Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Beyaz grupta mücadele eden temsilcimiz Kırşehir Belediyespor 4 maçlık mağlubiyetiyle 12. sıraya geriledi…

YEŞİL-BEYAZLI EKİBİMİZ ZİRVEDEN UZAKLAŞIYOR…

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Beyaz grupta mücadeleye Pazar günü oynanan 8 karşılaşmayla devam edildi. Ligin 13’üncü haftasını maç yapmadan bay olarak geçiren Yeşil-beyazlı temsilcimiz sıralamada zirvenin uzağında kalırken, 13’üncü haftada Pendikspor kazanarak liderliğini sürdürdü. Zirve yarışında yer alan ekiplerden olan Bucaspor ve Ispartaspor haftayı galibiyetle kapatırken, Şanlıurfaspor ile Amedspor ise puan kaybı yaşadığı haftanın ardından büyük yarıştan yara aldı.
TFF 2’nci Lig Beyaz grupta 13’üncü hafta maçları tamamlandı. Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor ve Zonguldakspor’un maç yapmadan bay olarak geçtiği haftada oynanan 8 karşılaşmada fileler 19 kez ağlarla buluştu. Bu 8 mücadelenin 7’sini ev sahibi takım kazanırken, 1 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Ligde son haftalarda sergilediği futbol ve aldığı skorlarla kötü günler geçiren ve son 4 karşılaşmasından galibiyet çıkaramayan Kırşehir Belediyespor, bay geçtiği 13’üncü haftada rakiplerinin kazanmasının ardından haftayı 15 puanla 13’üncü sırada tamamladı.
Ligde fırtınalar estiren Pendikspor, kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Ankara Demirspor’u 1-0’lık skorla mağlup etti ve puanını 26’ya çıkarıp en yakın rakibine 7 puan fark atıp liderliğini sürdürdü. Başkent temsilcisi Ankara Demirspor ise bu sezon 5’inci yenilgisini Pendik deplasmanında alırken, 17 puanda kalıp 8’inci sıraya geriledi.
Ligde zirve hesapları yapan bir diğer ekip Şanlıurfaspor deplasmanda hiç ummadığı bir yenilgi aldı. Yeşil-sarılı ekip Tarsus İdmanyurdu ile karşılaştığı deplasmandan 1-0’lık skorla mağlup ayrılıp zirveye yaklaşma fırsatını elinle tepti. Puansız kapattığı 13’üncü haftanın ardından 19 puanda kalan Şanlıurfaspor, haftayı 2’nci sırada tamamladı. Mersin temsilcisi Tarsus İdmanyurdu ise bu sonucun ardından puanını 18 yapıp 6’ncı sıraya yükseldi.
Kendi saha ve seyircisi önünde grubun güçlü ekiplerinden Amedspor’u 2-1’lik skorla mağlup eden Bucaspor, ligdeki galibiyet sayısını 6 yapıp puanını da 19’a çıkararak 3’üncü sıraya yükseldi. Deplasmanda rakibine 2-1’lik skorla kaybeden Amedspor, bu sezon 3’üncü yenilgisini İzmir’de alıp 18 puanda kalıp 13’üncü haftayı 4’üncü sırada tamamladı.
Ispartaspor haftayı galibiyetle kapatarak ilk 5 hedefini sürdürdü. Üst üste 3 maçından mağlubiyetle ayrılarak zirvenin uzağında kalan Ispartaspor, Karacabey Belediyespor’u 3-0’lık skorla mağlup ettikten sonra hem galibiyet özlemini sona erdirdi hemde zirve yarışında yer aldı ve haftayı 18 puanla 5’ici sırada tamamladı. 10 puanda kalan Karacabey Belediyespor ise 13’üncü haftayı 17’nci sırada tamamladı.
Adım adım zirveye doğru tırmanan 1922 Konyaspor, Ligin 13’üncü haftasında sahasında konuk ettiği Pazarspor’u 4-1’lik skorla geçerek puanını 17’ye çıkarıp 7’nci sıraya yükseldi. Üst üste 2’nci maçını kaybeden Rize temsilcisi Pazarspor ise bu sonucun ardından 16 puanda kalıp haftayı 9’uncu sırada tamamladı.
Kendi sahasında Eskişehirspor’u konuk eden Akhisaraspor, mücadelenin başından sonuna kadar üstün futbolunu 3-0’lık net bir skorla taçlandırarak puanını 16 yapıp haftayı 10’uncu sırada tamamladı. Eskişehirspor ise bu sonucun ardından 7 puanla haftayı son sırada tamamladı.
Uşakspor’dan kritik bir galibiyet. Kırmızı-siyahlı ekip geçtiğimiz hafta deplasmanda Kırşehir Belediyespor’la 1-1 berabere kalmasının ardından, ligin 13’üncü haftasında sahasında konuk ettiği Nazilli Belediyespor’u 2-1’lik skorla geçerek puanını 15 yapıp 13’üncü haftayı 14’üncü, bu yenilgi sonrasında 16 puanda kalan Nazilli Belediyespor ise haftayı 11’inci sırada tamamladı.
13’üncü haftanın son karşılaşmasında ise Erzincanspor ile Kırklarelispor karşılaştı. Mücadele golsüz eşitlikle sona erdi ve her iki ekip haftayı 1’er puanla kapattı.
TFF 2’nci Lig Beyaz grupta mücadeleye 14’üncü haftada oynanacak olan 8 karşılaşmayla devam edilecek. Bucaspor ve Zonguldakspor’un maç yapmadan bay olarak geçeği 13’üncü haftada temsilcimiz Kırşehir Belediyespor deplasmanda Nazilli Belediyespor ile karşılaşacak.
13.HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI: Bucaspor 1922-Amedspor: 2-1, 1922 Konyaspor-Pazarspor: 4-1, Erzincanspor-Kırklarelispor: 0-0, Tarsus İdman Yurdu-Şanlıurfaspor: 1-0, Isparta 32 Spor-Karacabey Belediyespor: 3-0, Akhisarspor-Eskişehirspor: 3-0, Pendikspor-Ankara Demirspor: 1-0, Uşakspor-Nazilli Belediyespor: 2-1, Zonguldak Kömürspor (BAY), Kırşehir Belediyespor (BAY)
14.HAFTANIN MAÇLARI: (20 Kasım 2021 Cumartesi): Nazilli Belediyespor-Kırşehir Belediyespor, Karacabey Belediyespor-Akhisarspor
(21 KASIM 2021 PAZAR): Eskişehirspor-Pendikspor, Şanlıurfaspor-Isparta 32 Spor, Kırklarelispor-Tarsus İdman Yurdu, Pazarspor-Erzincanspor, Amedspor-1922 Konyaspor, Ankara Demirspor-Uşakspor, Bucaspor 1928 (BAY), Zonguldakspor (BAY) 
KIRŞEHİR’İN İLK YARI MAÇLARIDA KALAN MAÇLARI
14.HAFTA: Nazilli Belediyespor-Kırşehir Belediyespor (Nazilli İlçe Stadyumu)
15.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Ankara Demirspor (Ahi Stadyumu)
16.HAFTA: Eskişehirspor-Kırşehir Belediyespor (Eskişehir Yeni Stadyum)
17.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Karacabey Belediyespor
18.HAFTA: Şanlıurfaspor-Kırşehir Belediyespor (Şanlıurfa Gap Stadyumu)
19.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Karacabey Belediyespor(Ahi Stadyumu)
(HABER: SALİH GÜNER)