Yeşil Vadi projesi, Kırıkkale’nin il olmasının hemen ardından, dönemin Valisi ve Kırıkkale Üniversitesi işbirliğinde büyük emekler verilerek hazırlandı. Toplumun beğenisine sunuldu. Her insanımızın beklediği, yapılmasını dört gözle beklediği bu proje, bir türlü uygulamaya geçirilemedi. Özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Başkanının her platformda “Yapacağım” sözünü vermesine rağmen, bir türlü yapıp Kırıkkale halkının hizmetine sunulmadı. 
Allah hiç kimseyi söz verip de sözünü tutmayan siyasilerden etmesin. 
Değerli okuyucular. Kırıkkale İl Gazetesi Sahibi Sayın Ramazan Çetin ve gazetenin köşe yazarları olarak, Sayın İhsan Akça ve ben Asım Atabey olarak yukarıda adı geçen projelerin Sayın Valimiz Yunus Sezer tarafından yaptırıldığını ve halkın hizmetine açıldığını gördük. Tek kelime ile bu projeler şahane olarak yapılmış. Olağanüstü güzellikler sergilenmiştir. Üstelik yaptırılmasını Kırıkkale Valiliği üstlenmiş olsa da, buralar için harcanan paralar, Sayın Valimiz Yunus Sezer’in bürokraside kişisel dostlukları ile çözülmüş. Para sıkıntısı olmamış.  Kırıkkale bütçesinden harcama yapmadan, Ankara’dan aldıkları paralar ile çözmüştür. Kendisine İl Gazetesi ve köşe yazarları olarak İhsan Akça ve ben Asım Atabey olarak çok teşekkür ediyoruz. 
Değerli okuyucular. Mangal yaparak bir günlük tatil yapmak için Yeşil Vadi’ye, Oba Köy’e gidilebilir. Parkta pergolalar çok sayıda yapılmış. Alan geniş olduğu için, hiçbir aile bir diğer piknikçi aileyi rahatsız etmeyecek aralıklara sahip. 
Hem Yeşil Vadi hem Oba Köy parkı Kızılırmak’ın kenarında. Suyun mavisini izleyerek, sesini dinleyerek bu parklarda eğlenebilirsiniz. Çocuklar için oyun alanları, bisiklet yolları, sık aralıklarda tuvaletler, Tarım Köy alanları, ekolojik tarım bahçeleri, yöresel çadır alanları,  ağaçlandırma alanları,  sebze bahçeleri, serada çiçekçilik alanları, ranzaları,  kilimleri, yastıkları ve minderleriyle döşeli, kapalı oturma yerleri var. 
Gözleme, börek ve yufkalarıyla yemek yiyecek salonları, seyretmekle gönlünüzün dinleneceği şelalesi, orta büyüklükte akvaryumu, oturup çay içeceğiniz kafeteryalar, arabalarınızı rahatça park edeceğiniz park alanları, yürüyüş yolları… Şu da olsaydı denilecek bir detay kalmamış. Her şey yapılmış. Hele bir Kızılırmak’ın üzerine asma köprü yapılmış. Yaylanarak üzerinde gidip gelmek çok eğlenceli. Yalnız burada mangal yaptırılmamaktadır. 
Çeşniğir Köprüsü projesi de çok harika olmuş. Girişte Et ve Balık restoranı, Camlı Seyir tepesi, Kapulukaya Baraj Göleti suyu ile gözünüzün önünde tam bir deniz manzaralı. 
Suyun mavisi, çevresindeki ağaçlar ve gözünüzün alabildiğince uzanan tarım alanları, seyri bir başka güzel. Burada da kafeteryalı yemek salonları, yöresel ürünleri satış yerleri, et mangal yeri, yol boyu sıralanmış oturaklar. Var oğlu var. Tam bir dinlenme yeri. Tuvalet sıkıntısı yok. Park sıkıntısı yok. Manzara çok güzel. 
Hizmet sektöründe görev yapan gençler görevlerinin tam ehliler. Gezi alanı yorulmazsanız bir tam gününüzü alabilir. Sandallar var. İsteyen bu sandallarla ırmak üzerinde gezi de yapabilir. 
Tüm saydığım bu güzel hizmetler, Sayın Valimiz Yunus Sezer ve Kırıkkale Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı’nın gayretleriyle Kırıkkale’mize kazandırılmıştır. 
Tüm çalışmalar, kuruluş çalışmaları bittiğinde Kırıkkale’mize büyük bir hizmet olacaktır. ROKETSAN ROKET GELİŞTİRME TESİSLERİ OLARAK KURULAN SANAYİ, DİNEK DAĞIMIZIN ETEKLERİNDE YAPILMAKTADIR. 
Bu projenin Kırıkkale’mize kazandırılmasında çabaları olan Valimiz Sayın Yunus Sezer ve Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı’ya da teşekkür ediyoruz. 
Değerli okuyucular bir enteresan proje daha var. Bu da “HUZUR KÖY” projesi. 
Bu proje Türkiye’de bir ilk. Bu proje Kırıkkalelilerin bildiği, 61. Piyade alayı, Tank taburu olarak bildiğimiz, Çankırılı bir Genel Kurmay Başkanı tarafından, Çankırı’ya taşınan askeri birliğimizin yer şimdi HUZUR KÖY olarak hizmet verecek. Burada tedavi edilebilir hastalığa yakalanmış olan, ( Özellikle uyuşturucu bağımlıları ) her yaştan insanımızın tedavisi yapılacak, özellikle de meslek sahibi edindirilecek. Sonra da Kamu kurumlarında işe yerleştirilecekler. Kurumda, bir yandan Tavukçuluk, Bilgisayar Eğitimi, El Sanatları Atölyeleri, Seracılık, gibi eğitimler verilecek bir yandan da doktorlar, psikologlar, sosyologlar, imamlar, mühendisler gözetiminde yetişecek, meslek öğrenecekler. Topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılacaktır. 
Bu güzel projelerin Kırıkkale’mize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz Darısı Kırşehir’imizin başına.