SPOR Toto Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadeleye 4’üncü hafta maçlarıyla devam edilirken, Yabanlıspor’un ligdeki puan ve galibiyet hasreti devam ediyor. Sarı-siyahlılar ligdeki 4’üncü yenilgisini alırken, şampiyonluğun güçlü adayı İskenderunspor 4’te 4 yapıp zirvede yer alırken, İçel İdmanyurduspor ise ilk puan kaybını yaşadı.
Bölgesel Amatör Ligi 5’inci grupta 4’üncü hafta maçları sona erdi. Toplam 7 karşılaşmanın oynandığı 4’üncü haftada fileler 24 gol atılırken, bu atılan 24 golle birlikte ilk 4 hafta içinde en fazla gol atılan hafta olarak kayıtlara geçti. Bu 7 karşılaşmanın 5’ini ev sahibi, 1’ini deplasman takımı kazanırken, 1 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Yabanlıspor’un ligdeki kötü gidişatı devam ediyor. Ligin ilk 3 maçını kaybederek taraftarını üzen sarı-siyahlılar, mutlak puan için gittiği İdmanyurdu 1925 Spor deplasmanından yine eli boş dönerek maçı her iki yarıda yediği gollerle 2-0 kaybetti. Bu sonucun ardından 4’te 0 çeken Yabanlıspor puan alamadan 4’üncü haftayı son sırada tamamlarken, ligdeki 2’nci galibiyetini alan İdmanyurdu 1925 ise puanını 6’ya çıkararak haftayı 8’inci sırada tamamladı.
Ligde yoluna emin adımlarla ilerleyen Hatay temsilcisi İskenderunspor kendi saha ve seyircisi önünde karşılaştığı Pozantıspor’u 2-1’lik skorla geçerek puanını 12’ye çıkarıp rakiplerinin puan kaybettiği haftada liderliğe yükseldi. Ligdeki 2’nci yenilgisini alan Pozantıspor ise 4 puanda kalıp haftayı 10’uncu sırada tamamladı.
İçel İdmanyurduspor ligdeki ilk puan kaybını yaşadı. Mersin temsilcisi 4’üncü haftanın açılış maçında kendi seyircisi önünde konuk ettiği Yahyalıspor ile golsüz berabere kalarak puanını 10 yaparak 2’nci sıraya düştü. Zorlu deplasmandan 1 puanla dönen Kayseri temsilcisi Yahyalıspor
ise 2 puanla haftayı 12’nci sırada tamamladı.
Haftanın bir diğer açılış karşılaşmasında Cumartesi günü Aksaray’da oynanan maç 10 gole sahne oldu. Ligde orta sıralarda mücadele eden Eşmekaya Sultanhanıspor kendi sahasında konuk ettiği Tüysüzspor’u 6-4 gibi farklı bir skorla yenerek ilk galibiyetini elde edip puanını 4’e çıkarak haftayı 11’inci sırada tamamlarken, 2 puanda kalan Tüysüzspor ise haftayı 13’üncü sırada tamamladı.
Ligin iddialı takımlarından olan Mersin Büyükşehir Belediyespor deplasmanda karşılaştığı Talasgücüspor ile 2-2 berabere kalarak almış olduğu beraberliğin ardından puanını 7 yapıp haftayı 3’üncü sırada tamamladı. Puanını 5’e çıkarak Kayseri temsilcisi Talasgücü Belediyespor ise haftayı 9’uncu sırada tamamladı.
Adana deplasmanında Ceyhanspor ile karşılaşan Reyhanlıspor mücadeleyi 2-1 kazanarak puanını 7 yapıp 4’üncü sıraya yükselirken, 6 puanda kalan Ceyhanspor ise 4’üncü haftayı 6’ncı sırada tamamladı.
Ligin flaş ekiplerinden Sorgun Belediyespor deplasmanda şok bir yenilgi aldı. Nevşehir deplasmanında Kapadokya Göremespor’a konuk olan Yozgat temsilcisi mücadeleden 2-0’lık skorla mağlup ayrılarak 7 puanda kalıp haftayı 5’inci sırada tamamlarken, mücadeleyi kazanarak altın değerinde 3 puanı hanesine yazdıran Kapadokya Göremespor ise puanını 6’ya yükseltip haftayı 7’nci sırada tamamladı.
BU HAFTA NELER OLDU: İçel İdman Yurdu ilk puan kaybını yaşadı. Yahyalıspor deplasmanda ilk puanını aldı. Eşmekaya Sultanhanıspor ilk defa kazandı. Tüysüzspor yine galip gelemedi. Eşmekaya Sultanhanıspor - Tüysüzspor maçı grubumuzda en gollü geçen maç oldu. Eşmekaya Sultanhanıspor 6 gol atarak grubumuzda 1 maçta atılan en fazla golü atmış oldu. İçel İdman Yurdu Gördüğü 3 kırmızı kart ile 1 maçta görülen en fazla kırmızı kartı görmüş oldu. Eşmekaya Sultanhanıspor oyuncusu Akif Karakuş yaptığı Hattrick ile grubun ilk Hattrickini yaptı. Reyhanlı Belediyespor 2. deplasman maçından da galip ayrıldı. 5 Temmuz İskenderunspor yeni lider oldu. Kapadokya Göremespor evinde oynadığı 2. maçından da galip ayrıldı. Talasgücü Belediyespor evinde oynadığı 2. maçta da galip gelemedi. Mucur Yabanlıspor 4 de 0 yaptı.
4. HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI: İdmanyurdu 1925 Spor-Yabanlıspor: 2-0, Eşmekaya Sultanhanıspor-Tüysüzspor: 6-4, Talasgücü Belediyespor- Mersin BŞ.BLD.Meskispor: 2-2, İskenderunspor-Poazantıspor: 2-1, Ceyhanspor-Reyhanlıspor: 1-2, İçel İdmanyurduspor-Yahyalıspor: 0-0, Kapadokya Göremespor-Sorgun Belediyespor: 2-0.
5. HAFTANIN MAÇLARI: Yabanlıspor-Kapadokya Göremespor, Mersin BŞ.BLD.Meskispor-İskenderunspor, Tüysüzspor-Talasgücü Belediyespor, Yahyalıspor-İdmanyurdu 1925 Spor, Reyhanlıspor-İçel İdmanyurduspor, Pozantıspor-Ceyhanspor,Sorgun Belediyespor- Eşmekaya Sultanhanıspor. (HABER: SALİH GÜNER)