Ülkemde yaşanan o kadar üzücü olaylar var ki insan olan insanın etkilenmemesi mümkün değil. İşte Cumartesi günü Kırşehirimizin sınır komşusu Kayseri ilimizde yaşanan bombalı saldırıda yine şehitler verdik.

Ülkemde yaşanan o kadar üzücü olaylar var ki insan olan insanın etkilenmemesi mümkün değil.
İşte Cumartesi günü Kırşehirimizin sınır komşusu Kayseri ilimizde yaşanan bombalı saldırıda yine şehitler verdik. 13 askerimiz şehit düştü, 44 askerimiz yaralandı.
Ülkemde bu kadar acı ve gözyaşı var. Milletimiz bu olaylar karşısında artık dayanamaz bir boyuta geldi. Sabır taşı çatladı.
Ülkemin içinde ve dışında yaşanan olaylara bakıyor ve izliyoruz. Moralimiz bozuluyor, canımız sıkılıyor. Çünkü bir vatandaş olarak elimizden hiçbir şey gelmiyor ne yazık ki…
Kayseri’de13 askerimiz öldü, çok sayıda askerimiz yaralandı. Maalesef bu ne ilk saldırıydı ne de son saldırı olacak. Her an her yerde saldırılar olabilir. Zaten ortalıkta yeni saldırılar olacağı fısıltıları dolaşıyor. Saldırıları azaltabiliriz, ama özellikle içinden geçtiğimiz dönemde sıfırlamamız çok zor.
Şüphe yok ki, hükümet terör saldırılarına karşı hazırlıkları her alanda ciddî biçimde gözden geçirmeli. Varsa hataları ve eksiklikleri gidermeli. İstihbaratı kuvvetlendirmeli ve uluslararası işbirliklerine gitmeye çalışmalı. Günümüzde terörle mücadele uluslararası bir olay ve diğer ülkelerle işbirliği yapmadan ciddî mesafe almanın zor olduğu bir alan.
Her toplumsal kesim de dikkatli, sağduyulu ve yapıcı olmalı. Terör sadece hükümeti değil, tüm Türkiye’yi hedef alıyor. Bilhassa coğrafyamızdaki kargaşa dikkate alındığında ne kadar zor durumda olduğumuz daha iyi anlaşılır.
Türkiye bu saldırıları ve şokları da atlatacaktır. Bunun için en başta yapması gereken şey paniğe düşmemek, tepkisel davranışlar göstermemek, her adımı hesaplayarak atmaktır.
Toplumun da dikkatli ve sabırlı olması lâzım. Bu tür terör eylemleri özellikle demokratik ülkelerde bir şekilde gerçekleştirilebilir. Bu yüzden paniğe kapılmamak ve terör saldırılarının Türkiye’yi yerinden oynatamayacağını göstermek terörle mücadelede en önemli araç. Panik hâli ve telaşlı icraatlar teröristlere ve terör örgütlerine prim vermek olur.
Elbette terör konusunda artık daha bilinçli, daha kararlı olmak zorundayız. Ama işin en acısı geçmişini unutan, nereden geldiğini bilmeyecek kadar gaddarlaşan idarecilerin gereğini yapmamalarını da kabul edemiyoruz.
Hayat gelecek geçecek bugün dününü unutan gafiller bulundukları görev ve makamları ellerinden gidince bugün tanımakta zorlandığınız dostlarınızı, arkadaşlarınızı kısaca çevrenizi ve diğer hizmet etmeniz gereken insanların arasına dönünce ne halt edecekler acaba?
Bir düşünün, onların öyle bir sıkıntıları olmaz. Çünkü yaşadıkları yer ve ortamı terk ederek bir başka diyarda yaşamak zorunda kalabilirler. Onların öyle ekonomik olarak bir sıkıntı ve sancısı olmayacaktır.
Dün başka, bugün başka olanlara seslenmeye çalışıyoruz.
Neden mi?
Artık safımız belli olsun. Liyakat sahipleri makam mevkide olmadığı müddetçe ne benim yazdıklarım, ne de diğer arkadaşların yazdıkları söyledikleri bu dünyada gerçekleşmez, gerçekleşemez…
İnsanların ihtiyaçlarını beklentilerini veriyormuş gibi yapıp arkadan fırıldaklar çevirerek , “boş ver gitsin, nasıl konuştum “ ama mantığı ile bir şey olacağını bilmek, görmek isteyenler hem görüyor, hem de biliyor. Gerisi teferruat..
İnsanlar o kadar riyakar, o kadar yalaka olmuşlar ki samimi olarak telefonuna veya bir konu üzerine talebine yüzüne karşı o kadar olumlu cevap verse de senin olmadığın yerde senin talebin ve hakkında şerefsizce hareketler yapabilecek kadar alçaklaşabiliyor. Delikanlılığın kitabını yazdığını söyleyen bu insanlar veya müsveddeleri makamda oldukları müddetçe hiç bir şey, hiçbir beklenti ülkemde yaşanan onlarca olumsuzluk düzelmez, düzelemez, adam olacaksın ve görevinin hakkını vereceksin.
Seni yaratana kul olacaksın hangi dine hangi mezhebe mensupsan, sana ne yol göstermişse o yolda yürüyeceksin. Yalakalık riyakarlıkla değil, kul hakkına tecavüz etmeyeceksin. Sırf birileri veya idare amirin mutlu olsun diye insanlara zulüm etmeyeceksin.
Bu devlet idaresinde de dikkat edilmesi gereken bir yol, devletler arasında da uygulanması gereken bir yol. Şimdi benim ilimde, yani Kırşehir’de yaşanan onlarca olumsuzluklara bakalım desem birileri hoplayacak!
Birileri makamını mevkiini kullanarak kendince tavır alacak çok ta tin! Eğer onlar da yürek varsa yalakalık yapanlara değil gerçekleri söyleyecek olanları dinlemeleri gerektiğini bilecekler. Kırşehirimizde de yalakalık yapmayacak kadar ulumlu düşünen, şerefinden asla taviz vermeyecek insanlarımız var. Lütfen biraz onlarla hasbihalde bulunun , köşe yazarlarının söylediklerine kulak kabartın. Yoksa yollar uzadıkça uzar varılması gereken hedefler sizden uzaklaştıkça uzaklaşır.
Yazmak söylemek biz de, gerisi sizden . BU TOPRAKLAR İÇİN ŞEHİT GAZİ OLAN BÜTÜN VATAN EVLATLARINA ALLAH'IMA DUA EDİYORUM ONLARA RAHMETİNLE MUAMELE ET YARABBİ.