SPOR Toto Bölgesel Amatör Ligi’nde 5’inci grupta mücadele eden Yabanlıspor, Ligi’n 2’nci haftasında deplasmanda karşılaştığı ve 10 kişi kaldığı maçta Ceyhanspor’a 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup oldu.
Geçtiğimiz hafta sezonu evinde açan ve İskenderunspor karşısında 1-0 öne geçtiği maçı 2-1 kaybederek puansız başlayan sarı-siyahlılar puan için gittiği Ceyhan deplasmanında hezimete uğrayarak 5-0 kaybetti.
Pazar günü Ceyhan İlçe Stadyumunda oynanan maçın ilk yarım saati orta saha mücadelesi şeklinde geçerken dakikalar 44’ü gösterdiğinde Yabanlıspor kalecisi Serdar Gürsoy ceza sahası dışında rakibine yaptığı sert faul sonrası karşılaşmanın hakemi direk kırmızı kart göstererek Serdar’ı oyundan attı. Kalan dakikayı 10 kişi oynayan Yabanlıspor bu hatayı pahalı ödedi.
Faul sonrası serbest atış kazanan ev sahibi ekip Ceyhanspor’da topun başına geçen Murat Çaydemir meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak takımını soyunma odasına 1-0 önde girmesini sağladı.
Karşılaşmanın ikinci yarısına 10 kişi çıkan Yabanlıspor karşısında etkili oyun sergileyen Ceyhanspor 52’nci dakikada Zekeriya Çakırca’nın golüyle farkı 2’ye çıkardı.
Oyunda ve skorda üstünlüğünü eline geçiren ev sahibi ekip 63’üncü dakikada Emre Dinarlı’nın golüyle skoru 3-0, 79’uncu dakikada Muhammed Sak ile 4-0 yaparken mücadelenin skorunu ise 88’inci dakikada Fatih Yılmaz’ın golü belirledi.
Mücadelenin ilerleyen dakikalarında başka gol olmadı ve Yabanlıspor puan için büyük umutlarla gittiği Adana Ceyhanspor karşısında tel tel döküldü ve sahadan 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup ayrılarak galibiyet hasretine son veremedi.
Yabanlıspor ligin 3’üncü haftasında şampiyonluğun en büyük adaylarından olan lider İçelspor ile Pazar günü Ahi Evran Üniversitesi Stadyumunda karşı karşıya gelecek.
Ceyhanspor ile Yabanlıspor arasında oynanan maç dışında 2’nci haftada 6 karşılaşma daha oynandı.
Ligde yoluna emin adımlarla devam eden İçelspor sahasında Kapadokya Göremespor’u 2-1 yenip puanını 6 yapıp liderliğini sürdürdü. Haftayı galibiyetle kapatan bir diğer ekipte Sorgun Belediyespor oldu. Deplasmanda İdmanyurdu 1925 Spor’u tek golle geçen Yozgat temsilcisi puanını 6’ya çıkarıp haftayı averajla 2’nci sırada tamamladı.
Haftanın diğer skorları ise şu şekilde: Eşmekaya Sultanhanıspor-Pozantıspor: 1-3, İskenderunspor-Yahyalıspor: 2-1, Talasgücüspor-Reyhanlıspor: 0-1, Tüysüzspor-Mersin Büyükşehir Belediyespor: 0-1.
3. HAFTANIN MAÇLARI: Yabanlıspor- İçel İdmanyurduspor, Pozantıspor-Talasgücü Belediyespor, Yahyalıspor-Ceyhanspor, Reyhanlıspor-İskenderunspor, Mersin BŞ.BLD.Meskispor-Eşmekaya, Sultanhanıspor, Kapadokya Göremespor-İdmanyurdu 1925 Spor, Sorgun Belediyespor-Tüysüzspor. (HABER: SALİH GÜNER)



2. HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI
Ceyhanspor-Yabanlıspor: 5-0
İdmanyurdu 1925 Spor-Sorgun Belediyespor: 0-1
İçel İdmanyurduspor-Kapadokya Göremespor: 2-0
Tüysüzspor-Mersin BŞ.BLD.Meskispor: 0-1
Eşmekaya Sultanhanıspor-Pozantıspor: 1-3
İskenderunspor-Yahyalıspor: 2-1
Talasgücü Belediyespor-Reyhanlıspor: 0-1

3. HAFTANIN MAÇLARI
Yabanlıspor- İçel İdmanyurduspor
Pozantıspor-Talasgücü Belediyespor
Yahyalıspor-Ceyhanspor
Reyhanlıspor-İskenderunspor
Mersin BŞ.BLD.Meskispor-Eşmekaya Sultanhanıspor
Kapadokya Göremespor-İdmanyurdu 1925 Spor
Sorgun Belediyespor-Tüysüzspor