Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölgesel Amatör Ligi 5’in Bölge 3’üncü grupta mücadele eden temsilcimiz Yeşil Kamanspor, Ligin 6’ncı haftasında deplasmanda şampiyonluğun güçlü adaylarından olan Başkent ekibi Ankara TKİ ile karşı karşıya geldi. Ligde zor güler geçiren ve kümede kalma mücadelesi veren temsilcimiz Yeşil Kamanspor, güçlü rakibi karşısında hiçbir varlık gösteremeyerek sahadan 5-0’lık farklı bir skorla mağlup olarak galibiyet hasretini sona erdiremedi.

Ligde oynadığı 5 maçta sadece 1 puanı bulunan ve puan cetvelinin son sırasında yer alan Yeşil Kamanspor, puan umuduyla gittiği Başkent deplasmanından eli boş döndü.

Pazar günü Altındağ Stadyumunda oynanan maça etkili başlayan ev sahibi ekip 10’uncu dakikada Barlas Yener’in kaydettiği golle 1-0 öne geçti.

Erken gelen golün vermiş olduğu moralle ataklarını sıklaştıran kırmızı-beyazlı ekip, 2 dakika sonra Ertan Miraç Ayyıldız ile farkı 2’ye çıkardı.

Oldukça rahat bir oyun sergileyen ev sahibi ekip Ankara TKİ, 22’nci dakikada Ertan’ın bir kez daha meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmasının ardından skoru 3-0’a getirdi.

Mücadelenin ilk yarısını ev sahibi ekip Ankara TKİ 3-0 önde tamamladı.

Karşılaşmanın 2’nci yarısına 3-0 önde olmanın vermiş olduğu rahatlıkla oyunda ve skorda üstünlüğü eline geçiren Başkent ekibi, 51’inci dakikada Ertan Miraç Ayyıldız’ın golüyle skoru 4-0 yaptı.

Mücadelenin son dakikalarında da Barlas Yener’in ayağından bir gol daha bulan Ankara TKİ, zorlanmadan karşılaşmadan 5-0’lık net bir skorla galip ayrılarak 3 puanın sahibi oldu.

Bu sonucun ardından oynadığı 5 karşılaşmanın 4’üncü kaybeden Yeşil Kamanspor 6’ncı haftayı 1 puanla son sırada tamamlarken, haftanın farklı skoruna imza atan Ankara TKİ ise puanını 14 yapıp haftayı lider olarak tamamladı.

Bölgesel Amatör Ligi 5’inci Bölge, 3’üncü grupta 7’nci hafta Pazar günü oynanacak olan 4 karşılaşmayla devam edilecek. Temsilcilerimizde Yabanlıspor, Ligin 7’nci haftasında deplasmanda Ankara DSİ’ye konuk olurken, Yeşil Kamanspor ise kendi sahasında Sorgun Belediyespor ile karşı karşıya gelecek. (HABER: SALİH GÜNER)