Bu sezon Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele edecek olan Yabanlıspor’da bir yandan transfer çalışmaları devam ederken, Kulübün AS Başkanı Yunus Emre Şimşek, takımının yarısından fazlasının Kırşehirli gençlerden oluşacağını söyledi.
Başkan Şimşek yaptığı açıklamada: “Bu sezon Pandeminden dolayı ekonomik anlamda transfer çalışmalarımızda kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık. Bu sezon Antrenörümüz Ertuğrul Şimşek’in direktifleri doğrultusunda Kırşehir Belediyespor’un alt yapısında oynayan gençlerin ağırlıkta olduğu bir takım kuracağız. Kırşehir Belediyespor’un pilot takımı olacağız. Tabiki genç koşan ve mücadele ve takımımıza fayda sağlayacağına inandığımız futbolcuları transfer edeceğiz. Şuan için 8 transfer yaptık. Geçtiğimiz sezon takımımızdaki bir çok isimle yollarımızı ayırdık. Yine Kırşehir’i temsil etmenin vermiş olduğu büyük sorumluluğun farkındayız. Çalışmalarımızı buna göre belirliyoruz. Geçen sezon tarihimizde ilk defa mücadele ettiğimiz bu platformda eksiklerimizi görerek bu hataları bu sene yapmayacağız. İyi bir sezon olmasını istiyoruz. Yabanlıspor inşallah üst sıralarda yer alan bir takım olur. Ben bu lige katılan tüm takımlara sakatlıksız, hastalıksız bir yıl geçirmelerini diliyorum. Tabiki sosyal medya üzerinde başlatmış olduğumuz hatıra bilet kampanyası da devam ediyor. Bizlere tribünden destek veremeseler bile bu kampanyada yanımızda olan tüm taraftarlarımıza çok teşekkür ederim” 
dedi.
Bu arada Bölge bölge 52 gruptan oluşacak ligde normal sezon 15 hafta sürecek. Her grubun birincisi bölge şampiyonasına katılacak, sonuncusu bir alt lige düşecek. 52 takımın katılımıyla 9 gruptan oluşacak bölge şampiyonası sonunda 9 takım 3. Lige yükselecek.
Koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl Mart ayında mevcut haliyle tescil edilen, salgının devam etmesi üzerine ötelenen 2020-2021 Bölgesel Amatör Lig sezonu 17 Nisan Cumartesi günü başlayacak. Uygulanmaya başlandığı 2010 yılından bu yana normalde 11 veya 12 gruptan oluşan lig, yeni sezonda pandemi şartları ve iller arasındaki mesafe dikkate alınarak 52 gruba ayrılacak. Gruplar yakın illeri kapsayacak şekilde bölge bölge oluşturulacak. Grup müsabakalarının ardından bölge şampiyonaları oynanacak
STATÜ BELLİ OLDU
Bölgesel Amatör Ligde yeni sezonda farklı bir statü uygulanacak. Gruplardaki müsabakalar, takım sayılarına göre iki veya üç devreli lig usulüne göre oynanacak. Her grubun birincisi, bölge birinciliği müsabakalarına katılmaya hak kazanacak, en altta yer alan takım ise kendi ilinin yerel ligine düşecek.
Bölge şampiyonasına katılma hakkı kazanan 52 takım, 9 ayrı tarafsız grup merkezinde toplanacak. Maçlar sonunda bölge birincisi 9 takım TFF 3. Lige terfi edecek.
Yarı profesyonel ligde Kırşehir’i geçtiğimiz sezon olduğu gibi Yabanlıspor temsil edecek. Geçtiğimiz sezon Kırşehir 1’inci Amatör Küme Futbol Ligini şampiyon olarak bitiren Yeşil Kamanspor BAL’a katılma hakkı elde etmişti. Fakat yeşil-beyazlı yöneticiler ligleri oynanmayacağını zannedip TFF’ye Teminatı yatırmadıkları için bu kulvarda mücadele edemeyecek.
Bölgesel Amatör Ligdeki yerini alan Yabanlıspor’da teknik ekip, yönetimin şekillenmesinin ardından belli olacak. Sarı-Siyahlı takım, teknik ekibin ardından transfere yönelip kadrosunu oluşturacak. (HABER: SALİH GÜNER)