Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölgesel Amatör Ligi 5’inci Bölge 3’üncü grupta mücadele eden temsilcimiz Yabanlıspor, Ligin 2’nci haftasında deplasmanda Ankara TKİ ile karşı karşıya gelecek. Yeni Mahalle Hasan Doğan Stadyumunda oynanacak olan karşılaşma saat 14.00’da başlayacak.
Yeni sezona evinde 4-0’lık skorla Yeşil Kamanspor galibiyeti ile başlayan Yabanlıspor, Başkent deplasmanına puan veya puanlar için gidiyor. Rakip Ankara TKİ ise sezona deplasmanda aldığı 1-1’lik Keçiören Bağlum beraberliği ile başladı.
Yabanlıspor’un deplasmanda oynayacağı Ankara TKİ maçı dışında grupta 3 zorlu karşılaşma oynanacak.
Osmancıkspor’un maç yapmadan bay olarak geçeceği 2’nci haftada Kırşehir’i temsil eden bir diğer temsilcimiz Yeşil Kamanspor, Pazar günü kendi sahasında Ankara DSİ ile karşılaşacak. Kaman İlçe Stadyumunda oynanacak olan karşılaşma saat 14.00’da başlayacak.
Lige harika bir başlangıç yaparak deplasmanda Osmancıkspor’u 3-0’la geçen Sorgun Belediyespor, Pazar günü kendi sahasında Keçiören Bağlumspor’u konuk edecek.
Haftanın son karşılaşmasında ise iki Yozgat takımı karşılaşacak. 
İlk maçı güvenlik tedbirlerinden dolayı oynamayan Yozgatspor, kendi sahasında Çayıralan Esnafspor’la karşı karşıya gelecek.
IŞIK VE ŞİMŞEK: “ANKARA’YA PUAN İÇİN GİDİYORUZ”
Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Yabanlıspor’un Başkanı Yunus Emre Şimşek ve AS Başkan Oğuzhan Işık, Pazar günü deplasmanda oynayacakları Ankara TKİ maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Işık ve Şimşek yaptıkları ortak açıklamada, zorlu deplasmandan puanla döneyi hedeflediklerini söyledi.
Ligin ilk haftasında sahasında konuk ettiği Yeşil Kamanspor’u 4-0’lık net bir skorla yenerek sezona harika bir başlangıç yapan Yabanlıspor’da yüzler gülüyor.
Sarı-siyahlı kulübün Başkanı Yunus Emre Şimşek ve As Başkan Oğuzhan Işık yaptıkları açıklamada: “Yeni sezona galibiyetle başladığımız için mutluyuz. Kamanspor’u iyi bir oyun ve iyi bir skorla yenerek sezona galibiyetle başladık. Tabiki maçın içinde futbol dışı olaylar yaşansa da bizler her zaman yöneticiler olarak saha boyutu bizleri ilgilendiriyor. Lige galibiyetle başlamanın vermiş olduğu moralle hafta sonu deplasmanda Ankara TKİ ile karşı karşıya geleceğiz. Ankara takımları Bölgesel Amatör Ligi’nde her zaman iyi kadro kurmuş ve her zaman bu ligde söz sahibi olan ekipler olmuştur. Gerçekten zorluk derecesi üst düzey bir karşılaşma bizleri bekliyor olacak. Yabanlıspor’un oyununa yakışır bir şekilde mücadele edip sahadan puan veya puanlarla evimize dönmeyi hedefliyoruz. Tabiki bu sıkıntılı ve zor bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde büyük Yabanlıspor taraftarlarını da yanımızda görmek istiyoruz. Onların destek olup bu takıma sahip çıkması bizlerin gücüne güç katacaktır. Sadece takımlarının yanlarında olsunlar ve bizlere desteklerini esirgemesinler” dedi.
ANTRENÖR DOĞAN: “ANKARA’YA MORALLİ GİDECEĞİZ”
Hafta sonu deplasmanda oynanacak olan Ankara TKİ maçının hazırlıklarını sürdüren Yabanlıspor’da Antrenör Hüseyin Doğan, zorlu karşılaşma öncesi açıklamalarda bulundu.
Antrenör Doğan yaptığı açıklamada, “Yeni sezonun ilk karşılaşmasında Yeşil Kamanspor galibiyeti ile büyük bir moral bulduk. Herkesin bildiği gibi lige galibiyetle başlamak her takım için büyük önem taşıyor. Bizlerde lige galibiyetle başlamanın vermiş olduğu büyük moralle Ankara deplasmanına çıkacağız. Ankara’da mücadele eden takımların hepsi BAL tecrübesi olan ve bu ligin kalbur üstü takımları olarak her yıl söz sahibi olmuşlardır. Bizlerde mütevazi bir kadro kurduk ve Yabanlıspor’un ismini duyurmaya çalışıyoruz. Şuan çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Ankara’da bizleri zorlu bir karşılaşma bekliyor olacak. Tabi ki her takımın olduğu gibi bizlerinde hedefleri var. Bu hedefler doğrultusunda evimizdeki maçları kazanıp deplasmanda da toplayabildiğimiz kadar puan toplayıp zirvede kendimizi bulmak istiyoruz. İnşallah Ankara’dan iyi bir skorla döneriz” ifadelerini kullandı.
***YABANLISPOR’UN TÜM KARŞILAŞMALARI: Ankara TKİ-Mucur Yabanlıspor, Mucur Yabanlıspor-Sorgun Belediyespor, Osmancık Belediyespor-Mucur Yabanlıspor, Mucur Yabanlıspor-Keçiören Bağlumspor, Ankara DSİ-Mucur Yabanlıspor, Mucur Yabanlıspor-Çayıralan Esnafspor, Yozgatspor 1959 FK-Mucur Yabanlıspor, Yeşil Kamanspor-Mucur Yabanlıspor, Mucur Yabanlıspor-Ankara TKİ, Sorgun Belediyespor-Mucur Yabanlıspor, Mucur Yabanlıspor-Osmancık Belediyespor, Keçiören Bağlumspor-Mucur Yabanlıspor, Mucur Yabanlıspor-Ankara DSİ, Çayıralan Esnafspor-Mucur Yabanlıspor, Mucur Yabanlıspor-Yozgatspor 1959 FK
***YEŞİL KAMANSPOR’UN TÜM KARŞILAŞMALARI:  Yeşil Kamanspor-Ankara DSİ, Çayıralan Esnafspor-Yeşil Kamanspor, Yeşil Kamanspor-Yozgatspor 1959 FK, Ankara TKİ-Yeşil Kamanspor, Yeşil Kamanspor-Sorgun Belediyespor Osmancık Belediyespor-Yeşil Kamanspor, Yeşil Kamanspor-Keçiören Bağlumspor, Yeşil Kamanspor-Mucur Yabanlıspor, Ankara DSİ-Yeşil Kamanspor, Yeşil Kamanspor-Çayıralan Esnafspor, Yozgatspor 1959 FK-Yeşil Kamanspor, Yeşil Kamanspor-Ankara TKİ, Sorgun Belediyespor-Yeşil Kamanspor, Yeşil Kamanspor-Osmancık Belediyespor, Keçiören Bağlumspor-Yeşil Kamanspor. (HABER: SALİH GÜNER)