün kalmadığından yüksek sesli olarak göstermiş olduğu tepkiler üzerine iktidar partisi elektrikte ve akaryakıt ta yeni düzenlemeye gidileceği yani bir miktar fiyat indirimi yapılacağının sinyalini verdi.

İyi güzel de yüzde yüzlerin üzerinde gelen bir zammın indirimi nasıl olacak, lafta kalmasa izahatı bir yapılsa da vatandaş duysa.

Elbette doğalgaz, elektrik, benzin, mazot, kömür v.s fiyatları artık yakacak el ve cep kalmadı, can yakmaya başladı.

İktidar vatandaşın geçim derdini masaya yatırmalı ve ben bunca yıllık iktidarımda ülkeyi getirdiğim durum kötü diyebilmeli ve çözüm bulmalıdır.

Acilen, yıkıcı fiyat artışlarının önüne geçmelidir. Vatandaşın geçim sıkıntısı çektiği ile ilgili zamanla Cumhur ittifakına destek veren partilerden de sözlü beyanatlar basına yansımakta ancak nedense bir türlü gereği yapılamıyor. Özellikle doğalgaz, elektrik, akaryakıt ve gıda fiyatları çok yüksek, gelen faturaların ödenebilmesi mümkün değil.

İktidar partisi halen muhalefeti eleştirmekle gününü gün ediyor, geçmişte 1970’li yıllardaki Ecevit hükümetini ve o yıllardaki alış veriş kuyruklarını eleştire dursun, bugün yıl 2022 ekmek kuyruğu, yağ kuyruğu uzayıp gidiyor. Ayrıca da istekler yerine ihtiyaçları alabilmek için parada yok. Yani bugün itibarıyla ekonomik kriz ağır ve derinleşiyor.

Durum vahim, durum acı bunu görmek lazım.

Muhalefet partileri eleştiriliyor da, devleti muhalefet yönetmiyor ki, zamları da muhalefet yapmadı. Devleti AKP iktidarı yönetiyor ve zamları da iktidar yaptı, çözüm bulacak olan da yine iktidarın kendisi olmalıdır.

Ülkemizin birçok illerinden görüntüler gelmekte ve Kırşehir’de de ucuz ekmek kuyruğu, ucuz yağ kuyruğu uzayıp gidiyor, vatandaş neyi nereden nasıl ucuza alıp geçiminin derdinde.

Fiyat artışları yapılacağı zaman çok fazla beklenmeden hemen zam yapılıyor da, fiyatlarda yeni düzenlemeye gidilecek denilmesine rağmen bir türlü indirim yapılamıyor.

Her ne kadar tüm ürünlere yapılan zamların geçici olduğu, konjoktürel olduğu, bu döneme mahsus olduğu söylense de pek inandırıcı gelmiyor. Zamlar kalıcı olduğu gibi giderek de artış göstermekte ve sonunun da geleceği sanki yok gibi. Zira çözüm üretilemiyor, vatandaş çaresiz, esnaf dertli, ev kadınları mutfakta kazanı kaynatamıyor, çiftçi çözüm bekliyor, sanayici üretemiyor, tüm bu sorunların üstesinden gelmesi gerekenler ise pembe tablolar çizmeye devam ediyorlar.

Ne diyelim, vatandaşın söz hakkının olduğu günde gelecektir elbet bir gün….