Kırşehir’de 2015 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan eski Valilik Binası’nın yerine yaptırılan Hükümet Konağı’nın anlaşılmaz bir tutumla yurt ve gençlik merkezi yapılmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilmesine Kırşehir halkı büyük tepki gösterse de “Ben yaptım oldu” mantığı içinde kalınmıştı.

         “Kırşehir Çiğdem” gazetesi olarak bizler, yazarlarımız ve şehrimizdeki sivil toplum kuruluşlarının başkanları Hükümet Konağı’nın yurda dönüştürülmesi kararına ortak bir tavır almış ve alınan kararın Kırşehir için fahiş bir hata olduğuna dikkat çekmiş, hatta bu kararın AK Parti’ye de büyük zarar vereceğini ifade etmişler, ama ne yazık ki bir türlü sonuç alınamamıştı.

         Şehrin tam göbeğinde 4 yıl önce milyonların harcandığı devasa bir binanın yurda dönüştürülmesi kararının yanlışlığını herkes dile getirdi, ama nedense AK Parti’nin Milletvekili Mustafa Kendirli bunun üzerine ciddiyetle ve kararlılıkla gidip çözmedi. Hatta Hükümet Konağı projesinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Devletin parasının heba edilme”sini istemediğini söyleyerek iptal edildiğini söylediğinde kendilerinin de buna bir şey diyemediklerini açıkladı.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından durdurulan ve daha sonra Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne devredilerek yurt binasına dönüştürülen Hükümet Konağı inşaatı ile ilgili süreci anlatan Milletvekili Mustafa Kendirli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendilerini çağırdığını ve “Kırşehir'deki Hükümet Konağı projenin rantabl olmadığına karar verdik. Ben bu projeyi yapmam, devletimizin parasını heba etmiş oluruz. Buranın daha verimli çalışabileceğimiz bir bakanlığa devrini yapalım” diye ısrar ettiğini söylediğini, kendisinin de İçişleri Bakanı Soylu’ya siyaseten bunun altında ezileceğini ifade ettiğini açıklamıştı.

Hatta Milletvekili Kendirli “Sayın Bakanım, hemşehrilerim bana, ‘başlanmış bir işi tamamlatmamış milletvekili’ adını verecekler dedim. Sayın Bakanım ise bana 'Buna göğüs gerebilirsin, seni tanıyorum' dedi. O dönem Valimizle birlikte gittiğimizde 'Devletin parasını heba etmek mi, yoksa daha verimli kullanmak mı?’ deyince inanın bir şey diyemedik'' demişti.

Kırşehir’in Hükümet Konağı’na ihtiyaç yok” diyerek yurda dönüştürülme çalışmaları devam ederken Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu bir açıklama yapmış ve “Hükümet binasına Belediye olarak biz talibiz. İnşaatın yapımını biz tamamlayalım ve belediye hizmet binası olarak kullanalım. Kırşehir'deki yurt sayısı Türkiye ortalamasının çok üstünde. Terme kampüsünde de çok sayıda boş yurt binamız var oralar da değerlendirilebilir ama bizim Belediye hizmet binasına ihtiyacımız var. Mevcut hizmet binasının da önceki yönetimin projesinde olduğu gibi Askeri Gazino, Polisevi ve Öğretmenevi ile birlikte kaldırılarak Ahi Evran Külliyesi ile Cacabey Meydanını birleştirmek istiyoruz. Böylece Valilik Hizmet Binası ile birlikte karşılıklı olarak Kırşehir'e daha iyi hizmet edeceğimizi düşünüyoruz.'' diyerek siyasilerden ve bürokrasiden bu konuda destek beklediğini ifade etmişti.

Ama Başkan Ekicioğlu’nun bu talebi de kabul görmemişti.

Bir süre sonra da olan oldu ve Kırşehir Hükümet Konağı’ndan vazgeçildi ve devasa bina, hiç ihtiyaç olmasa da yurt ve gençlik merkezi yapılmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilmiş, proje tadilatı yapılmış, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, projeye imza atmadığı için, Kırşehir Belediyesi ruhsatlandırmadan baypas edilerek proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilmiş ve buradan onaylanmış ve ihale sürecine başlanmıştı.

Hatta Ankara Mimarlar Odası Başkanlığı da konuyu yargıya taşımış ve mahkeme süreci devam ediyordu.

Kırşehir Hükümet Konağı’nın yurda dönüştürülme kararının yanlış olduğunu ben bizzat Sayın Valimiz İbrahim Akın’a, Milletvekilimiz Mustafa Kendirli’ye ve AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal’a birkaç kez söylemiş, bu konuda nice yazılar, nice yorumlar yaparak dile getirmiş ve sürekli gündemde tutmuştum.

Tabi 81 ilde, hatta bütün ilçelerde bile Hükümet Konakları bulunurken, Kırşehir’de olmamasını Kırşehir halkı bir türlü kabul edememiş ve bunu her ortamda dillendirip, AK Parti Hükümetini ve iktidar partisinin Kırşehir Milletvekilini eleştiriyor ama bir türlü sonuç alınamamıştı.

Halkla iç içe olan ve fırsat buldukça onların sorunlarını dinleyerek çözüm yolları arayan İl Başkanı Seher Ünsal’ın sürekli karşısına Hükümet Konağı’nın yurda dönüştürülme kararının yanlış olduğu, hatta üzerinde ağır bir baskı olduğu da muhakkaktı.

Kırşehir halkının, sivil toplum kuruluşlarının ve basının tepkilerinin haklı olduğunu kabul eden Seher Başkan bunu kafasına koymuş ve mutlaka buna bir çözüm yolu bulmaya karar vermişti.

İşte AK Parti’nin İl Başkanı Seher Ünsal, kendisini bu göreve getiren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la olan samimiyetini fırsat bildi ve önceki gün Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında söz alarak Kırşehir’in kangren olan önemli sorunlarını gündeme getirdi ve çözümünü sağladı.

İşte Başkan dediğin böyle olur. Tuttuğunu koparır.

Teşekkürler Seher Başkan… Sana da bu yakışırdı…

Teşekkürler Demokrasi Gazisi Kırşehir’in duyarları STK’ları…

İşte Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, Mimarlar Odası Kırşehir Temsilcisi Mehmet Kurt, Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz, Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül ve diğer oda başkanları, ikinci kez ilçeliğe bürüyecek yanlış karara direnen Kırşehir halkı ve kamuoyu…

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, yapacağını yaptı ve Kırşehir halkının yoğun tepkilerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a samimiyetle ileterek sonuç aldı…

         AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, Hükümet Konağı’nın yeniden yapılma kararının sevinciyle durmamış ve yine aynı toplantıda Turizm Uygulama Oteli’nin sorununu da gündeme getirmişti.

Seher Ünsal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kırşehir İl Özel İdare imkânlarıyla yapımı ağır aksak devam eden Turizm Uygulama Oteli’nin sorununu da dile getirip, bu inşaatın Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilerek biran önce tamamlanarak hizmete açılmasını talep etmiş ve Sayın Cumhurbaşkanımız da bu haklı talebi geri çevirmeyerek ilgili bakanlara direktif vermiş ve bu önemli sorun da böylece çözüm yoluna girmişti.

Ne diyelim Seher Başkan’a…

İşte Kırşehir halkının istediği de buydu.

Tuttuğunu koparan, Kırşehir halkının istek ve sorunlarını çözen Seher Başkan gibi parti yöneticisi ya da milletvekillerine öyle çok ihtiyacımız var ki!..

Teşekkürler, yürekli ve cesur Seher Başkan…

Kırşehir’im adına, memleketim adına binlerce teşekkür…

İyi ki varsınız, iyi ki iktidar partisinin Kırşehir’de başındasınız…

***

Sevdiğim bir söz

“Doğru olanı görüp yapmamak cesaretsizliktir.” Konfüçyüs

***

ANLAYANA…

Eşeklerin sırtından böyle para kazanılır!

Küçük Ahmet, yaşlı bir çiftçiden 500 liraya eşek satın alır. Ama çiftçi eşeği sabah verecektir.

Sabah gelen Ahmet’e yaşlı çiftçi;

-Oğlum eşek dün gece öldü, parasını da yedim bitirdim, der.

Küçük Ahmet Çiftçiye;

-Ben eşeği yine de istiyorum.

-Ölü eşeği ne yapacaksın?

-Ölü olduğunu söylemeyeceğim, tombala düzenleyip satacağım.

Aradan bir ay geçer, yaşlı çiftçi Ahmet’e rastlar ve sorar;

-Eşeği ne yaptın?

-Tombalaya koydum 10 liradan 500 kişiye bilet sattım. 5000 bin lira kazandım.

-Peki, ölü olduğunu görünce kızmadılar mı?

-Yok ya…Sadece kazanan adam kızdı, ona da 10 lirasını geri verdim çok sevindi.

Ahmet büyür, siyasetçi olur, eşeklerin sırtından para kazanmaya devam eder!