Kırşehirli milli sporcu ve milli antrenör Sinan Demir:

“ZOR GÜNLERDE ZORU BAŞARALIM!”

Kırşehirli milli sporcu ve milli antrenör Sinan Demir, dünyanın ve ülkemizin koronavirüs salgını nedeniyle zor günlerden geçtiğini belirterek, zoru başarmakla ilgili önerilerde bulundu.
Koronavirüs salgını nedeniyle insanların mecbur olmadıkça sokağa çıkmamalarını öneren Sinan Demir gazetemize yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Şartlar ne olursa olsun gençler hayallerinizi gerçekleştirmek için yılmadan, usanmadan hedeflerinize ulaşmak için bahaneler üretmeden planlı ve programlı çalışarak verim alabilirsiniz.
“Günümüzdeki Covid-19 (korona) veya bir başka virüs hedeflerimize ulaşmak için engel olmaması gerekir. Tabii ki sağlığa önem vermeliyiz. Kendimize hijyenik ortam sağlayarak çalışmalarımızı devam ettirmeliyiz. Kendimize çalışma alanı seçerken, günün şartlarını da göz önünde bulundurarak ev, bahçe, balkon hatta evlerin bodrum katları olmak üzere kendimize çalışma alanları hazırlayarak antrenmanlarımızı buralarda devam ettirebiliriz.
“Branşa özgü mevcut malzemelerle başta kondisyon ve fiziksel hazırlığımızı buralarda tamamlayabiliriz. Arta kalan boş zamanlarımızda branşımızla ilgili videolardan faydalanarak kendimize motivasyon sağlayabiliriz.
“Sporda başta kondisyon ve dayanıklılık olmak üzere çabukluk, patlayıcılık, surat gibi antrenmanlardan oluşan hazırlıklarımızı yarışma amaçlı tamamlayarak komutla ya da ses tonuyla refleksimizi yarışma öncesi artırabiliriz. Bu da bizi zinde ve kas gruplarımızı form da kalmasını sağlar.
“Bugünün şartlarını göz önünde bulundurduğunuz da kendimizin hazırlayacağı ortamları pek te küçümsememek gerekir. Tam da dört dörtlük partnerimiz olmamasına rağmen ileriye dönük yarışmalarımızdan kopmamalarımız gerekir.
Bu çalışmalarla da yetinmeyip dikkatimizi ve refleksimizi artırıcı, uyarıcı niteliğinde hem beyinsel hem fiziksel sağlığımızı dinç ve dinamik tutmak için örneğin: satranç, zeka yarışması, okuma alışkanlığı, bulmaca, genel kültüre dayalı aile bireyleriyle evde hatta telefonla arkadaşlarımızla buna benzer programlar izleyerek günümüzü daha iyi değerlendirebiliriz. Bu tür salgın hastalıklar uzun sürebilir. Başarıyı yakalamak için uzun soluklu çalışmalar neticesinde elde edilir. Biz kendimizi her an yarışma olacakmış gibi hazırlıklarımızı yapmalıyız. Allah bulaşıcı enfeksiyonların daha kötülerinden bizleri korusun.
“Biz de diyoruz ki; Evde kal, hareketli ol. Zor günler de zoru başaralım! Motivasyonumuzu yüksek tutalım, ufkumuz açık olsun.” (HABER: SALİH GÜNER)