Hani şu 3600 ek gösterge sözü verilmişti ya… Seçim bitti unutuldu gitti.
Zamanla bu konuyu yazıp çizmeye devam ediyorum, yazdıkça da daha çok okurdan çok sayıda telefon alıyorum ve duyarlı insanlar bu konuyu önemsemekte, unutmamakta hem de unutturmamaktadırlar. Asıl olan söz verip geçmek değil de, verilen sözü yerine getirmektir.
24 Haziran seçimlerinden önce halen çalışan öğretmene, polise, hemşireye ve din görevlilerine ve bunların emeklilerine 3600 ek gösterge verilecekti, şu günlerde hiç sözü edilmiyor unutuldu gitti gibi sanki.
Acaba 3600 ek göstergeden yararlanacak çalışan ve emeklilerin aklıyla alay mı edilmektedir diye insanlar arasında yüksek sesle konuşulmaktadır.
Ek göstergelerin 3600 e çıkartılması sözünü 24 Haziran 2018 seçimlerine giderken önce Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce ve Meral Akşener verdi. Sonra da, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan 3600 ek gösterge sözünü üzerine basa basa, tekrar tekrar söyleyerek meydanlarda duyurdu, seçim bitti, verilen sözler unutuldu gitti.
Bu olay da başlı başına bir sorun olarak ortaya çıkartıldı, çözüm bulması gereken yetkililer pek oralı olamıyorlar bile.
Bu sadece Kırşehir’de çalışan ve emekli olanların değil, tüm ülkede yaşayan geçim sıkıntısı çeken çalışan memurların ve bunların emeklilerin sorunu olarak ortada durmakta ve çözüm beklemektedir.
Seçim vaadi olarak meydanlarda dillendirildi, söz verildi ama şu ana kadar yerine getirilmedi. 3600 ek göstergesi birçok kamu görevlisi, meslek grubunu ilgilendiriyor yani ek göstergenin 3000'den 3600'e çıkarılması, çalışanın ve emeklinin aylığını etkileyen önemli bir faktördür.
Çalışanların aylığında az da olsa artış olacak, emeklinin aylığında ve ikramiyesinde ise bir miktar artış olacaktı, verilen sözler havada kaldı unutuldu gitti. Konuşan dile getiren soran, sorgulayan maalesef yok.
Bu durum çalışan ve emeklide hayal kırıklığı yarattı. Şimdi 3600 ek göstergenin yasallaşmasını bekleyen Polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerinin çalışan ve emeklisi 24 Haziran seçimi öncesinde verilen bu sözlerin, 31 Mart ve 23 Haziran 2019 yerel seçimlerinin de yapılıp sona ermesine rağmen halen gündeme getirilmemesi üzerine, söz verip yerine getirmeyen siyasilere milletin güveni artık tükendi.