Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan Voleybol kursunda antrenmanlar yeniden başladı.
Covit-19 tedbirleri kapsamında iptal edilen antrenmanlar Aşıkpaşa Spor Salon’unda covid-19 tedbirleri gözetilerek yapılıyor. Antrenman öncesinde sporcuların ateşi ölçülüp dezenfektan kullandırılırken antrenman esnasında ise sosyal mesafe kuralına uyarak antrenman yaptırılıyor. 
Korona virüs salgını sonrasında yeni normalleşen süreçte açılan İl Spor Merkezleri'nde antrenmanlar tüm hızı ile devam ediyor.
Korona virüs salgını nedeni ile uzun süredir kapalı kalan spor merkezleri yeni normalleşme ile birlikte sadece lisanslı sporculara açıldı. Lisanslı sporcular ile birlikte spor merkezlerinde antrenmanlar tüm hızı ile devam ediyor. Antrenman merkezlerinde alınan tedbirlerde girişlerde ateşler ölçülüyor ve hijyen kurallarına uyuluyor. Sosyal mesafe kurallarının da unutulmadığı antrenmanlar antrenörler eşliğinde sürdürülüyor.
Yaz okulları programı dahilinde voleybol antrenmanları, antrenör Fatih Çakır eşliğinde Aşıkpaşa Spor Salonunda voleybol çalışmaları kaldığı yerden devam ediyor.
Okul sporları branşlarındaki başarılı spor dallarından biri olan voleybol çalışmalarının kaldığı yerden sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde devam ettiği söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Voleybol Antrenörü Fatih Çakır, “Gerçekten sporu çok özledik. Ülkemizin içinde bulunduğu bu sıkıntılı günlerde maalesef spor dalları da büyük bir sekteye uğradı. Yeniden normalleşme döneminde tekrar genç sporcularla birlikte olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Bir çok branşta olduğu gibi Voleybol’da da şehrimizi temsil edecek takımlar varken böyle bir süreçte maçlar bir süreliğine askıya alındı. Bizler inanıyoruz ki ülke olarak bu sıkıntılı süreci atlatacağız. Antrenmanlara gelecek olursak, buraya gelen genç kardeşlerimizin önce kapıda ateşi ölçülüp, hijyen kurallarına dikkat ederek çalışmalarımıza kaldığımız yerden daha büyük bir hırsla başladık. Antrenman sırasında kullandığımız topları bile dezenfekte ederek sporculara teslim edip öyle başlıyoruz. Şuan antrenmanlarımız sadece topa dayalı oluyor. Çünkü bu genç kardeşlerimiz aylardır topa ellerini bile değmedi. O yüzden önce topa hakim olmayı daha sonrada toplu olarak taktiklerle çalışmalarımıza vermeden devam edip, turnuva ve şampiyonalarda ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” diye konuştu. Haber: SALİH GÜNER