Baba olmak zordur, sorumluluk, fedakârlık, yorulmak, çile, uykusuzluk ister, Baba olmanın sefası da var, cefası da vardır. Lakin babalığı yapmak ta her baba yiğidin işi değildir.

Baba olmak zordur, sorumluluk, fedakârlık, yorulmak, çile, uykusuzluk ister, Baba olmanın sefası da var, cefası da vardır. Lakin babalığı yapmak ta her baba yiğidin işi değildir.
Baba vardır evini, eşini, çocuklarını vezir eder, baba vardır evini rezil eder. Baba vardır sorumludur, duyarlıdır, evine bakar, ihtiyaçlarını karşılar, alnının akıyla, şerefiyle yaşar. Baba vardır yer, içer, gezer, nağralar atar, sorumsuzdur, vurdumduymazdır, evini, eşini çocuklarını ve bunların geleceğini düşünmez gününü gün eder.
Ne mutlu ki Kırşehir baba bakımından il olarak şanslı durumdadır. Çünkü başında öylesine bir Vali var ki Kırşehir kendisini Baba olarak görüyor.
Kırşehir Valisi Necati Şentürk’ten (Vali Babamızdan) bahsediyorum.
Yaklaşık iki yıl önce daha yakından tanıma fırsatı buldum Vali Babamızı. Defalarca ziyaretine gittik, toplantılar yaptık ve zaman, zaman da bir araya geliyoruz. Gördüğüm, tanıdığım kadarıyla güler yüzlü, mütevazi, kapısı, sofrası, gönlü açık baba gibi baba Vali Babamız.
Kırşehir’de göreve başladığı günden itibaren Kırşehir için çalışan, Kırşehir için taşı taş üzerine koyan, Kırşehir’in kaybolan tarihi değerlerini gün yüzüne çıkaran, tarihi eserlerin restorasyonunu yaptıran, söz konusu Kırşehir olunca elini taşın altına koymaktan kaçınmayan, akan suları durduran bir Vali Babamız var. Allah başımızdan eksik etmesin.
Kırşehir Hılla gölünde Osmanlı İmparatorluğunun kuruluş kararının alındığı ildir. Kırşehir Osmanlı İmparatorluğunun manevi Kurucu Şeyh Edebalı’nin, Yunus Emre’nin, Aşıkpaşa’nın, Muhlis Paşa’nın, Ahi Evran’ın, Cacabey’in, Ahmedi Gülşehri’nin, Süleyman Türkmani’nın, Kayı Şeyhi’nin ve Hacı Bektaşi Veli’nin vilayetidir. Kırşehir Ahiliğin ve Türk Dilinin Başkentidir. Böylesine önemli, değerleri bağrından çıkarmış olan Kırşehir’de maalesef bu değerlerimiz unutulmaya yüz tutmuştur.
İşte Kırşehir Valisi Necati Şentürk ( Vali Babamız ) eğitim, sağlık, güvenlik ve diğer işlerinin yanında bu değerlerimize sahip çıkarak programlar, anma törenleri düzenliyor, CD’ler hazırlatıyor, hazırlattığı CD’leri bizzat kendisi takip ederek Kırşehir’in daha iyi tanıtılmasına vesile oluyor.
Önceki gün Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin Kırşehir’e kazandırdığı büyük eserlerden olan Neşet Ertaş Kültür Merkezinde Yunus Emre’yi anma töreni gerçekleştirildi. Törende Vali Babamızın bizzat ilgilendiği Yunus Emre filmi izletildi. İnanın bir film ancak bu kadar güzel, etkileyici, duygusal ve gerçekçi olur. İzleyen herkes duygulu anlar yaşadı ve bir çok gerçeği de filmden öğrendi.
Yine Vali Babamızın öncülüğünde İnaç köyünde çok muhteşem bir Şeyh Edebalı’yı anma törenleri düzenlendi. Ahilik programlarında gündüz gece demeden ayakta olup, en güzel şekilde kutlanmasına vesile oldu.
Yaklaşık bir buçuk sene önce Kırşehir Kent Konseyi’nin sunduğu dosya ve talebi üzerine Kırşehir’ de bulunan tarihi eserleri yerinde görerek yapılması gereken düzenlemeler için çalışmalar başlatarak ilgili birimlere talimat verdi. Şu an yıllardır atıl vaziyette bulunan hiç kimsenin el atmadığı Aşıkpaşa Mahallesi Maşaderesi Caddesi’nde bulunan Şemsettin Kudbuddin’in mezarını türbe haline getiriyor, çalışmaları bitmek üzere.
Jeotermal işine el atıyor, organize sanayi bölgesini inceliyor, işsizliği nasıl azaltır, göçü nasıl durdururuz hesabını yapıyor ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bir Devlet Adamı, Bir Vazife Adamı için Gündüz Gece diye bir şey yoktur” sözüyle hareket ederek gündüz gece demeden, uzun soluklu, zor ve engebeli bir yolda emeğini esirgemeden çalışmaktadır.
Bir de Kırşehir Belediyespor maçlarında görün Vali Babamızı. Taraftarlar gördüğü an kendilerinden geçiyor “Vali Baba” tezahüratlarına başlıyor, Vali Babamızda taraftarlarına, sevdalılarına büyük bir coşkuyla karşılık veriyor, taraftarlara heyecan, Kırşehir Belediyespor’a güç, kuvvet ve kazanma azmi veriyor.
Vali Babamızın böylesine doğal, içten, samimi, mütevazi güler yüzlü tavırları ve kendini Kırşehirli olarak görüp, Kırşehir’e sahip çıkması, vatandaşlarla iç içe olması nedeniyle Kırşehir’de büyüğünden küçüğüne herkes Vali Baba olarak hitap ettiği gibi protokol konuşmalarında da kürsüye davet edilirken Sayın Vali Babamızı arz ediyoruz şeklinde anons ediliyor.
Kırşehir geçmişte makam aracıyla Valilik binasına gelen, makam aracıyla Valilik konutuna geçen, protokol dışında görünmeyen, halktan kopuk, Kırşehir’e çivi çakmadığı gibi çakılmasına engel olan, Organize Sanayi Bölgesine gelen yatırımcıları ve fabrika kuran iş adamlarını kaçıran Valileri gördüğü için Valimiz Necati Şentürk’ü kendinden birisi olarak gördüğünden dolayı “Vali Baba” ilan etmiş, Sayın Valimiz de “Baba” olmanın karşılığını fazlasıyla vererek Kırşehir’e en güzel şekilde hizmet ederek Kırşehir insanının sevgi ve saygısını kazanmıştır.
Sayın Valim, Sayın Vali Babamız, Kırşehir’e yapmış olduğunuz hizmetlerden, Kırşehir’in sorunlarına ve Kırşehir insanına sahip çıkmanızdan ve kendinizi bir Kırşehirli olarak görmenizden dolayı şahsım ve gazetem “Kırşehir Çiğdem” adına teşekkür ediyorum.
Allah sizden razı olsun.