Sistemsiz sistem kurmak ne derece başarı getirir yaşayan bilir. Liyakat işinin ehli ile başlanacak her iş başarıyı arkasından taşır, yaptığın yapacağın her bir şeyde seni ve sana güvenen insanları mutlu eder. Bizler sokakta yaşıyoruz, sabahtan akşama, hatta gecenin geç saatine kadar insanlarla oturup gerek iş icabı gerekse ziyaretlerle onlarla konuşup halleşiyor sorun dinliyor, sorun anlatıyoruz. 
Neden? Gelecek endişemizden. 
Yoksa devlet garantili işlerde bizimde elimiz parmağımız olsa bizlerde konuşmaz, görmez, duymaz olurduk.
Vah benim güzel ülkem ve insanım, çıkarı menfaati olan şeref yoksunları bu ülkede terörü destekledi. Ne adına? 
İnsanlık dramı var, yalanlarına sığınarak, satılmış kiraya verilmiş beyinlerini kullanmayarak, ülkemde sadece bir bölgede bitmeyen acı ve kederi insanıma yaşatıldı, yaşatılmaya devam edilerek ülkem insanının uyanmasını istemeyerek zorbalıkla bu güzelim ülkeye milyon dolarlara mal olan maliyetlerle zor durumlara düşmesi ve bu şerefsiz kanı bozukların verdiği zararlarla bana muhtaç olsun düşünceleri ile avcı kuşlar gibi beklediler, bekliyorlar. 
Benim ülkemin idarecilerinin de bu sıkıntıları görmezden gelmeleri, gelecek planlarını yanlış yapmaları bu şeref yoksunlarının muhatap alınması ve sonu gelmeyen terör olayları, “yanlış yapıyorsunuz” diyenlere karşı düşmanca tavırlarla sindirilmesi ülkemin kaderi asla olamaz olmamalı.
Üreterek büyüme indeksini ülkemiz yaşamalı. Buna göre seçilmişler projeler yapmalı, yaptırmalı. Dünyada nüfusa göre bir ülkede olması gereken üniversite sayısının çok üzerinde üniversitelere sahibiz. Burada yetişen gençlerimiz meslekleri ile alakalı iş bulamamakta, bulabilmek için çok zorlanmakta birçok meslek kolunda adeta enflasyon yaşanıyor. Dayısı olan devlet kurumuna kapağı atıyor, liyakat, KPSS hak getire!  İktidara yakınsan, elin oynuyorsa açılmayan kapılar ardına kadar açılıyor iddiaları giderek artıyor.
Başlığımızda da yazdık, sürmeli gözlerin sürmeyi neylesin. İhtiyacı olmayan hiçbir şeye tenezzül etmez. Zaten kendinde var olan yetenek güzellik kendisine yettiği için eyvallahsız yaşam onun tercihidir. 
Gel gör ki, sorunlar yumağı, hayatın acı gerçeği bugün ülkemizde birçok insanımızın kapısına dayamış gitmiyor. Umut her insanımın beklentisi oldu, olmaya da devam ediyor. Keşke insanım umutlarını yitirilmese, keşke her şey hayalimizdeki kadar güzel olsa. 
Hayat ve insanımın yaşadığı her gerçek insanımın suratına tokat gibi deyince ne olduğunu anlamakta güçlük çekiyor. Anlayana kadar çok zaman geçiyor.
İşte o zaman dilimi ömrümüzden saniyeleri, saatleri günleri alıp götürüyor kafanı taşa vurmuş gibi oluyorsun toparlanmakta çok güçlük çekiyorsun. Keşke kimse ağlamasa, keder gam hastalık çekmese. Baktığımız her yer umut olsa, güzellik olsa, yağmur olup yağsa bütün insanlığın üzerine.
Yâri ve umutları için yüce dağlar aşmış bir milletiz. Gel gör ki birçok gencimiz insanımız umutlarının tekrar yeşereceği günleri bekliyor. 
Ey insanımın umut bağladığı insanlar sizler asla sokak ağzı ile konuşamazsınız. Siz işsize iş, geçinmek için okuyan sanat öğrenen, yatırım yapıp ülkeme insanıma kazanç sağlayan yatırımcıyı, üreten ülkeme insanıma katkı sağlayan vatan için çalışan insanıma sizler de katkı sağlamak zorundasınız gemide hep beraberiz güzel havada fırtınalı havada biz varız. 
Ülkem milletim Kırşehir için yapılması gereken, her bir güzellik sizlere ve insanıma güç katacaktır. Yat yat uyu, uyu uyu yat artık beynimizde yer bulmamalı ülkem milletim Kırşehir için çalışmalıyız.