Kırşehir Belediyespor Teknik Direktör Gürses Kılıç, Pazarspor yöneticileri tarafından maçın oynanmaması için bir takım uğraşlar yapıldığı duyumları aldıklarını ve bunu da üzüntü ile karşıladıklarını açıkladı.
Kimseyi töhmet altında bırakmaksızın eğer vakalar doğru ise Pazarspor camiasına çok geçmiş olsun dileklerini sunan Gürses Kılıç, Sakaryaspor maçına da en iyi şekilde hazırlanmak için çaba harcadıklarını ifade etti.
Gürses Kılıç, hem Pazarspor, hem de Sakaryaspor maçlarını değerlendirdiği açıklamasında şunları söyledi:
“11.11.2020 tarihinde oynamamız gereken Pazarspor maçımız rakibin covid-19 testlerinin sonucunda 12 oyuncusunda pozitif çıkması sonucu ileri bir tarihe ertelendi.
Duyumlarımız Pazarspor’un 2 gün önce test yaptırdığı bunun neticesinde 6 futbolcu, 1 teknik ekip ve 2 personel olmak üzere 9 kişide pozitif vaka görülmüştür. Buna istinaden Pazarspor ertesi gün bir test daha yaptırıyor ve pozitif vaka sayısı 12 ye çıkıyor. 
“Buraya kadar her şey normal ancak aldığımız duyumlar doğru ise maçtan bir gece önce fenalaşan oyuncular oluyor ve tekrar bu oyunculara test yapılıyor. Yalnız bunun için bir doktor veya hastane raporu olmadığı gözüküyor. Sebebini bilmediğimiz nedenlerden dolayı maçın oynanmaması için uğraşıldığını gözlemliyoruz. Kimseyi töhmet altında bırakmaksızın eğer vakalar doğru ise Pazarspor camiasına çok geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum.
Eğer ki farklı bir durum söz konusu ise; yaklaşık 30 saat süren gidiş dönüş yolculuğumuz fiziksel ve zihinsel yorgunluğumuza neden olmuş ve ayrıca maddi külfeti nedeni ile haklarımızı helal etmiyoruz.
“Bu anlamda Kulpumuz federasyon nezdinde girişimlere başlamıştır. Bütün bu olumsuzluklara rağmen bu ortamdan bir an evvel kurtulup Cumartesi gümü oynayacağımız Sakaryaspor maçına hazırlanmaya çalışıyoruz. Rakibimiz Ligin köklü ve zengin kadro derinliğine sahip bir takım. Son oynadığı Bodrumspor maçı Sakaryaspor’u asla değersizleştirmez. Rakibimize karşı kazanmak adına hem fiziksel hem de psikolojik olarak hazır şekilde maça çıkıp kazanmak için sonuna kadar mücadele etmek istiyoruz.” (HABER: SALİH GÜNER)