Ozanlar, evliyalar ve kültür şehri Kırşehir’de Muharrem Ertaş anma programında yapılan yanlışlık ozanlar diyarı memleketime, Unesco kültür şehrine yakışmadı. 
6 Aralık 2020 tarihinde Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde hazırlanan ve Halk TV’de canlı yayınlanan Muharrem Ertaş Anma Programına siyasetin gölgesi düştü, yazık oldu Kırşehir’imizin kültürüne, Ozanlarına. 
Bir lokma, bir hırka yaşamış, insan dehası insanların programına sokulan ve ardından sorumluluktan kaçan bu memleket evlatları, siyasileri neyin peşinde anlamakta güçlük çekiyor insan.
Bu yapılan yanlışı dillendirmesine, açıklamalarını bile hazmedemediniz, geçmişle değerlendirme gafletine düştünüz. Neden daha önce yapılan yanlışlara cevap vermezken bu yanlışa sahip çıkıp açıklama yaptınız diyen insanım.
Bakın ben diyorum ki bu konu hakkında yani Muharrem Ertaş Anma Programında ülke tarihinde olumlu-olumsuz bir terör damgası yemiş insanla bağdaştırılmasına karşı tepki koyan herkesi canı gönülden kutlarım. Bu mesele KIRŞEHİR ve Kültürü olan ozanlarımızın meselesidir. Bu yapılan yanlışlığa ses çıkarmayacak ise neye sahip çıkıp konuşacaklar?
O programda canlı yayında Kırşehir Belediyesi hizmetlerini anlat, Başkan Selahattin Ekicioğlu’nu anlat, Abdal kültürünü anlat, Kırşehir’in tarihi kültür hazinelerini anlat. Fakat asla hayatta birbiri ile bağdaşmayan bir görüş ile bu organizasyonu bir araya getirme. 
Gelecekte başka bir isimle bir program yap, bu beni hiç bağlamaz Kırşehir kültürünü seven insanları da bağlamaz. Fakat reyting alacağın izleme oranını maksimum seviyeye çıkartacağın bir programda ülke kanunlarına ters düşmüş insanları o objektiflere yansıtmana seyirci kalmayız.
Tabi ki de tepkimiz olacak. Bu program yapımcıları bu ateş topunu Kırşehir’in kucağına atıp çekip gittiler, geride dost olan onlarca insanı birbirine düşman ettiler. 
Ne bizim kültürümüzde, ne de Muharrem Usta kültüründe, ne de Neşet Ertaş kültüründe insana düşmanlık, kin ve nefret yoktur. 
Siz ey gafiller! Siz bu memlekette, güzel insanları birbirine kötü yapma peşinde koşan zavallılar, bu memleketi sahipsiz mi sandınız? Sizin başladığınız işleri biz bitirdik, dönüyoruz, gafil olmayın. Bu memlekete insanına hainliklerinizi güler yüzünüzün ardındaki kin nefret dolu kalbinizi açığa vurun, siz bunu yapmasanız da yaptığınız icraatlar bunu gösterdi. 
Yazık oldu size ve lanet olası gafletinize. 
Bakın ne yazmış ne söylemiş Muharrem Usta…

İşte geldim işte gittim
Gül çiçeği gibi bittim 
Yalan dünyada ne iş tuttum
Ömrüceğim gelip geçti 

Yetmiş bir yıllık ömrüne yokluğu, garipliği sığdıran, aç yatıp aç kalkan bir hayatı nasıl bir zihniyetle beraber kıldınız?
Bir kez daha yazıklar olsun bu gafleti ve ihaneti yapanlara...
Sorumlular mutlaka hesap vermeli. “Benim, bizim bir dahlimiz yok!” demek doğru olmaz. Her ne kadar bu programı bir TV kanalı yapsa da “program akışından haberim yok” demek doğru bir düşünce ve davranış olamaz. Kim olursa olsun burada yapılan yanlışın asla üzeri örtülemez, örtemez, unutturamazsınız. 
Biz, “Her şeyin en iyisine layıksın Kırşehir ve insanım” derken sizler olumsuzluk organizasyonu yapan gafiller asla hafızalardan çıkmayacaksınız…
Gün sizin ve yanlış zihniyetinizin olabilir. Tarih ve kültür şehri, Ozanlar Diyarına yanlış siyasetinizi sokmayın. Dünya insanlığına mal olmuş gönülden dinleyenlere mesaj yollamış ozanlarıma siyasetin pis elini bulaştırmayın.
Neşet Ertaş ustanın şu türküsünü aklınızdan çıkarmayın:

Bir anadan dünyaya gelen yolcu
Görünce dünyaya gönül verdin mi
Kimi böyük kimi böcek kimi kul
Merak edip hiç birini sordun mu 

İnsan ölür ama ruhu ölmez 
Bunca mahlukat var hiç biri gülmez
Cehennem azabı zordur çekilmez
Azap çeken hayvan gördün mü 

İnsandan doğan insan olur
Hayvandan doğan hayvan olur
Hepsi de bu dünyaya gelirler 
Ana haktır sen bu sırra erdin mi 

Kırşehir kültürüne, ozanına, evliyasına, erenlerinin sırına vakıf olmayan zihniyete ne söylesem azdır.
Umarım bu yaşanan ve Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu’nun da istemediği, tasvip etmediği bu durumun bir daha Kırşehir’de ve Belediyemizde yaşanmaz, hiçbir etkinliğe gölge düşürülmez…