TBMM Başkanı Mustafa Şentop, katıldığı canlı yayında net 22 bin 200 lira maaş alan vekillerin geçim sıkıntısı çektiğini söyledi. “Milletvekillerinin harcamaları yüksek, aldıkları maaş düşük kalıyor, lojmanları yok, birçoğu kirada oturuyor, hatta toplu ulaşım aracıyla Meclis’e gelen var” dedi.
Tüm bunları canlı yayında yüksek sesle dile getiren TBMM Başkanı olduğuna göre 2020 TL asgari ücretle kirada oturup zor şartlarda geçinmeye çalışan vatandaşların halini de her halde biliyordur.
Meclis Başkanı asgari ücretin kaç para olduğunu ve bununla nasıl yaşamın sürdürülebileceğini biliyor. Buna rağmen 22 bin 200 lira maaş alanın geçinemediğini söylüyorsa felaket, yok eğer bu memleket de 2020 TL asgari ücretle geçinmeye çalışanların varlığını bilmiyorsa bu da daha büyük felaket demektir.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bu açıklamayı yaparken emekli vatandaşların geçinemediğini, asgari ücretlinin zor şartlarda yaşamını sürdürmeye çalıştığını, çiftçilerin içine düştüğü durumu da dile getirmesi gerekirdi.
Bir bir iflas ederek sessiz sedasız kepenk kapatan iş yerlerini, binlerce yurttaşımızın işsiz kaldığını açıklamalıydı. Hatta kendisinin de üyesi bulunduğu partisinin kaybettiği belediyelerde yüksek miktarda borç bırakmaların nedenlerini açıklamalıydı.
TBMM Başkanı’nın yaptığı bu açıklamanın kabul edilebilir yanı elbette ki yoktur. Bir kere Milletvekili lojmanlarını CHP satmadı ki, kendisinin de üyesi olduğu AKP iktidarında vekil lojmanlarının satıldığını her halde biliyordur. Zira sayın Başkan Anadolu’yu gezip insanların hangi koşullarda ve nasıl yaşam mücadelesi verdiğini yerinde görmeli ve bilmeli, daha sonra da her kesimden insanların yaşam koşullarına göre açıklama yapması daha doğru olurdu.
Yine, Meclis Başkanı 2002 yılından beri AKP’nin iktidarda olduğunu ve bugün yönetilemeyen bir memleket, geçim sıkıntısı çeken insanlar, mutsuz bir toplumun olduğunu dile getirmeliydi.
Eh ne yapalım Meclis Başkanının üç beş kuruşluk gelirle geçinmeye çalışan yurttaşlardan haberi yok da vekillerin geçim sıkıntısı çektiğini dile getiriyorsa, o zaman emekliden, dul ve yetimden, çalışan ücretliden, asgari ücretliden bir miktar kesinti yapılsın vekillere verisin de yazık onlarda geçinebilsinler.