Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) 5’inci grupta mücadele eden ve ligin son sırasında yer alarak zor günler geçiren Yabanlıspor, Pazar günü kendi sahasında grubun lideri Ceyhanspor ile karşı karşıya geldi. Şampiyonluk yarışında bulunan rakibi karşısında etkili bir performans sergileyemeyen sarı-siyahlı temsilcimiz sahadan 6-1 gibi farklı bir skorla mağlup oldu.
Ligi’n 2’nci yarısında kadrosuna kattığı genç oyuncular ile silbaştan başlayan Yabanlıspor, geçtiğimiz hafta deplasmanda iyi bir oyun sergilediği maçta grubun güçlü ekiplerinden İskenderunspor’a 1-0’lık skorla yenilirken, oynadığı oyunla ileriye dönük olumlu sinyaller verdi.
Teknik Direktörü ve maddi destek bulunmadan yoluna devam eden Yabanlıspor ligde zor günler geçiriyor. Sadece 7 puan toplayan sarı-siyahlılar, Ceyhanspor yenilgisinin ardından son sıradan kurtulamadı.
Pazar günü Ahi Evran Üniversitesi Stadyumunda oynanan maçın ilk 20 dakikası karşılıklı ataklarla geçerken, Ceyhanspor 25’inci dakikada Cengiz Argın’ın golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra oyun kontrolünü elinde turan konuk ekip 33’üncü dakikada yine Cengiz’in golüyle skoru 2-0 yaptı.
Oyunda ve skorda üstünlüğünü iyice eline geçiren güçlü Ceyhanspor 41 ve 43’üncü dakikalarda Muhammed Sak’ın golleriyle mücadelede bir anda 4-0 öne geçti.
İlk yarıyı Ceyhanspor 4-0 önde tamamladı.
İkinci yarıda skorun vermiş olduğu moral bozukluğu ile oyuna kötü başlayan Yabanlıspor 55’inci dakikada Fatih Yılmaz’ın golüyle meşin yuvarlağı ağlarından çıkararak 5-0 mağlup duruma düştü.
Yabanlıspor 62’nci dakikada Orkun’un golüyle skoru 5-1 yaptı.
Ceyhanspor kaptanı Murat Çaydemir maçın skorunu belirleyen golü kaydetti: 6-1.
Mücadelede başka gol olmadı ve Yabanlıspor, hiçbir varlık gösteremediği maçı 6-1 gibi farklı bir skorla yenilerek haftayı yine 7 puanla son sırada tamamladı.
Maçı farklı kazanarak yoluna emin adımlarla devam eden Ceyhanspor ise puanını 36 yaparak liderliğini sürdürdü.



14. HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI
Yabanlıspor-Ceyhanspor: 1-6
Kapadokyaspor-İçel İdmanyurduspor: 0-1
Mersin Büyükşehir Belediyespor-Tüysüzspor: 5-2
Pozantıspor-Eşmekaya Sultanhanıspor: 2-1
Reyhanlıspor-Talasgücü Belediyespor:
Sorgun Belediyespor-İdmanyurdu 1925 Spor: 1-2
Yahyalıspor-İskenderunspor: 1-2

15. HAFTANIN MAÇLARI
İçel İdmanyurduspor-Yabanlıspor
Ceyhanspor-Yahyalıspor
Eşmekaya Sultanhanıspor-Mersin Büyükşehir BLD.Spor
İdmanyurdu 1925 Spor-Kapadokya Göremespor
Talasgücü Belediyespor-Pozantıspor
Tüysüzspor-Sorgun Belediyespor
İskenderunspor-Reyhanlıspor