Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 22 dalda düzenlenen yaz spor okulları için açılış töreni düzenlendi.
Her yaz Kırşehirli gençlerin büyük ilgi gösterdiği Yaz Spor Okulları kapılarını açtı. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın çocuklar ve gençleri spora yönlendirmek amacıyla her yıl düzenli olarak planladığı ücretsiz Yaz Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları Kırşehir’de düzenlenen açılış töreni ile başladı. 
Ahi Stadyumu'nda yoğun katılımla düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Kerim Kocabıyık, "Yaz Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları çocukları ve gençleri spora yönlendirip ve sporu sevdirmek, yaz tatillerini en verimli şekilde değerlendirmek amacıyla her yıl okulların kapanmasına müteakip faaliyete geçmektedir. Erken yaşta spora kazandırdığımız çocuklarımız, düzenli ve özverili çalışmaları ile gelecekte uluslararası platformlarda bizleri gururlandıracaklardır. Bu bağlamda Yaz Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları'nda 5-18 yaş arasındaki çocuk ve gençlerimize yönelik açılan 22 spor dalında 26 antrenörümüzün görev alacak. Ayrıca Yaz Spor Okullarının dışında 12 ay boyunca ücretsiz spor kurslarımız da devam etmektedir. Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak hedefimiz yaz döneminde 15 binin üzerinde çocuk ve gencimizin spor faaliyetlerine katılımını sağlamaktır. Bu yolda özverili çalışacak olan antrenörlerimize ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Spor Şube Müdürü Kocabıyık’ın konuşmasının ardından oyunları gösteri sahnelendi. Cimnastik, Muay Thai, Taekwondo ve Oturarak Voleybol gösterilerinin ile renklenen Yaz Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları açılış törenine yoğun ilgiyle katılım oldu.
Kırşehir’de açılışı düzenlenen yaz spor okullarında, atıcılık, atletizm, badminton, basketbol, bocce, boks, cimnastik, eskrim, futbol, floor curling, güreş, hemsball, hentbol, judo, karate, masa tenisi, okuçuluk, taekwondo, tenis, voleybol, yüzme ve wushu olmak üzere 22 spor dalında faaliyet gösterilecek.
Okullar kapandı üç aylık tatil boyunca çocukların boş zamanlarını nasıl değerlendirecekleri ailelerin en büyük sorunu olmaya devam ediyor. Son yıllarda ülkemizde hızla artan yaz spor okulları çocuklar ve aileleri için iyi bir fırsat haline geldi.
Yaz spor okullarının çocuklara sosyal, kültürel, fizyolojik ve psikolojik olarak yararı çoktur. Tatile çıkan öğrencilerin boş zamanlarını daha iyi ve spor yaparak değerlendirmeleri sağlıklı gelişmeleri ve spor yapma alışkanlığı kazanarak sporu bir yaşam biçimi haline getirmeleri için spor okulları önemlidir.
Yaz spor kamplarında çocukları oniki yaşına kadar değişik spor dalları ile tanıştırmak gereklidir ki çocuk daha sonra spor dallarında ilerleyebilsin. Ailelerin; çocukların hem spor yapıp hem eğlenebilecekleri programlarında 3-4 değişik spor dalının bulunduğu yaz spor kamplarını seçmeleri uygun olacaktır. Yaz okullarında gelişme çağındaki çocukları yüzme ile başlayan jimnastik, tenis, voleybol, basketbol, futbol gibi sporlara çocuğun yaşına uygun olarak yönlendirmek önemlidir.
Ekonomik imkânlar elverdiğince çocukları altı yaşından itibaren içerisinde her türlü spor türünün bulunduğu yaz okullarına yönlendirmek gerekir. On-oniki yaşından itibaren daha çok sevdiği ve daha çok kabiliyetinin olduğu spor türlerine yönelebilir.
Bir sporu öğrenmek düşünme, hissetme ve yapma olarak belirli aşamalardan geçer bunu yapan çocuk kendini psikolojik olarak iyi hisseden, fiziki görünümünden memnun, öz güveni olan disiplinli bir birey olmaya adaydır. Yaz sporu okulları aileler ve çocuklar için bulunmaz bir fırsattır. Çevre ile uyumlu, kendine güvenli, düşünce ile uygulamayı aynı anda yapabilen, strateji kurabilen,  kendini frenleyebilen mutlu toplumsal barışa katkı koyan gençlerin yetişmesinde spor son derece önemli bir eğitim aracıdır. Zamanda sosyal, duygusal ve yeteneksel gelişimlerine katkıda bulunmaktır.
YAZ OKULUNA GİDEN ÖĞRENCİ NELER KAZANIR?
***Çocuklar aynı ortamda yaşayarak birbirlerine destek olur ve arkadaşlık kavramının önemini anlarlar.
***Okullarda öğretilen becerilerle sorumluluk duygusu kazanan çocukların özgüveni artar, ileride anlatacak anılara sahip olurlar.
***Spor ya da diğer aktiviteler aracılığıyla yeteneklerini geliştiren çocuklar, daha sağlıklı bir bünyeye kavuşurlar.
***Özellikle doğayla iç içe yapılan aktiviteler ile çocuklara tabiat sevgisi aşılanır.
***Kendi ilgi alanlarını daha iyi anlayan çocuklar, kariyerlerine yönelik daha iyi plan yaparlar.
***Çocukların paylaşımcı, maceracı ve araştırmacı yönleri ortaya çıkar.
“Ayrıca Yaz okulları, çocuğunuzun liderlik, özgüven ve yaratıcılıklarını geliştirmek, grup içerisinde iletişimi ve ekip çalışmasını güçlendirmek için hazırlanmıştır. “ diyen Antrenör Demir yaz okulunun önemini vurguladı.
SPOR OKULLARININ ÇOCUĞUN KİŞİLİĞİNE KATKILARI NELERDİR?
BAŞKALARINA SAYGI: Sosyal aktivitelere katılan öğrenciler birbirlerine saygı duymayı, aldıkları sorumluluklar ve edindikleri deneyimler sayesinde birlikte çalışmayı öğrenirler. Ekiple yapılan aktivitelerde hedeflere ulaşan ve başarı gösteren gençler, ödüllendirilir ve dayanışmanın yanında birbirlerine saygı duymayı da öğrenirler.
KENDİLERİNE SAYGI: Öğrencinin sosyal ve güvenilir bir ortamda katıldığı aktiviteler pozitif bir kişilik edinmesini, başarıyı yakalamasını ve kendisine saygı duymasını sağlar.
HOŞGÖRÜ: Grup ile yapılan aktivitelerde değişik kültürlerden gelen öğrenciler aralarındaki farkın aşılamaz olmadığını yaşayarak öğrenirler. Bu deneyim, farklılıklara saygı duymayı öğretirken hoşgörülü olmalarını da sağlar.
KİŞİLİKLERİNİ BULMAK: Sosyal aktiviteleri iyi hazırlanmış bir yaz kampı programı, çocuklara ve gençlere kendilerini ifade etme özgürlüğü ve daha iyi tanıma fırsatı verir. Öğrencilerin, ailelerinden uzakta kendilerini her türlü ifade edebilecekleri bir ortamda bulunmaları onlara, kendi ayakları üzerinde durmayı öğretirken ruhsal gelişimlerinde ve kişiliklerini bulmada da olumlu katkılar sağlar. (HABER: SALİH GÜNER)