Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadeleye 10’uncu hafta maçlarıyla devam edilirken, temsilcimiz Yabanlıspor, ligde kalma adına önemli maçta konuk ettiği Mersin Büyükşehir Belediyespor karşısında iyi futbolunu galibiyetle sonuçlandıramadı. Şampiyonluğun güçlü adaylarından İçel İdmanyurduspor haftayı 1, Ceyhanspor ise 3 puanla kapattı.
Bölgesel Amatör Ligi 5’inci grupta 10’unc hafta maçları tamamlandı. Toplam 7 karşılaşmanın oynandığı 10’uncu haftada fileler 19 kez havalandı. Bu 7 karşılaşmanın 2’sini ev sahibi, 2’sini deplasman takımı kazanırken 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Ligde oldukça zor günler geçiren ve galibiyete hasret olan temsilcimiz Yabanlıspor mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı Mersin Büyükşehir Belediyespor maçında 1-0’lık skoru koruyamayarak iyi futbol sergilediği maçı 2-2’lik eşitlikle tamamlayarak çok önemli 2 puanı evinde bıraktı. Bu sonucun ardından 10’uncu hafta itibariyle puanını 4’e çıkaran Yabanlıspor haftayı son sırada tamamlarken, Mersin Büyükşehir Belediyespor ise puanını 8 yaparak 11’inci sıraya çıktı.
Şampiyonluk mücadelesi veren Mersin temsilcisi İçel İdmanyurduspor kendi saha ve seyircisi önünde orta sıralarda mücadele eden Talasgücü Belediyespor ile karşılaştı. Mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona ererken, İçel İdmanyurdu puanını 26 yapıp liderliğini sürdürürken, puanın 15 yapan Talasgücü ise haftayı 5’inci sırada tamamladı.
Haftanın en önemli ve sonucu merakla beklenen maçında şampiyonluk mücadelesi veren Ceyhanspor ile İskenderunspor karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli ve bol gollü geçen maçı ev sahibi ekip Ceyhanspor 5-0 gibi oldukça farklı bir skorla kazanarak ligdeki 8’inci galibiyetini alarak puanını 24’e çıkarıp haftayı 2’nci sırada tamamladı.
Deplasmanda almış olduğu farklı yenilginin ardından ligdeki 2’nci mağlubiyetini alan İskenderunspor ise 20 puanda kalıp haftayı 3’üncü sırada tamamladı.
Ligde zirve iddiasını sürdüren İdmanyurdu 1925 Spor kendi sahasında Eşmekaya Sultanhanıspor’la karşılaştı. Ev sahibi ekip İdmanyurdu 1925 Spor maçı 2-0’lık skorla kazanarak puanını 18 yapıp haftayı 4’üncü sırada tamamlarken, 8 puanda kalan Eşmekaya Sultanhanıspor ise haftayı 12’nci sırada tamamladı.
Orta sıralarda mücadele eden Sorgun Belediyespor, deplasmanda Reyhanlıspor’u tek golle geçerek puanını 14 yapıp 7’nci sıraya yükseldi. Sahasında aldığı tek gollü mağlubiyetin ardından 14 puanda kalan Reyhanlıspor averajla haftayı 6’ncı sırada tamamladı.
Tüysüzspor deplasmanda çok önemli bir galibiyet aldı. Deplasmanda karşılaştığı Kapadokya Göremespor’u 2-0’lık skorla geçen Osmaniye temsilcisi puanını 6 yaparken, Kapadokya Göremespor ise 13 puanda kalıp haftayı 8’inci sırada tamamladı.
Haftanın bir diğer karşılaşmasında ise Yahyalıspor, gol düellosu şeklinde geçen maçta sahasında konuk ettiği Pozantıspor ile 2-2 berabere kaldı. (HABER: SALİH GÜNER)