Bir yılın daha sonuna yaklaştık. 2021 yılı bir önceki yıldan çözülemeyen sorunları beraberinde getirmişti ama bir o kadar daha üzerine ekledi maalesef.
Kırşehir ve ülke olarak sıkıntı ve zor bir yıl geçirdik.
2021 yılına pandemi, eve kapanmalar, iş yerlerinin kapatılması, sosyal ve ekonomik ve benzeri sorunlarla girdik, bunların hiç birini halen içinde bulunduğumuz yıl içerisinde çözemedik. Hatta tüm bunların üzerine birde fakirlik, işsizlik ve yoksullaşmayı ekledik. 
Adım adım 2022 yılına doğru yaklaşırken yabancı devletlerin para birimleri hep değer kazanıyor ve tabiî ki bizim milli paramız sürekli değer kaybediyor. Hal böyle olunca da hayat pahalılığı bir türlü önlenemiyor. Çünkü aklınıza ne gelirse tüm ürünlere her gün zam üstüne zam geliyor. Yani 2022 yılını zam zam zam’larla karşılamak zorunda kalıyoruz. 
2021 yılında bir taraftan yoksulluk artarken bir taraftan da “yüksek kur düşük faiz” uygulaması ile milletten halen sabretmesi bekleniyor. İyi güzel de sabır kalmadı ki, daha ne zamana kadar sabredilecek. Açlık ve yoksulluğun yaşandığı bir yerde sabır mı olur. Öyle anlaşılıyor ki milletin şu anki yaşadığı pahalılığa bakarak halen sabır dileyenler, galiba başka ülkelerde yaşıyorlar sanki.
Kötü bir yıl oldu.
Son ayına girdiğimiz şu yılda, yolsuzlukların olmamasını isterdik. Yoksulluğun tarihe karışmasını, fakirliğin ne olduğunun bilinmemesini isterdik.
Terörle mücadelenin bitirilmesini, yurtta ve cihanda kavga dövüşün olmadan barışın egemen olmasını isterdik.
Hayat pahalılığını konuşmayı hiç istemezdik ama tüm kesimlerin yüksek gelir elde ederek rahat bir yaşam sürmesini tabi ki isterdik.
Bu yüksek enflasyon da neyin nesi tüm ürünlerin fiyatları her gün artıyor demeden, dolar, Euro kurlarını takip etmeden hayatın sürmesini isterdik.
Tabii bunların hiç biri olmadı, Türkiye Cumhuriyeti devleti iyi yönetilemediği için, daha da kötüsü ekonomisi yönetilemediği için bu yılın çözüm bekleyen sorunları da öylece yılın sonuna geldi.
Hayat pahalılığının hiç olmadığı kadar yükseldiğini, işsizliğin arttığını, milli paramızın en fazla değer kaybını, fakirliği, yoksulun daha da yoksullaştığını maalesef 2021 yılı gösterdi. Yaşanılan bu tahribatla da kolay kolay unutulmayacak bir yıl oldu.

Umarım bu zor ve sıkıntılı sürece kısa sürede atlatır ve 2022 yılı ülkemiz ve milletimiz için güzel bir yıl olur.