Her yeni yıla başka bir ümitle giriyoruz ve devamlı hayal kırıklığı ile karşılaşıyoruz.

Halkın çoğunluğu yaşamından memnun olmazken, belli bir azınlık hayatından daima memnun ve mutlu giriyor ve de her gelecek yeni yıllarda girecek.

Dünyanın kuruluşundan zamanımıza kadar geçen süre içerisinde hiç bir zaman aynı toplulukta yaşayanların hepsinin mutlu olduğu zaman ve rejim olmamıştır ve de olmayacaktır da. Fakat gelir dağılımındaki eşitlik belki bir nebze huzur ve mutluluk paylaşımına vesile olur.

Anadolu coğrafyasında pek çok medeniyetler gelmiş geçmiş, Türkleri ilgilendiren ve belli bir zaman rahat ve huzur içerisinde yalnız Selçuklular zamanında, genel olarak olmasa da Anadolu’nun verimli topraklarında yetiştirdiği ürünlerle rahat geçimini temin ederek yaşamış. Osmanlının kuruluşundan bitimine kadar halk hep savaş ve yoksullukla geçirmiş yaşamını, Osmanlının yanlış ve bilgisiz liyakat sahibi olmayan liderlerin idaresinde çöken imparatorluğun yerine kurulan ve kurucuların milliyetçi anlayışla 1923-1950 yıllar arasında yokluk içerisinde olsa da rahat huzurlu bir ortamla bütün imkânsızlıklara rağmen fabrikalar açılmış, tarımda zamanın karasabanla üretim yapmaya çalışmasına rağmen çiftçilik ve tarımda kendi kendine yetecek üretimi başarabilmiş, yatılı Tarım Teknik Ziraat okulları açılmış, büyük çiftlikler açılmış.

Bu çiftliklerde yatılı okullarda teknik çiftçiler yetiştirilmiş (bunlar şu an kapatılmış ve toprakları dağıtılmış) Eğitim zamanın en yüksek verilerine Köy enstitüleri sayesinde ulaşmış okuma yazma oranı yüzde 7-8’den kısa zamanda yüzde 80’lere kadar çıkmış. Mamafi DP zamanında işleyişi, kominizim propagandası yapmakla suçlanarak minimuma indirilerek kapatılmasını da CHP’ye yaptırılmıştır.

Eğitimde en verimsiz ve çelişkili devreleri son 20 yıl içerisinde yaşayarak 2021 yılını da geride bıraktık. Son 15 yılını Ortadoğu’nun egemen güçlerin teşviki ve şahsi ihtiraslarımız yüzünden düşmanlık düzeyine taşınması Türkiye Ortadoğu ve Arap dünyasını kaybederken, yanlış politikalar yüzünden Rusya ile 400 hava savunma füzelerine yüksek bir meblağ öderken, Amerika ve diğer müttefik ülkelerin ortaklığı çerçevesinde ileri teknoloji olarak üstün vasıflara sahip F 35 muharebe uçaklarının pek çok parçasının Türkiye’de üretilmesine rağmen ve aynı zamanda parasını da ödediğimiz uçakların üretim ortaklığında çıkarılmakla birlikte  uçaklarda verilmeyerek, müttefiklerimizin azizliğine uğrayarak pek çok olumsuzluk ve sorunları geride bırakarak yeni yıla giriyoruz.

2022 yılını nasıl geçireceğimizin belirsizlik içinde geçeceğine şüphe yok. Fakat toplum olarak ayağımızı yorganımıza göre uzatarak zor günleri geçirmeye çalışalım. Soğuk günlerde topluca aile olarak tek battaniye altında bu kışı geçirirken, iyi günlerin hayali ile mutluluğu ve ümidimizi kaybetmeden ileriye bakalım. Bütün okuyucuların yeni yılını kutlarken, ümitsizliğe kapılmadan bu yılında sonunu bekleyelim. İnşallahla olursa hep beraber inşallah dualarımız sağlığımız ve bağımsızlığımız için olsun.