Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi’nde geçtiğimiz hafta ilk galibiyetini alarak ölü toprağı üzerinden atan Yabanlıspor, yeni bir galibiyet serisine başlamak adına ligin 7’nci haftasında Kayseri ekibi Yahyalıspor’un konuğu olacak. Pazar günü Yahyalı İlçe Stadyumunda oynanacak olan karşılaşma saat 14.00’te başlayacak.
HAFTANIN TAKIMIYIZ
Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi 5’inci Grup 6’ncı haftasında kendi seyircisi önünde Sorgun Belediyespor’u tek golle geçen Yabanlıspor 5’inci grup resmi Facebook sayfasında haftanın takımı oldu. Diğer yandan 5’inci grup resmi Facebook sayfasında haftanın 11’inde ise Yabanlıspor’dan Muhammed Sezer yer aldı.
Bu arada Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi 5’inci grupta mücadeleye 6’ncı haftada oynanan 7 karşılaşmayla devam edilirken, tam 5 haftadır galibiyeti bırakın puan yüzü hatta gol bile atamayan Yabanlıspor, Sorgun Belediyespor karşısında ilk galibiyetini alırken, 6’da 6 yapan İskenderunspor ise yoluna kayıpsız devam ediyor. İçel İdmanyurduspor, Ceyhanspor’da haftayı 3’er puanla kapattı.
5’inci grupta 6’ncı hafta maçları sona erdi. Oynanan 7 karşılaşmada 16 gol atıldı. Bu karşılaşmanın 5’ini ev sahibi, 1’ini deplasman takımı kazanırken, 1 karşılaşma ise golsüz beraberlikle sonuçlandı.
Ligde 5 maçtır galibiyete hasret olan Yabanlıspor, şeytanın bacağını kırdı ve ilk galibiyetini elde etti. Ligin 6’ncı haftasında Ahi Evran Üniversitesi Stadyumunda Sorgun Belediyespor’u konuk eden Yabanlıspor, maçı ikinci yarıda Mert Ünel’in attığı golle 1-0 kazanarak ilk galibiyetini alarak son sıradan 13’üncü sıraya yükseldi. Ligdeki 2’nci yenilgisini alan Sorgun Belediyespor 10 puanda kalıp haftayı 5’inci sırada tamamladı.
5’inci grupta yoluna kayıpsız devam eden Hatay temsilcisi İskenderunspor üst üste 6’ncı galibiyetini aldı. Turuncu-lacivertliler kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Tüysüzspor’u 5-1 gibi oldukça farklı bir skorla yenerek puanını 18 yaparak yoluna kayıpsız devam ediyor. Sahadan farklı bir skorla mağlup olan Tüysüzspor ise 2 puanda kalarak haftayı son sırada tamamladı.
Liderin en yakın takipçisi olan İçel İdmanyurduspor, kendi sahasında Adana derbisinde konuk ettiği Pozantıspor’u tek golle yenerek puanını 16 yapıp haftayı 2’nci sırada tamamlarken, 4 puanda kalan Pozantıspor ise haftayı 12’nci sırada tamamladı.
Ligin zirvesinde yer alan bir diğer Adana takımı olan Ceyhanspor kendi sahasında Mersin Büyükşehir Belediyespor’u konuk etti. Mücadeleyi 4-0 gibi oldukça farklı bir skorla kazanan Ceyhanspor ligdeki 4’üncü galibiyetini alarak puanını 12’ye çıkarıp 6’ncı haftayı 3’üncü sırada tamamladı. Ligdeki 3’üncü yenilgisini alarak 7 puanda kalan Mersin Büyükşehir Belediyespor haftayı 9’uncu sırada tamamladı.
Nevşehir’de oynanan Kapadokya Göremespor ile Yahalıspor arasındaki mücadele sonucunda 90 dakikada gol sesi çıkmadı ve taraflar haftayı 1’er puanla kapattı.
Sahasında Reyhanlıspor’u 2-1’lik skorla geçen İdmanyurdu 1925Spor, puanını 10 yaparak 6’ncı sıraya yükselirken, 7 puanda kalan Reyhanlıspor ise haftayı 8’nci sırada tamamladı.
Haftanın son karşılaşmasında ise Eşmekayaspor deplasmanda Talasgücüspor’u tek golle geçmeyi başardı.
6. HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI: Mucur Yabanlıspor-Sorgun Belediyespor: 1-0, Ceyhanspor- Mersin BŞ.BLD.Meskispor: 4-0, İçel İdmanyurduspor-Pozantıspor: 1-0, Talasgücü Belediyespor-Eşmekaya Sultanhanıspor: 0-1, Kapadokya Göremespor-Yahyalıspor: 0-0, İskenderunspor-Tüysüzspor: 5-1, İdmanyurdu 1925 Spor-Reyhanlıspor: 2-1,
7. HAFTANIN MAÇLARI: Yahyalıspor-Mucur Yabanlıspor, Sorgun Belediyespor-Talasgücü Belediyespor, Eşmekaya Sultanhanıspor-İskenderunspor, Tüysüzspor-Ceyhanspor, Mersin BŞ.BLD.Meskispor-İçel İdmanyurdurspor, Pozantıspor-İdmanyurdu 1925 Spor, Reyhanlıspor-Kapadokya Göremespor. (Haber: SALİH GÜNER)