Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta 29’uncu hafta müsabakaları yarın oynanacak olan 10 karşılaşmayla devam edilecek. Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Sakaryaspor karşısına play-off yolunda olmak ya da olmak maçına çıkıyor. Zorlu maç Sakarya Atatürk Stadyumunda saat 14.00’te başlayacak.
Geçtiğimiz hafta Vanspor’u deplasmanda yenerek 3 maçlık mağlubiyet serisini noktalayarak ölü toprağını üzerinden atan yeşil-beyazlılar, Pazar günü de sahasında güzel futbol oynadığı maçta Pazarspor’u 3-0’lık net bir skorla yenerek tekrar çıkış yakaladı.
Bu çıkışını yarın deplasmanda oynayacağı Sakaryaspor maçında da sürdürmek isteyen yeşil-beyazlılar, son haftalarda sergilediği futbolla 2’nciliğe kadar yükselen rakibi karşında galibiyet alarak play-off iddiasını sürdürmenin hesaplarını yapıyor.
Rakip Sakaryaspor’da ise işle yolunda gidiyor. Yeşil-siyahlı ekip üst üste aldığı galibiyetlerle bir anda 2’nci sıraya kadar yükseldi. Oldukça zorlu ve haftanın en önemli karşılaşması Sakarya Atatürk Stadyumunda oynanacak. 
Kırşehir Belediyespor Ercüment Coşkundere, yaptığı açıklamada Sakaryaspor maçının hayati bir maç olduğunu ifade etti.  
Vanspor ve Pazarspor maçlarında ortaya koydukları mücadeleci ve güzel futbolu Sakarya’da da oynamaları halinde mutlaka üç puanla döneceklerini ifade eden Coşkundere, “Bizler iyi futbol sergileyen bir ekibimiz. En son evimizde oynadığımız Kırklarelispor maçında da iyi oyun sergiledik. Ama Kırklarelispor maçı bizler için talihsiz bir yenilgi oldu. Bundan sonraki süreçte fikstür avantajımız var. Birkaç hafta zorlu karşılaşmalar oynayacağız. Önce Sakarya ardından Karacabey, Bodrum ve Sivas ile karşılaşacağız. Bu 4 karşılaşmanın ardından bizleri kolay karşılaşmalar bekliyor. Ligin son haftalarındaki takımlarda buraya düşmüş halde gelecekler. Elazığ, Mamak ve Karabük maçları bizlerin oynayacağımız kolay rakipler olacak. O yüzden bundan sonra oynayacağımız 4 karşılaşmanın ardından ligdeki konumumuz belli olacak. Bu 4 karşılaşmayı en iyi sonuçla tamamlamaya çalışacağız. Bu kritik 4 karşılaşmanın ardından play-off hattında bulunan takımlar kendi aralarında oynayacaklar. Bizim fikstür avantajımız var fakat bunları oynayarak kazanacağız. Bizim için Vanspor, Sakaryaspor ve Bodrumspor fark etmiyor. Bizler çıkıp Kırşehir’e yakışan bir oyun sergileyip puanları almanın hesapları içine gireceğiz. Eğer play-off’a kalacak isek bu 4 karşılaşmadan kayıp yaşamamamız gerekiyor. Pazarspor maçında futbolcularımıza vermiş olduğumuz direktifleri harfiyen yerine getirdiler. Skor 3-0 olabilir, ama girdiğimiz pozisyonları da golle sonuçlandırmış olsaydık daha farklı bir sonuçla galip gelebilirdik. Kırşehir Belediyespor’a yakışan bir oyun sergilediğimiz sürece hiçbir şekilde sorun yaşamayız ve play-off oynarız. Play-off’ta da iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Deplasmanda karşılaşacağımız Sakaryaspor bu ligin güçlü ekiplerinden biri. İnşallah futbolun doğrularını sahaya yansıtarak galibiyetle döneriz” açıklamasında bulundu.
Kırşehir Belediyespor ile yarın kendi sahasında karşılaşacak olan Sakaryaspor, bu zorlu 90 dakikaya gelene denk evinde 14 maça çıktı ve bu 14 müsabakada 5 galibiyet, 6 beraberlik 3’te yenilgi aldı.
Yeşil-siyahlı ekip evinde oynadığı maçlarda Pazarspor’u 2-1, Mamak FK ve Tarsus İdmanyurdu’nu 3-1, Elazığspor’u 2-0, Karacabey Belediyespor’u ise 1-0’lık skorla yenmeyi başardı. Eyüpspor, Serik Belediyespor, 1922 Konyaspor ve Vanspor’la 1-1, Kırklarelispor’la 0-0, Sivas Belediyespor’la ise 2-2 berabere kalarak evinde 2’şer puan bıraktı. Yeşil-siyahlı ekip evinde Bodrumspor’a 6-2, Turgutluspor ve Kastamonuspor’a 2-1 mağlup oldu.
İç sahada oynadığı 14 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik 6’da yenilgi alan Sakaryaspor, attığı 21 gole karşılık kalesinde ise 19 gol gördü.
Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, yarın deplasmanda karşılaşacağı Sakaryaspor maçı öncesi 13 deplasman maçına çıktı. Yeşil-beyazlı ekibimiz bu 12 maçın 5’inden galip ayrılırken, 4 maç berabere kalıp 4’te yenilgi aldı.
Kırşehir Belediyespor bu 13 maçta Kastamonuspor’u, Kırklarelispor’u, 1922 Konyaspor’u 1-0, Elazığspor’u 5-3, Vanspor’da 2-1 yenmeyi başardı. Yeşil-beyazlı ekibimiz Karacabey Belediyespor’la 2-2, Mamak FK’yla 1-1, Pazarspor ve Etimesgut Belediyespor’la 0-0 berabere kaldı. Kırşehir Belediyespor deplasman maçlarında Turgutluspor’a 1-0, Eyüpspor ve Serik Belediyespor ve Tarsus İdmanyurduna da 2-1’lik skorlarla mağlup olmaktan kurtulamadı.
Genel olarak bakıldığında bu sezon 13 deplasman maçına çıkan Kırşehir Belediyespor, oynadığı bu 12 maçın 5’ini kazanmayı başardı. 4 maçtan da beraberlikle ayrılan yeşil-beyazlı ekibimiz 4 maçı da eli boş döndü. Bu oynadığı 13 maçta rakip filelere 16 gol atarken, kalesinde de 14 gol gördü. (HABER: SALİH GÜNER)