Kırşehir’in parlamentoya gönderdiği vekil sayısı üç iken 2011 yılında yapılan genel seçimlerde ikiye düşürüldü ve yıllar geçmiş olmasına rağmen de tekrar üç vekile bir türlü çıkamadı.

Anadolu’nun bozkırında şirin Kırşehir maalesef halen göç vermeye devam ediyor, her geçen yıl nüfusu azalıyor. Tabi bunun elbette ki sebepleri vardır, zira tüm ülkemizde olduğu gibi, Kırşehir de de işsizlik her geçen gün artış gösteriyor. Buna paralel olarak özellikle genç nüfus başka illerde iş bulma düşüncesi ile göç ediyor. Sadece gençler değil bu kervana aileler de katılmış durumda.

Kırşehir’de yıllardır değişen bir durum yok, istihdam sağlayacak kalıcı yatırımlar yetersiz olduğu gibi yenileri de yapılamıyor. Komşu illerimiz bir Aksaray, bir Kırıkkale, bir Yozgat, bir Kayseri sanayi yatırımına kapılarını açmış ve yatırım yapılıyor, sağladıkları istihdamla birlikte de nüfusları artıyor. Kırşehir bundan nasibini alamıyor maalesef.

Sormak istiyorum, Kırşehir’e neden devasa bir sanayi yatırımı gelmiyor?

Şehir içinde inşaatına başlanılan birkaç kamu binası inşaatları neden bir türlü bitirilemiyor?

Güzergâhı belirlenmesine ve her seçim yaklaştığında “yapacağız, edeceğiz" denilmesine rağmen çevre yolu (Özbağ kasabası-Güneykent arası) kısa mesafe olmasına rağmen bir türlü yapımına başlanamadı.

Bir yıl sonra gelen seçimlere gideceğiz, daha önceleri birçok vaatte bulunanlar hiç biri yerine getirilmemişken acaba şimdi Kırşehir halkından nasıl oy isteyecekler. Bu konularda yıllarca her seçim öncesi iktidar tarafından “yapacağız, edeceğiz” denilenler yazılıp çizildi, basının arşivleri bu bilgilerle dolu, seçim atmosferine girildiğinde öyle ya arşivler açılacak, verilen sözler ve yerine getirilemeyenler gün yüzüne çıkacak.

Artık kâğıt üzerinde yazılanlara, çizilenlere, “yapacağız, edeceğiz” laflarına millet pek bakmıyor, icraat var mı yok mu ona bakıyor. Artık bu millet her şeyi daha görüyor.

Hani projeciler, hani iktidarın eski yeni vekilleri?

Lafla Kırşehir sevdalılığı olmuyor, verilen sözleri ve halkın yararına olan icraatları bir bir yaşama geçirmek gerekir.

Yol yapmak, köprü, baraj, fabrika yapmak, ihtiyaç duyulan kamu binalarını inşa etmek, işsize istihdam yaratmak devletin asli görevlerindendir.

Eğer gerçekten plan ve projeler yapılsa bu da yatırıma dönüştürülseydi Kırşehir şimdi bir bu kadar daha büyümüş, nüfusu artmış ve büyüyen kentler arasındaki yerini almış olacaktı.

Tüm bunları hazırlayıp hayata geçirecek seçilmiş yetkili olmayınca, yatırımlar yapılamıyor, kentte büyüme olmuyor, nüfus artmıyor ve dolayısıyla da göç önlenemiyor.

Haydi, Kırşehir geleceğin için ilk seçimde sandık seni bekliyor. Yatırım almak, büyümek, göçü önlemek için, işsizliğe çare olmak için karar ve yetki milletin olacak, gereğini millet yapacaktır.