Kırşehir’de iş insanı Ercan Malkoç, şehrin yerel ve ulusal medyasıyla Armas Otel'de akşam yemeğinde bir araya geldi. Türkiye'de bir sanatçı için yapılmış en büyük projesi olan Neşet Ertaş Bahçası'nı basına gezdirerek tanıtan Malkoç, birbirinden önemli bilgileri de paylaştı.

Yaklaşık 10 dönümlük alanda oluşturulan "Neşet Ertaş Türkü Bahçası", ziyaretçilerine unutulmaz bir müzik deneyimi sunuyor. Avusturya’nın Salzburg kentindeki Wolfgang Amadeus Mozart müzesinden ilham alan Malkoç, memleketinde halk müziğinin önemli isimlerinden Neşet Ertaş için bir açık hava müzesi kurma kararı aldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan kiralanan kent merkezindeki bir otelin yanında bulunan bu geniş alanda, Neşet Ertaş’ın sevilen eserlerine adanmış müzik durakları yer alıyor. Bahçede, "Gönüldağı", "Mühür Gözlüm", "Zahidem", "Ahirim Sensin" ve "Ah Yalan Dünya" gibi türkülerin isimlerini taşıyan toplam 14 müzik durağı bulunuyor. Ziyaretçiler, sensörlü müzik kutuları sayesinde bu türküleri dinleme imkanı bulabiliyor.

Neşet Ertaş'ın kendine has üslubuyla Kırşehir'in ardından tüm Türkiye'de ve dünyada tanındığını, her yaştan seveninin bulunduğunu aktaran söyleyen İş İnsanı Ercan Malkoç, bu konseptte Türkiye'de bir ilki oluşturduklarını anlattı.

MSB'den Sakarya Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümüne ilişkin paylaşım MSB'den Sakarya Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümüne ilişkin paylaşım

Bahçede, Neşet Ertaş'ın doğup büyüdüğü ve babası Muharrem Ertaş'ın yaşadığı evin birebir örneğinin yer aldığını dile getiren Malkoç, "14 Neşet Ertaş Müzik Durağı yapıldı. İnsanlarımız hem bahçede güzel vakit geçiyor hem de Neşet Ertaş'ımızın türkülerini dinliyor. Türkülerin isimleri duraklara verildi. İçerisine oturduğunuzda müzik kutuları var, el sensörüyle ismi verilen türkü çalıyor" diye konuştu.

Malkoç, mekanın resmi açılışını henüz yapmadıklarını ancak ziyarete açık olduğunu, ücretsiz gezilebildiğini dile getirdi.

Ziyaretçilerin bahçeyi beğenerek sosyal medyada paylaştıklarını anlatan Malkoç, "Bununla ilgili olumlu, güzel dönüşler alıyoruz. Çok beğenildi, bu da bizi mutlu ediyor. Türkiye'de böyle bir eser yok. Bunun da Kırşehir'de olması, kente çok büyük katkı sağlayacak" dedi.

 

Muhabir: FAHRETTİN TOKER