Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Merkez Kütüphanesinde Türk Tarih Kurumu tarafından “Türk tarih Kurumu Yüzüncü Yıl Kitaplığı” kuruldu. 27 Eylül 2024 tarihinde Üniversite Merkez Kütüphanesinde gerçekleştirilen açılış törenine, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş ve Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dilber Sarıkaya, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Açılış töreni öncesinde TTK Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ve ekibi ile rektörlük makamında bir araya geldi. Görüşmede kurumlar arası ikili iş birliğinde gerçekleştirilecek faaliyet ve projeler değerlendirildi.

Makam ziyaretinin ardından Türk tarih Kurumu Yüzüncü Yıl Kütüphanesinin açılış törenine geçildi. Törenin açılış konuşmasını ilk olarak Üniversite Rektörü Pof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil yaptı. Rektör Karahocagil, konuşmasında Üniversite Merkez Kütüphanesine böyle bir kitaplığın açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek kütüphaneye katkı sağlayan TTK Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen’e teşekkür etti. Tam teşekküllü bir kütüphanenin akademisyen ve öğrencilerin akademik başarısına katkısı olacağına inandığını söyleyen Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Türk Tarih Kurumu Yüzüncü Yıl Kitaplığının üniversiteye, öğrencilere ve akademisyenlere hayırlı olmasını temenni etti.

Bakan Tekin: Sınavları kaldırmıyoruz, müfredatımızı yüzde 35 oranında hafiflettik Bakan Tekin: Sınavları kaldırmıyoruz, müfredatımızı yüzde 35 oranında hafiflettik

Rektör Karahocagil’in konuşmasının ardından söz alan TTK Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, Türk Tarih Kurumunun kuruluş tarihine değinerek bu kurumun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletine bir armağanı olduğunu kaydetti. Türk Tarih Kurumu Yüzüncü Yıl Kitaplığının Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde açılan 17. kitaplık olduğunu dile getiren Başkan Özgen, Yüzüncü Yıl Kitaplığını ülkemizdeki tüm üniversitelerde açmayı amaçladıklarını vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti: “Şu an kitaplığa kurumumuzdan bin 300’e yakın kitap getirildi. Zaman içerisinde yayınladığımız kitaplardan da kütüphanelerdeki kitaplığımıza gönderim sağlayacağız. Kurulduğu günden bu yana Gazi M. Kemal Atatürk’ün bize çizmiş olduğu muasır medeniyet seviyesine ulaşma hedefi doğrultusunda bilimsel faaliyetlerin tüm üniversitelerde, tüm akademik kurumlarda birlikte yürütüyoruz. Açmış olduğumuz kitaplığın üniversitemiz, öğrencilerimiz, akademisyenler ve sosyal bilimler alanında çalışan meslektaşlarımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Türk Tarih Kurumu Yüzüncü Yıl Kitaplığının açılış töreninin ardından protokol üyeleri ve misafirler Merkez Kütüphaneyi gezerek Fütüvvet Salonunda bir süre sohbet ettiler. 

Kaynak: KAEÜ BÜLTEN