Ülkem yanıyor, ilim yanıyor siyasiler koltuk kavgası uğruna ülkenin sıkıntılarına çere olacak sorunların çözümüne değil, gündem nasıl değişir, bunun sözlerini söylemenin peşinde koşuyor.
Her olumsuzluk birbirine karışıyor, kısacası at izi, it izine karışıyor ne yazık ki… İşsizlik, kazanç darlığı, müsriflik sonu gelmeyen ihtiraslar siyasilerin yaşam tarzı olmuş, bir türlü bunu aşamadıkları için olmalı ki vatandaşın sıkıntılarını görmekte zorlanır olmuşlar.
Parti liderinin biri “seçim tarihinden önce yapılır ise hainliktir”, derken diğeri seçim tarihinin erkene alınması adına açıklama yapıp iki parti lideri bir araya gelip aylar öncesi söylediklerine, hem de “hainliktir” dedikleri seçim tarihinde yeni bir tarih açıklama yapmakta imtina etmediler.
Ülkemi seçim atmosferine itiverdiler, zaten sıkıntılı olan pamuk ipliğine bağlı ekonomi taban yaptı, borcunu ödemek isteyen her kesimi riske attılar, yatırımlar durma noktasına geldi, nakit akışı zaten zorda idi tamamen kilitlendi desem yalan olmaz.
Kırşehir’de çıkın bir çarşı pazarı dolaşın insanların kendi kendine konuştuklarını, eve götüremedikleri ihtiyaçlarını görün, şahit olun lütfen… Bu insanların çocuklarının yüzüne bakamadıkları için birçoğunun depresyon ilacı kullandığına şahit olun. Hatta hoşgörünün tamamen yok olduğunu görün.
Kırşehir’de esnaf, tüccar, sanayici kan ağlıyor. Ekonomik sıkıntıyı iliklerinde hissedip, gırtlağına kadar borçlanmış, kredilerle ayakta durma mücadelesi veriyor. Hele son yıllarda dövizdeki hızlı artışla birlikte a’dan z’ye gelen zamlar altında inim inim inleyen bu halk bir çıkış arıyor.
Kazandığı ile geçinemediği için ek iş arayanları mı söyleyelim, yoksa borçlarını kapatmak için kendisi kredi çekemediği için eşini, dostunu da banklara borçlandıranları mı?
Yetkili ve etkililer, etrafınızı saran yazımın başlığına uygun insanlardan uzaklaşın ki olanları çıplak gözle görün, toplumun insanların eğlenceyi kaosa, sohbeti dövüşe, demokratik tartışmayı düşmanlığa dönüştürmede hiç tereddüt etmediklerine şahit olun.
Ne oldu, neler oldu da acaba bu insanlara toplum kendi içinde birbirine hasım oldular?
İnsanların bu durumundan kimler nemalanır, kimler kendisine çıkar sağlar bunu bir analiz edin. Tabi bu ortamı analiz eden gerçekleri söylemekten çekinmeyen insanları nasıl susturulduğunu da benim yazmama gerek yok, her kesim biliyor dersem yalan olur, bilen çok iyi biliyor. Görmek isteyen çok iyi görüyor. Nedense bir türlü siyasilerimiz görmüyor, göremiyor. Yanan, yok olan, boşa giden emekler, başlığa uygun karakterdeki insanların yaşam biçimleri ve diğer insanlar, milletin bölünmesi, koyun görünmesi ve hatta yok sayılması, ihtirasların her şeyin üzerine çıkması, sorunların çözümü değil karmaşık hale gelmesi, çözülmesi için mağdur bir toplum oluşturulup, ardından çözüm sağlamak adına yapılan gaz alma harekâtları, daha sonra içinden çıkılmaz sorunlar yumağı ve ardından gündem değiştirme, adına yapılan erken seçim kararı…
Emekliye istenen zammın çok görülmesi, oluşturdukları kendi zenginlikleri, ölen, şehit olan, kerpiç ev çocukları yapılan onlarca yanlış yatırımlar, afaki fiyata ihale edilen hizmet alımları ve hizmet yatırımları, lüks yaşamdan aşağı kalmayan kutlamalar, karşılamalar ağırlamalar, Devlet bütçesinden harcanan onlarca liraya ilave seçim masrafları, yırtılan vatandaş cebi geleceğin karanlığa büründüğü günler…
Yok olan ahlak, bunlar bu ülkenin ve ilimiz Kırşehir’in gerçekleri. Bekleyeceğiz, göreceğiz 24 HAZİRAN 2018 yılı ya TAMAM denilmesini, ya da DEVAM denilmesini sağlayacaktır.
Mutlu olacaklar her devrin yallamaları, yalamaları olmaması için mertlikten dürüstlükten taviz vermeden mücadele edeceklerle olmak dileğimdir.
Seçim günü geldiğine göre şu sahip çıkılmadığı için borç batağında kalan YENİ KIRŞEHİRSPOR yöneticilerine verilen vergi affı sözünü unutanlar. Devlet makamının sözü yerde kalmaz inşallah. Yüz otuz beş kişinin hâlâ umutla beklediğini bilmeniz gerektiğini bir hatırlatalım dedim.
Cumartesi günü şampiyon olarak 3. Lig’e yükselme başarısı gösteren Kırşehir Belediyespor’u ve şampiyonlukta emeği geçenleri kutlarım.
AKIL ve AHLAK İLE ÇALIŞIP BİZİ GEÇEN BİZDENDİR.