TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Kırşehirli öğrenciler büyük başarı elde etti.
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasının 56’ncısı düzenlendi. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasının Kayseri Bölge Finali, 24-27 Şubat 2025 tarihleri arasında Erciyes Üniversitesinde gerçekleştirildi.
Yarışmada Yusuf Demir Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Ali Kayra Çay, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Dr. Mehmet Aydın danışmanlığında hazırladığı “Yapay Zeka ile Eşzamanlı Robot Kol Kontrolü” adlı proje ile Teknolojik Tasarım kategorisinde bölge birincisi olarak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı.

Ayrıca, Yusuf Demir Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Aziz Mahmut Yücesan, İsmail Kerim Yazıcı ve Eymen Ramazan Gökler, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Dr. Mehmet Aydın danışmanlığında hazırladıkları “Orman Yangınlarının Erken Tespiti İçin Yapay Zeka Destekli İnsansız Hava Aracının Geliştirilmesi” adlı projeyle Yazılım kategorisinde bölge ikinciliğini kazandı.
Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “Bu büyük başarıda emeği geçen öğrencilerimizi ve danışman öğretmenimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.




