BÖLGESEL Amatör Ligi 6.gruptaki temsilcimiz Yeşil Kırşehirspor ile birlikte aynı grupta mücadele edecek olan ve Ziraat Türkiye Kupası’nda hedefini gruplara kalmak olarak belirleyen Yozgatspor, lig öncesinde oynadığı ilk resmi maçta Çankırı Yapraklıspor’a gol olup yağdı. Henüz maçın ilk yarısında skoru 7-0 yapan, zayıf rakibi karşısında oldukça üstün bir futbol sergileyen temsilcimiz, 28 takımın mücadele ettiği, 14 takımın bir üst tura yükseldiği kupada Ayancık Belediyespor’u 10-1 yenen Yeni Amasyaspor ile birlikte kupanın en farklı sonucuna imza atmış oldu.
Yozgatspor ilk resmi maçını oynadığı Ziraat Türkiye Kupası’nda tarihinin en farklı sonuçlarından birine imza attı.
YOZGATSPOR GOL OLDU YAĞDI
28 takımın mücadele ettiği Ziraat Türkiye Kupası’nın en şanslı kuralarından birini çeken Yozgatspor, deplasmanda oynadığı maçta Çankırı Yapraklıspor’a kelimenin tam anlamıyla gol yağdırdı. Karşılaşmanın hemen başında Volkan’ın attığı golle öne geçen, Ali Yakup’un attığı golle farkı ikiye çıkartan ekibimiz, İlhan Özbay’ın attığı golle henüz 13’üncü dakikada 3-0 öne geçti. Volkan Süer’in 16’ncı dakikada attığı golle durumu 4-0 yapan, 28 ve 31’inci dakikada Sergey Pacome, 35’inci dakikada Mustafa Özkaya’nın attığı golle ilk yarıyı 7-0 önde kapattı. İkinci yarıda 49 ve 90 dakikada Nizamettin, 60’ıncı dakikada Muharrem’le bulduğu gollerle tarihi bir fark yakalayan Yozgatspor kalesine tek golü 55’inci dakikada İbrahim Öz attı.
İLK RESMİ MAÇTA REKOR
Yeni sezona şampiyonluk parolası ile hazırlanan Kırmızı Siyahlılar’ın ilk resmi maçında gollü bir galibiyet alması ve eleme turunu geçmesi, taraftarın da yüzünü güldürdü. 28 ilden 14 takımın bir üst tura çıktığı kupada Ayancıkspor’u aynı skorla mağlup eden Yeni Amasyaspor ile birlikte rekor kıran Yozgatspor, rakibi zayıf olsa da ilk resmi maçında aldığı sonuçla lig öncesinde moral buldu. Profesyonel liglerde takımı bulunmayan, 28 ilden amatör takımların katılımıyla tek maç eleme usulüne göre oynanan Ziraat Türkiye Kupası ön eleme turu müsabakalarının ardından Yozgatspor’un yanı sıra Serhat Ardahanspor, Yeni Amasyaspor, Iğdır Arasspor, Muşspor, Hakkarispor, Karaman Belediyespor, Utaş Uşakspor, Edirnespor, Bartınspor, Nevşehirspor, Aksaray Belediyespor, Kilis Belediyespor takımları tur atladı.
(Haber-Fotoğraf: Spor Servisi)