Son şartlar altında, Kırşehir’de birini kaybeden ve yoluna Mustafa Kendirli ile devam edecek olan AK Parti yine de başarılı sayılır.
Mustafa’yı çocukluğundan beri tanırım, çok uyumlu bir karaktere sahip olduğunu bilirim. Aynı zamanda benim küçük oğlumun arkadaşı. Yaşar Bahçeci ile de çalışarak belki Kırşehir’e büyük hizmetler ederler. Yalnız çakma ahbaplara fazla güvenmeyip, dedikodu ve aracılara biraz mesafeli olmaları kendi yararlarına olur. Her konuda bu genç ekibe yardımcı olabilecek deneyimli ve tecrübeli hemşerilerim olduğunu düşünüyorum. Bu genç ekibe başarılar diler, daha önemli yerlerde görmek isterim.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları tanımadığı ve bilmediği bir yönetim şeklini, bir kurtuluş ümidiyle yöneticilerini seçti. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a itimat ve güvenle “sen direksiyonda dur ve 2023’e doğru yol al, ülkeyi bildiğin gibi yönet” dedi.
Biraz karışık ve tek kişinin dudağında çıkacak emirlerle belki yaşantımın bir kısmını daha iyi şartlar altında ömrümü tamamlarım diye de düşünebilirliği olsa da, belki 16 senedir tecrübe ve deneyim kazandı herhalde hata yapmaz diye düşünenlerde olabilir.
Yasama ve yürütmenin tek elden toplanması, nasıl sorunlarla karşılaştırır henüz belli değil. Ön görülen sisteme benzer dünyada idare edilen bir ülke yok, krallıklarda bile bütün yetkileri elinde toplayan ülke de yok. Müslüman kardeş ülkeler hariç tabi.
Şimdi onlar Türkiye’ye gıpta ile bakarak belki bizi kıskanacaklar. Seçim meydanlarında ahkam kesen ve bol keseden vaatler dağıtan partiler, aynı kulvar üzerinde yoluna devam ededursun, tek başına diğer seçime katılan partilerin toplamından fazla oy toplayan sayın Recep Tayyip Erdoğan hepsini ters köşeye yatırarak ekarte etti.
Başarıyı kutlamak bir erdemliktir ve bu erdemliği, yenilgiye uğrayan partilerden pek gösteren olmadı. Hayatında hiç bir seçimi kazanamayan güya ana muhalefet partisinde, her seçim sonrasında olduğu gibi yine cephe karıştı. İnceden inceye hesap yapanlar, inceldiği yerden kopsun anlayışıyla kazan kaldıranlar gerdan kıradursun, atı alan Üsküdar’ı geçti.
Kurulduğu günden bu güne kadar doğurganlığını yitirmeyen, ana muhalefet yine hamilelik sancıları çekerken, diğer küçük partilerden ses yok.
Aklı başında iki kişi oturup da “acaba biz neden başarısız oluyoruz?” diye mütalaa eden olmuyor, olamıyor.
Daha iki gün geçmeden erken seçimden bahsederek, halk arasında zihin karışıklığına sebep olduklarının farkındalar mı acaba?
Yeni seçilen milletin vekillerinin mazbata başvuruları seyre değer bir görüntü sergiliyor. Yemin töreni de bayağı eğlenceli oluyor, tabi seyre biraz sabırlı olmak gerekiyor. Ömür boyu vekillik yapan ve hiç bir icraatına şahit olmadığımız vekillerin akıl hocalığı yaparak çaylaklara taktik dersi verme görevi üstlendiğine şüphe yok.
Yeni vekillerin payitahta alışmaları ve vekilliğe yakışır, şatafatlı ev bulmaları biraz zaman alacağı için, şimdilik not aldıkları siparişlere zaman ayıramazlar. Grup toplantılarına katılmak ve başkana daha fazla görünmek için bir müddet gayret sarf ederler.
Bakanlık hayalleri suya düşünce, Allah uzun ömür versin gelecekleri de aile boyu garanti altına alındığından dolaya, memleket meseleleri Heybeli Ada, gerisi hikâye.
Onlar şimdilik, arabalara çakar taktırmak ve araba plakalarını isim ve soy isim harfleri veya her yerde kendilerini tanıtacak ve (benim kim olduğumu biliyor musun lan) kelimesi kullanmadan kendi yaşamlarını kolaylaştıracak yolları öğrenmekle meşguller.
Aldıkları not ve siparişlerin şimdilik kenarda duradursun, bazı sayın vekillerimizin dayıoğlu, baldız kızı, teyze torunu, hatırlı komşu, bacanak gibi yakın dost ve akrabaların çözüm bekleyen sorunları öncelikli. Zaten memleket meseleleri bu gibi ayrıcalıkların altında yatıyor.
Vergi vermemek için, işçi çıkartırım ha diyerek devleti adeta tehdit eden patronlara boyun eğmeyen bir yönetim bekliyor toplum.
Eğer çok basit sorunları işi bilenle çözmeyi başarırlarsa ömrü uzun olur, yoksa uzun ince bir yolda uzun uzun incelerek, İnce gibi başarılı olurlar.
Şimdiden yeni sistem ekibine başarılar dilerim. İnşallah başarılı olurlar, temennimiz ve beklentimiz odur.