BÖLGESEL Amatör Ligi’nde mücadeleye ikinci yarının ilk karşılaşmalarıyla devam edildi. Ligde zor günler yaşayan ve ligin son sırasına demir atan temsilcimiz Yabanlıspor, deplasmanda güçlü rakibi İskenderunspor’a tek golle yenilerek galibiyet özlemine son vermezken, şampiyonluk hedefleyen Ceyhanspor haftayı kayıpsız geçerken, İçel İdmanyurduspor ise haftayı 1 puanla kapatarak zirve yarışında ağır bir yara aldı.
Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi’nde 14’üncü hafta oynanan 7 karşılaşmayla sona erdi. Ligin 14’üncü haftasında oynanan 7 karşılaşmada fileler 15 kez ağlarla buluştu. Bu 7 karşılaşmanın 4’ünü ev sahibi, 1’ini deplasman takımı kazanırken, 2 karşılaşma ise 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı.
Ligin ilk yarısını topladığı 7 puanla son sırada tamamlayan ve 2’nci yarıya kadrosuna kattığı genç oyuncularla yeni bir sayfa açmak isteyen Yabanlıspor, deplasmanda karşılaştığı ve ilk yarısında etkili futbol sergilediği maçta rakibi İskenderunspor’a tek golle mağlup olarak 2’nci yarıya puansız başladı. Ev sahibi ekip bu sonucun ardından ligin 2’nci yarısına galibiyetle başlarken, puanını 27 yaparak haftayı 3’üncü, bu sezon ki 11’inci yenilgisini alan Yabanlıspor ise 7 puanda kalarak haftayı son sırada tamamladı.
Bölgesel Amatör Ligi’nde lider durumda bulunan Ceyhanspor, orta sıralarda mücadele eden Nevşehir temsilcisi Kapadokya Göremespor’u konuk etti. Ligin ilk yarısında rakibine 3-0 yenilen Ceyhanspor, rövanşta 2-0’lık skorla mağlup ederek ligdeki 11’inci galibiyetini alarak puanını 33’e çıkarıp haftayı yine lider tamamladı. Ligdeki 7’nci yenilgisini deplasmanda Ceyhanspor karşısında alan Kapadokya Göremespor, 15 puanda kalarak haftayı 11’inci sırada tamamladı.
Liderin en yakın rakiplerinden olan İçel İdmanyurduspor Mersin derisinde karşılaştığı İdmanyurdu 1925 Spor ile 1-1 berabere kalarak 2 puan bıraktı. Bu sonucun ardından İçel puanını 31 yaparak haftayı 2’nci sırada tamamlarken, İdmanyurdu 1925 ise 22 puanla haftayı 6’ncı sırada tamamladı.
Zirvenin uzağında kalan Talasgücü Belediyespor, Kayseri derbisinde sahasında konuk ettiği Yahyalıspor’u 2-1’le geçerek ligdeki 7’nci galibiyetini alıp puanını 25 yaparak haftayı 4’üncü sırada tamamladı. Yahyalıspor ise bu yenilginin ardından 18 puanda kalarak haftayı 7’nci sırada tamamladı.
Ligde düşme hattı üzerinde bulunan Aksaray temsilcisi Eşmekaya Sultanhanıspor sahasında Reyhanlıspor ile karşı karşıya geldi. Mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi. Bu sonucun ardından Reyhanlıspor puanını 22 yaparak haftayı 5’inci tamamlarken, Eşmekaya ise 10 puanla haftayı 12’nci sırada tamamladı.
Kendi sahasında Sorgun Belediyespor ile karşı karşıya gelen Mersin Büyükşehir Belediyespor, mücadeleyi 2-1’lik skorla kazanarak 3 puanı hanesine yazdırdı. Maçtan galibiyetle ayrılan Mersin temsilcisi puanını 17 yaparak 9’uncu sıraya yükselirken, Sorgun Belediyespor ise 18 puanda kalarak haftayı 8’inci sırada tamamladı.
Ligde düşme hattında bulunan Tüysüzspor, kendi sahasında Pozantıspor’a 2-0’lık skorla kaybederek 10 puanda kalıp haftayı 13’üncü sırada tamamladı.
Ligdeki 4’üncü galibiyetini alan Pozantıspor ise 16 puanla haftayı 10’uncu sırada tamamladı.