Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı...

YENİ SEZONDA MAÇLAR 
SEYİRCİLİ OYNANACAK

Profesyonel liglerde 2021-2022 sezonunda maçlara tedbir alınmak şartıyla seyirci alınabilecek.
Pandemi nedeniyle geçen sezon seyircisiz oynanan profesyonel futbol müsabakalarında seyircisiz dönem bitti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, müsabakaların tedbirli olarak seyircili oynanabileceğini duyurdu.
Profesyonel futbol müsabakalarına seyirci müjdesi... Geçen sezon boş tribünler önünde oynanan müsabakalar, 2021-2022 sezonunda seyircili oynanacak. Konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan açıklamada geldi: "Spor müsabakaları, sayıları belirlenerek tedbirlerle seyircili oynanabilecek."
Geçtiğimiz günlerde maçların seyircili oynanması konusunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Seyircisiz oynanmak zorunda kalınan maçların taraftar ve futbolcularımızın motivasyonunu etkilediğinin farkındayız. İnşallah önümüzdeki sezonu tüm futbolseverlerin stadyumları yeniden coşkuyla doldurduğu bir iklimde düzenlemek istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.
PROFESYONEL LİGLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Süper Lig ve TFF 1. Lig, 13, 14, 15 ve 16 Ağustos 2021 tarihlerinde oynanacak maçlarla başlayacak. Süper Lig karşılaşmaları 23 Mayıs 2022 tarihinde sona ererken, TFF 1. Lig'de normal sezon 15 Mayıs 2022 tarihinde tamamlanacak.
Alt lig olarak tabir edilen 2 ve 3. Ligde ise sezon 4 Eylül’de başlayacak. 39 takımın mücadele edeceği 2. Ligde 8 takım küme düşecek.
Geçtiğimiz sezon tarihinde ilk defa 1’inci Lige çıkma Play-Off’u oynayan ve 1’inci Ligin kapısından dönen Kırşehir Belediyespor, 2’nci Ligde 3’üncü sezonunu yaşayacak. 

Kırşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Bulut, yaklaşık iki sezondur taraftardan yoksun olarak 2. Lig’te mücadele ettiklerini, bu nedenle maddi kayıpla birlikte sıkıntı bir süreç yaşadıklarını ifade etti.  
Başkan Bulut, yeni sezonda tüm müsabakaların seyircili oynanacak olmasından memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)