20 Şubat 2022 Pazar günü Ahi Evran Üniversitesi salonunda Bayanlar Hentbol Ligi’nde lider Mudanya’yı konuk ettik.

         Herkesin bu maçla ilgili değişik yorumları vardı. Geneli de sonucun aleyhimize olacağı yönünde idi.  Baktığımızda normal görünen yorumlardı. Puan cetveline bakınca insana doğal geliyordu. Düz mantıkla gidersen bu böyle. Ama hesapta olmayan bir şey vardı. Mudanya’nın karşısında “Bozkırın Sultanları” vardı ve her takımı yenebilecek bir güce sahiptiler.

         Maç 4-4’e kadar dengeli geçti. Ama bu skordan sonra müthiş bir Kırşehir Belediyespor izlemeyle başladık. İnanılmaz oynayan takımımız farka koşuyordu. Devreyi farklı bitirdik. Sanki grubun lideri bizdik ve oynanan hentbola bakınca biz olmalı idik.

         İkinci yarı başladığında değişen hiç bir şey yoktu. Takımımız yine oyuna ağırlığını koymuş, farkın azalmamasına izin vermiyorlardı. Mudanya takımı farkı zaman zaman 4’e kadar düşürdü. Ama süper oynayan ve gününde olan Kırşehir Belediyespor maçın sonlarına doğru farkı çift hanelere taşıdılar ve maçı 11 sayı farkla 38-27 galip bitirdiler.

         Bunun şansla kazanılan bir maç olmadığını skordan anlamak mümkün. Kızlarımız gerçekten çok iyi oynadılar ve haklı bir galibiyet elde ettiler.

         Daha önceki maçlarla kıyasladığımızda çok iyi defans yapan, hücumları da çok iyi değerlendiren bir takım vardı sahada. Böyle oynamaya devam edersek bir üst lig hiç hayal değil.

Tüm emeğe geçenleri kutluyorum.

         Asıl değinmek istediğim bir konu var.

         Daha öncede söyledim, şimdi de söylüyorum ve hep söyleyeceğim.

         Spor sadece futbol değil. Ben bir futbolcu olmama rağmen bunu söylüyorum. Ama özümde ben bir spor adamıyım ve her daldaki spora aynı mesafedeyim.

         Kız hentbol takımımız da bu ili temsil ediyor. Onlara da şehir olarak sahip çıkmalıyız.

         Daha önceki maçlarda aynı manzaralar vardı. Benim gönlüm tüm şehrin üst düzey yöneticilerinin de bu maçta tribündeki yerlerini almalarını isterdi. İsim isim yazmaya gerek var mı? Kimleri kastettiğimi biliyorsunuz.

Bu maçta gördüklerim de vardı, beni sevindiren. Başta Amigo Halil’i kutluyorum. Salih Hançer’i yazmaya gerek yok. O hep takip ediyor Hentbol Takımımızı. Müdavimlerin hepsini yazmıyorum.

         Salonda maçı izlemeye gelmiş olan iki kişi beni çok sevindirdi. 

Kırşehir Belediyespor futbol takımından iki yönetici. Çağatay Han Torun ve Mehmet Işık. Kendilerini kutluyorum. Eski altyapı hocamız olan Hacı Ahmet Çelik de vardı yeni izleyiciler arasında...

         ***

         19 Şubat Cumartesi günü de futbol takımımız Erzincan’ı konuk etti.

         İlk yarı 1-0 öne geçtiğimiz maçta ikinci yarı yediğimiz golle maç 1-1’e geldi. Yediğimiz golden önce “verilen korner yanlıştı” yorumları yapıldı. Ben pozisyonu net olarak görmedim. Devamında da çok kolay gol yedik.

         Anlamsız bir kırmızı kart gören futbolcumuz bizi zor durumda bıraktı. Şans yüzümüze güldü de penaltıyı kalecimiz Bekir çok güzel kurtardı. Ama pozisyon öncesinde daha çabuk çıksa penaltı pozisyonu olmazdı diye düşünüyorum.

         Şimdi söylemeliyim. Hakemi çok eleştirenler var. Doğru, ama bana göre yanlış kararları bizim lehimize oldu.

         Örnek mi? Penaltı pozisyonunda bariz gol şansından ötürü karar Bekir’e kırmızı olabilirdi.

         Yine Volkan’ın bir faulü net sarı kart. Oyunu avantaja bıraktı ve pozisyonu es geçti. Unuttu diyelim. Yine Volkan daha sonra yaptığı faulle sarı kart gördü. Bu da ikinci sarı olabilirdi.

Sonuç olarak her maç kazanacaksın diye bir şey yok. Böyle kazalar çok doğal. Klasik bir sözle bitirelim.

         Önümüzdeki maçlara bakacağız…