TFF 2.Lig, Beyaz Grup’ta mücadeleye Cumartesi ve Pazar günü 7.haftada oynanacak olan 9 karşılaşmayla devam edilecek. Afyonspor’un maç yapmadan bay olarak geçeceği 7.haftada temsilcimiz Kırşehirspor kendi saha ve seyircisi önünde Ankaraspor’la karşı karşıya gelecek. Ahi Stadyumu’nda oynanacak olan karşılaşma saat 15.00’da başlayacak.

2023-2024 Futbol sezonunu evinde Esenler Erokspor’a karşı açan temsilcimiz Kırşehirspor, soyunma odasına 1-1’lik beraberlikle girdiği maçta rakibine 3-1’lik skorla yenilerek, sezonu puansız açmıştı.

Erokspor yenilgisi sonrasında ilk deplasman maçı olan Afyonspor karşısına çıkan yeşil-beyazlı temsilcimiz, karşılaşmanın duraklama dakikalarına kadar 1-0 önde götürdüğü maçta rakibiyle 1-1 berabere kalarak 1 puana razı olmuştu.

Cumhuriyet, galibiyete 2’nci yarıda uzandı: 3-0 Cumhuriyet, galibiyete 2’nci yarıda uzandı: 3-0

3.hafta Diyarbekirspor’u elinden kaçırıp 1’er puana razı olan Kırşehirspor, Vanspor’a 2-0 yenildikten sonra, kendi sahasında 1-0 öne geçtiği maçta Mersin İdmanyurdu’na 3-1’lik skorla mağlup olurken,  geçtiğimiz haftada deplasmanda Karacabey Belediyespor’a 3-0 yenilerek 7.hafta sonunda 2 puanda yer aldı.

Rakip Ankaraspor ise oynadığı 6 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi alarak 13 puanla 4.sırada yer alıyor. Lige 1-0’lık Beyoğlu Yeniçarşıspor galibiyeti ile başlayan başkent temsilcisi, 2.hafta sahasında konuk ettiği Ankara Demirspor’u 3-0’lık net bir skorla geçerken, 3.hafta deplasmanda Bursaspor’a 2-0 mağlup olurken, 4.hafta evinde Bucaspor’la 1-1 berabere kaldı.

Ligin 5.haftasında deplasmandaAdıyamanspor’u 2-0 yenerek tekrar çıkış yakalayan Ankara’nın mavi-beyazlı ekibi, son oynadığı maçta da sahasında Serik Belediyespor’u 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Ligde iyi bir konumda yer alan Ankaraspor, oynadığı 6 karşılaşmada 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi alırken 13 puan topladı. Oynadığı 6 maçta rakip ağlara 9 gol atan Ankaraspor, 3 topunu da fileden çıkardı.

7.HAFTANIN MAÇLARI (7 Ekim Cumartesi): Kırşehirspor-Ankaraspor, Serik Belediyespor-Nazilli Bld.Spor, Bursaspor-Ankara Demirspor, Bucaspor 1928-Beyoğlu Yeniçarşıspor

8 Ekim Pazar: Adıyaman FK-Altınordu, 1461 Trabzon FK-Vanspor FK, Esenler Erokspor-Diyarbekirspor, Kırklarelispor-Karacabey Bld.Spor, Zonguldak Kömürspor-Mersin İdman Yurdu, Afyonspor (BAY) (HABER-FOTOĞRAF: SALİH HANÇER)