Yeşil-beyazlı temsilcimizde koronavirüse yakalanan futbolcu sayısı arttı, yönetim TFF’ya başvurdu.

VE KIRŞEHİR BELEDİYESPOR-ETİMESGUT BELEDİYESPOR MAÇI ERTELENDİ

Geçtiğimiz hafta deplasmanda Tugutluspor’a son dakikalarda yediği golle kaybederek sezona puansız başlayan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor yarın Etimesgut Belediyespor ile yapacağı maç yeşil-beyazlı temsilcimizde koronavirüse yakalanan futbolcu sayısının artması üzerine ertelendi.
Kırşehir Belediyespor Futbol takımımızın resmî hesabından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Maalesef dün yaptırdığımız müsabaka öncesi zorunlu Covid-19 PCR Testi'nde yeni pozitif vakalara rastlanmıştır. Son vakalarla birlikte A Takım Listesi'ndeki futbolcu sayımız 13-e düşmüştür. Konu ile alakalı Türkiye Futbol Federasyonu'na gerekli başvurular yapılmıştır. Talimatta açıkça belirtilen bu durum ile ilgili resmi kararı TFF ve yetkili mercilerinden beklediğimizi kamuoyuna ve taraftarlarımıza saygı ile bildiririz..." ifadeleri kullanıldı.
Yarın oynanması planlanan Kırşehir Belediyespor-Etimesgut Belediyespor maçı, yeşil-beyazlı ekibimizin başvurusunu değerlendiren Türkiye Futbol Federasyonu maçı ertelediğini duyurdu.
Federasyonun bu kararını açıklamasının ardından gazetemize bir açıklama yapan Kırşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Bulut, kararın doğru olduğunu ifade etti.
Başkan Bulut, “Bu maçın ertelenmesi iyi oldu. İnşallah bu virüse yakalanan futbolcularımız en kısa sürede sağlıklarına kavuşursa önümüzdeki günlerde takımımızın çok daha iyi olacağını düşünüyorum… İnşallah sağlıklı bir ortam da maçlarımızı oynarsak bu ligte iyi bir yerlere geleceğiz. Çünkü eksik kadrolarla kaybedeceğimiz puanların ileride telafisi mümkün olmaz. İnşallah tam kadro sahaya çıkacağımız günler gelir. Burada taraftar ve basın mensuplarımıza bir kez daha seslenmek istiyorum; bu hastalık günlerinde lütfen tesislere gelmeyi geçici bir süreliğine erteleyelim zaten ortam ve koşullar normale döndüğünde tesis sizlerin istediğiniz zaman gelir gerek hoca ile röportaj yapıp gerekse de oyuncularımızı ve antrenmanlarımızı çekebilir ve izleyebilirsiniz. Desteklerinden dolayı taraftarımıza, basınımıza ve Kırşehirspor’umuza gönül vermiş tüm sevenlerine canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Misli.com 2.Lig Kırmızı Grupta mücadeleye 2’nci haftada oynanacak Kırşehir Belediyespo Etimesgut Belediyespor ve Sivas Belediyespor-Bayburt İl Özel İdarespor karşılaşmaları Koronavirüs’ten dolayı ileri bir tarihe ertelendi. Bayburt İl Özel İdarespor henüz ligde karşılaşma oynamadı.
TFF 2.Lig Kırmızı Grupta haftanın maçları şu şekilde:
Vanspor-Kırklarelispor (Van Atatürk Stadı/15.00), Pazarspor-Tarsus İdmanyurduspor (Pazar İlçe Stadı/15.00), Elazığspor-Serik Belediyespor (Elazığ Doğukent Stadı/15.00), Pendikspor-Kardemir Karabükspor (Pendik Stadı/16.00), Başkent Akademi FK-Tugutluspor (Ankara Demirspor Stadı/15.30), Sakaryaspor-Eyüpspor (Sakarya Atatürk Stadı/16.00), Bodrum Belediyesi Bodrumspor-Kastamonuspor (Bodrum İlçe Stadyumu/16.00), Karacabey Belediyespor-1922 Konyaspor (Karacabey M.Fehmi Gerçeker Stadı/16.00)
TÜM KARŞILAŞMALARIN HAKEMLERİ
Kırşehir Belediyespor-Etimesgut Belediyespor maçının ertelendiği Misli.com 2.Lig Kırmızı Grup 2’nci haftada grubumuzda oynanacak diğer karşılaşmalarını yönetecek hakemler ise şu şekilde:
Vanspor-Kırklarelispor (Hasan Kaçar, Birtan Yavuz, Cankun Gönenç, Ömer Kocabey), Pazarspor-Tarsus İdmanyurduspor (Serkan Ergün, Sedat Etik, Önder Çalış, Ozan Ergün), Elazığspor-Serik Belediyespor (Adem Cinek, Metin Yalçın, Zafer Gayretli), Başkent Anadolu Fk-Turgutluspor (Bilal Köseoğlu, Emre Aslan, Mehmet Şenkaya, Erdem Mertoğlu), Sakaryaspor-Eyüpspor (Gürel Uzuner, Bilal Gül, Mehmet Dura, Butrak Yücetağ), Bodrumspor-Kastamonuspor (Volkan Okur, Adem Şahan, Mahmut Gülle, Doğukan Yıldırım), Karacabey Belediyespor-1922 Konyaspor (İlker Yasin Avcı, Süleyman Yavaşoğlu, Şenol Bektaş, Batuhan Bayar), Pendikspor-Kardemir Karabükspor (Erhan Kutlu, Selman Timur, Mehmet Sıraç Akpınar, Mehmet Terece). (HABER: SALİH GÜNER)

Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Gürses Kılıç:

“DOĞRU BİR KARAR”

Koronavirüsün vurduğu Kırşehir Belediyespor, vaka sayısı giderek artınca A kadroda futbolcu sayısı 13’e düştü. Yeşil-beyazlı ekibimizin yöneticileri Futbol Federasyonu’na maçın ertelenmesini talebinde bulun ve Federasyon maçı ileri bir tarihe erteledi.
Maçın ertelenme kararını doğru bulan Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Gürses Kılıç, takım olarak zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini söyledi.
Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Gürses Kılıç, “Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs ne yazık ki takımımızı de derinden sarstı. Bu virüse yakalanan futbolcu sayımız arttı ve sadece 13 futbolcumuz kaldı. Bu nedenle sıkıntımız devam ediyor. Yöneticilerimiz Futbol Federasyonu’na maçın ertelenmesini istedi ve Federasyon da bu önemli maçı erteledi. Bu karar yerinde b.ir karar oldu. Zaten geçen hafta da alnı sıkıntı nedeniyle Turgutlu’da eksik bir kadro ile maça çıktık ve maçı son saniyede kaybetmiştik. Yaklaşık on gündür, içinde bulunduğumuz süreç, bizleri, futbolcularımızı ve kulübümüzü derinden etkilemiştir. Maalesef hafta sonu oynadığımız müsabakadan sonra yaptırdığımız testte de pozitif vakalar çıkmaya devam etmiştir. Bu zorlu süreçte istemesek de kulüp olarak izole yaşamaya alışmak zorunda kaldık. Gelinen noktada sezona hazır başlayamayan oyuncularımızın yanında koronaya yakalanan çok sayıda futbolcumuz, yardımcı antrenörümüz ve personelimiz bulunmakta. Şartlar ne olursa olsun, ben ve ekibim ve futbolcu kardeşlerim Kırşehir'in hak ettiği yerlere gelebilmesi için buradayız ve bu amaç uğrunda, bütün olumsuzluklara rağmen sonuna kadar savaşacağız” diye konuştu.
Yeşil-beyazlı ekibimizin tecrübeli hocası Gürses Kılıç, “Bütün dileğimiz bu koronavirüsün dünyada ve ülkemizde biran önce bertaraf edilerek herkesin normal hayatına dönmesi. Taraftarsız maçın tadı olmuyor. Çünkü bizler sessiz sedasız maçlara alışık değiliz” dedi.
REKABETTE KIRŞEHİR’İN ÜSTÜNLÜĞÜ
Kırşehir Belediyespor ile Etimesgut Belediyespor arasındaki rekabette yeşil-beyazlı ekibin üstünlüğü göze çarpıyor. Yeşil-beyazlı ekibimiz Başkent temsilcisi ile Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi başta olmak üzere 3 karşılaşmanın 2’sinde galibiyetle ayrıldı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Misli.com 2.Lig Kırmızı Grupta yeni sezonunu deplasmanda Turgutluspor karşısında açan ve rakibine son dakikada yediği golle 1-0’lık skorla mağlup olarak puansız başlayan Kırşehir Belediyespor’da yarın oynamasını beklediği, ancak TFF tarafından ertelenen Etimesgut Belediyespor’u daha sonra belirlenecek bir tarihte Ahi Stadı’nda konuk edecek.
Kırşehir Belediyespor, Etimesgut Belediyespor’la geçtiğimiz sezon olmak üzere 3 kez karşı karşıya geldi. İki takım en son geçtiğimiz sezon Başkent’te karşılaşmış mücadeleyi yeşil-beyazlı temsilcimiz Onur Karakabak’ın golüyle 1-0 kazanmıştı.
ETİMESGUT BELEDİYESPOR, LİGE GALİBİYETLE BAŞLADI
Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un bu haftaki rakibi Etimesgut Belediyespor’da lige 3 puanla başlamanın sevinci yaşanıyor.
Türkiye 2. Lig'de yeni sezon heyecanı Pazar günü oynanacak maçlar ile başladı. Günün önemli maçlarından birisi ise Etimesgut Belediyespor ile Bodrumspor arasında oynandı. Maçın ilk bölümü 0-0 sonuçlandı. İkinci yarının 48. Dakikasına ev sahibi takım İbrahim Alan’ın attığı golle 1-0 öne geçti. Bu golle birlikte ev sahibi ekip Etimesgut Belediyespor maçı 1-0 kazanarak lige galibiyetle başlamıştı. (HABER: SALİH GÜNER)