Çarığınan köyünden gelen Tıp okuyup doktor olan Hastanın halından bilen Doktor Mehmet Ali Altın İnsanlık kaynıyor kanı Hizmet vermektir her anı Kardeş bilen tüm insanı Doktor Mehmet Ali Altın İnsanlıktır onun yolu Yüreği insanlık dolu Kırşehir'in altın oğlu Doktor Mehmet Ali Altın O hep insanları sevmiş Bencilliği çoktan kovmuş Sanki hizmet için doğmuş Doktor Mehmet Ali Altın Oturup yerinde durmayan Hiç bir insanı kırmayan Kimseden çıkar görmeyen Doktor Mehmet Ali Altın Köyü Yağmurlu Obası Nur olsun doğuran anası Yoksul fakirler babası Doktor Mehmet Ali Altın Nice acıları tadan Acı demiyerek yutan Lütuftur bize Tanrı'dan Doktor Mehmet Ali Altın Garibim iyiliği çoktur Bartıl yemez yüzü aktır Bakana yakışan doktor Sayın Mehmet Ali Altın Adına, yazılana da yazana da rahmetler olsun. Kırşehir’de unutulmayan, halkına ve hemşehrilerine olan sevgi ve saygısı dilden dile dolaşan, yıllar geçse de hala anlatılan, adına türküler yakılan hemşehrimiz Prof.

Çarığınan köyünden gelen
Tıp okuyup doktor olan
Hastanın halından bilen
Doktor Mehmet Ali Altın

İnsanlık kaynıyor kanı
Hizmet vermektir her anı
Kardeş bilen tüm insanı
Doktor Mehmet Ali Altın

İnsanlıktır onun yolu
Yüreği insanlık dolu
Kırşehir'in altın oğlu
Doktor Mehmet Ali Altın

O hep insanları sevmiş
Bencilliği çoktan kovmuş
Sanki hizmet için doğmuş
Doktor Mehmet Ali Altın

Oturup yerinde durmayan
Hiç bir insanı kırmayan
Kimseden çıkar görmeyen
Doktor Mehmet Ali Altın

Köyü Yağmurlu Obası
Nur olsun doğuran anası
Yoksul fakirler babası
Doktor Mehmet Ali Altın

Nice acıları tadan
Acı demiyerek yutan
Lütuftur bize Tanrı'dan
Doktor Mehmet Ali Altın

Garibim iyiliği çoktur
Bartıl yemez yüzü aktır
Bakana yakışan doktor
Sayın Mehmet Ali Altın

Adına, yazılana da yazana da rahmetler olsun.

Kırşehir’de unutulmayan, halkına ve hemşehrilerine olan sevgi ve saygısı dilden dile dolaşan, yıllar geçse de hala anlatılan, adına türküler yakılan hemşehrimiz Prof. Dr. Mehmet Ali Altın’ı ben de buradan bir kez daha rahmetle, şükranla ve saygıyla anıyorum.
Yalan dünyada hoş bir seda bırakmak diye her halde buna derler.
Ben burada şunu söylemek istiyorum. Makamını, mevkisini insanlığın hizmetine sunmuş bütün kamu çalışanlarına kendi alın terinin kazancı ile geçimini sağlayan, devletin ne malına, ne parasına göz dikmeyen, diklenmeden dik duran görevini layıkı ile yapıp, helal kazanç peşinde koşup, bunun için çalışıp çabalayan bütün insanlara selam olsun. Allahım onların yolunu açık etsin, onların sayısını çoğaltsın, makamca, unvanca, büyüdükçe küçülen, küçüldükçe insanlar arasında sevilen sayılan insanları görünce inanın her kez gibi ben de çok seviniyorum kardeşim.
Belki bu yazdıklarımdan çooook uzak adam olmayan, adına insan denen, bence insan bile olmayan onlarca kişiliksiz, karaktersiz konuştuğunu bilmeyen kendini dev aynasında gören, pire dahi olmayacak kadar küçük makam sahipleri var. Bunlara bu makamları verenler utansın! İyi ile kötüyü ayırt edemeyen yetkililer utansın!
Siyasetle gelen, geldiği yerin kıymetini bilmeyen, hizmet adına her şeyden bir haber olan fakat siyasilerle olmayı kendisine görev sayan yetkili etkisizler sizler bu ile de, ülkeme de zarar veriyorsunuz. Ne olursanız olun geldiğiniz gibi gideceksiniz. Gittiğiniz de de unutulup hiç olacaksınız. Belki de doğduğunuz bu topraklarda bile olamayacak yaşayamayacak sadece özel günlerde kimseye gözükmeden gelip gideceksiniz. Yarasa misali gecenin karanlığı size yorgan olacak.
Sizler korkak, basiretsiz, yapamadığınız hizmetleri yapıyor göstermenin peşinde koşun durun. Bu milleti cahil bilmez nitelikler sayarak küçük görün! Zamanı geldiğinde bu milletin de size karşı bir söz hakkı olduğunu unutmayın. O gün geldiğinde cahil sıfatını layık gördüğünüz bu insanlar size gerekli sözü söyleyecek, uyluk kemiğinize kadar titreyeceksiniz.
Ya yukarıda yazılan nakarata layık olanlar, onlar bu milletin efendisi olarak tarihler, günler geçse de unutulmayacak her isimleri geçtiğinde hayata ise teşekkürlerle rahmete kavuşmuşsa rahmetle anılacaklar. Bu memlekete, insana insanlığa kim hizmet etmek için koşuyorsa, koşmuşsa, devletin malını kutsal saymış, sayıyorsa; yetimlerin, öksüzlerin, şehitlerin, gazilerin bu kutsallar için canını ortaya koyduğunu biliyor, bunu kutsallar için canını hiçe sayarak kendini insanlığa feda edenlere hizmet için koşanlara selamlar olsun.
GARİBİN söylediği gibi nur olsun, onu doğuran anası, babası buradan bir kez daha hizmet için makamını, mevkisini insanların hizmetine açan, onların mutluluğunu kendi mutluluğu sayan, bu vatanın evlatlarına selamlar olsun. Sizler oldukça bu insanlık ölmeyecek, insanlar sizi unutmayacak sizleri hep güzelliklerle anacaktır.