Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında Kırşehir’de gerçekleştirilen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanlığının öncülüğünde, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünün koordinesinde yürütülen, Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün proje kapsamında organize edilen yüzme kursuna yüzlerce çocuğun katıldığı belirtildi.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Yüzme Havuzunda; maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine uyarak çocuklar modern havuzda deneyimli antrenörler eşliğinde çalışmalarına devam ediyor.
Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde 81 ilde başlatılan “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında Yüzme havuzunda yüzme dersi alan öğrencileri ziyaret etti.
Sporun tabana yayılması ve yaygınlaştırılması noktasında gerçekleştirilen faaliyetlerin önemine değinen Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, “Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu liderliğinde sürdürülen Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesi ile Türkiye’nin dört bir yanında çok kıymetli çalışmalar yürütülmektedir. Kırşehir olarak bizlerde gerek yeni faaliyete geçmiş gerekse yenilenen yüzü ile modernizasyonu yapılmış tesislerimizle sporcularımıza en iyi imkanları sunmak ve hizmet vermek gayreti içerisindeyiz. Yılsonuna kadar yüzme öğrenen kişi sayısında önemli bir ivme yakalayacağımızı ümit ediyorum. Yüzme öğrenmek isteyen herkese tesislerimizin kapıları sonuna kadar açık. 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızı fiziksel, zihinsel, mental ve sosyal yönden faydaları ile birçok payda altında bir araya getiren sporda buluşmaya davet ediyorum.’’ dedi. (HABER: SALİH GÜNER)