Cumhuriyet tarihimize baktığımız zaman anmaya ve kutlamaya değer ulusal günlerimiz, milli bayramlarımız ve haftalarımız vardır. İşte bu gün 23 Nisan 2020 bundan tamı tamına bir asır önce, yani 23 Nisan 1920’de Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Ankara’da açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi Türk halkının kendi iradesiyle yeni bir devlet kurduğunun ilanıdır.
TBMM 23 Nisan 1921’de aldığı bir kararla da yeni kurulan Türk devletinin ilk milli bayramı olarak kabul etmiş ve ilk defa 23 Nisan 1922 yılında kutlanılmıştır.
Ankara’da Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla başlanılan gün, Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara bayram olarak hediye edilmiş, daha sonrası için yetişen kuşaklara milli hafıza ve ulusal bağımsızlık bilinci kazandırılmak istenmiştir.
Ülkemizde her yıl 23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı coşku ile kutlanılmaktadır. Her ne kadar zaman zaman kesintiye uğratılsa, unutturulmaya çalışılsa, önemi yok sayılmak istenilse de yurdumuzun dört köşesinden genç yaşlı, kadın erkek her yaştan vatandaşımız eline ay yıldızlı bayrağımızı alıp kutlamanın yapıldığı alanları doldurmakta ve sevgi seli, coşku, heyecan zirve yaparak bayram sevinci her yıl yeniden yaşanmaktadır.
23 Nisan ulusal egemenlik bayramımız bu yıl biraz buruk, biraz hüzünlü bir şekilde bir arada olmadan evlerde balkonlarda kutlanılmaktadır. Zira kendini gizlemiş sinsi düşman korona virüsü pençesine aldığı canları yok ediyor.
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de vatandaşlarımızın yaşam haklarını en iyi şekilde temin etmek amacıyla kalabalıklar oluşturmadan, evde kalarak salgın hastalığa yakalanmadan sürecin geçiştirilmesi adına bu önemli milli bayramımızı alanlarda değil de, sıcak kalplerde, sevgi dolu cesur yüreklerde kutlayacağız.
Tüm milletimizin 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun.
Evde sağlıklı kalmak dileğiyle…