Sarı-siyahlı temsilcimiz, ilk sezonda 16 maçta 2 galibiyet,
1 beraberlik ve 13 yenilgi alarak ligin dibine demir attı!..

YABANLISPOR BAL’DA HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Yabanlıspor’da kötü gidişat devam ediyor. Ligin 16’ncı haftası geride kalırken, sadece 2 karşılaşmasını kazanan sarı-siyahlılar, hem teknik direktörsüz yoluna devam ederken, hemde kötü futbolunu farklı skorlar alarak tescillendiriyor
Geçtiğimiz sezon muhteşem taraftarıyla birlikte Kırşehir Amatör Küme Futbol Ligi’nde şampiyon olan ve Kırşehir’in genç ve başarılı teknik adamı Zafer Özbek ile anlaşarak iyi bir kamp dönemi geçiren Yabanlıspor’da işlerin iyi gitmeyeceği henüz 1’inci haftasından bugüne kadar gelen sürede kendini belli etti.
Ligin 1’inci haftasında 2-1’lik İskenderunspor yenilgisinin ardından 2’nci haftada 5-0’lık kaybedilen Ceyhanspor maçı sonrası teknik adam Zafer Özbek ile yollarını ayıran Yabanlıspor’da 5’inci haftaya kadar kendin çal kendin oyna felsefesiyle ilerlediler. Ligin 6’ncı haftasında Yavuz Hastoprakçılar ile anlaşan Yabanlıspor, teknik adamın oyun anlayışına uymayan futbolcuların gazına gelen Başkan Oğuzhan Işık’ın 2-1’lik Reyhanlıspor maçının ardından tribündeki ağır sözlerine maruz kalan Yavuz hocayla yollar ayrıldı.
Ligin 7’inci haftasından buyana hiçbir teknik adamı kadrosuna katmayan ve yoluna teknik adamsız, disiplin olmadan, doğru düzgün antrenmanlar yapmayarak maçlara çıkan Yabanlıspor, bunun sonucunu ileriki maçlarda kötü sonuçlar alacağının habercisi olmuştu.
İşte bu dakikadan itibaren hem oynadığı, hemde aldığı kötü sonuçlarla taraftarlarını küstüren sarı-siyahlı camiayı ikiye bölmüştü.
Artık Yabanlıspor’lu taraftarlar bile maçlara gelmiyor, sosyal medya hesaplarından maçları takip ediyorlardı.
İşin bu boyutundan saha boyutuna inersek, içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı.
Ligde şuana kadar 16 maç oynayan Yabanlıspor, bunların sadece 2’sinden galip gelirken 1 maçta da rakibiyle berabere kaldı. kalan 13 maçının tamamını kaybeden sarı-siyahlılar, kalesinde de gördüğü 45 golle bu alanında lider oldu.
Ligin son sırasına demir atmış olan Yabanlıspor’a bir kötü haberde Aksaray’dan geldi. Ligde kümede kalma adına en yakın rakibi Eşmekaya Sultanhanıspor’un kendi sahasında 2-0 kazandığı Mersin Büyükşehir Belediyespor maçı sonrası puanını 13 yaparak Yabanlıspor’un 6 puan önünde haftayı 12’nci sırada tamamladı.
İŞTE LİGDEKİ SKORLA: Yabanlı-İskenderunspor: 1-2, Ceyhanspor- Yabanlıspor: 5-0, Yabanlıspor-İçel İdmanyurdu: 0-2, İdmanyurdu 1925Spor-Mucur Yabanlıspor: 2-0, Yabanlıspor-K.Göremespor: 0-4,
Yabanlıspor-Sorgun Belediyespor: 1-0, Yahyalıspor-Yabanlıspor: 5-0, Yabanlıspor-Reyhanlı Belediyespor: 1-2, Pozantıspor-Yabanlıspor: 3-0, Yabanlıspor-MESKİ: 2-2, Tüysüzspor-Yabanlıspor: 2-1,Yabanlıspor-Eşmekaya Sultanhanıspor: 1-0, Talasgücü Belediyespor-Yabanlıspor: 4-0, İskenderunspor-Yabanlıspor: 1-0, Yabanlıspor-Ceyhanspor: 1-6, İçel İdmanyurduspor-Yabanlıspor: 5-0