TFF Elazığ’da 6.8 şiddetinde depremin ardından Elazığspor Kulübü’nün ertelenmesi talebini kabul etti

VE ELAZIĞ MAÇI ERTELENDİ

GEÇTİĞİMİZ hafta Elazığ ve Malatya’da meydana gelen 41 kişinin can verdiği, bin 600’ün üzerinde insanın yaralandığı 6.8 şiddetindeki depreminin ardından hafta sonu oynanacak olan Elazığspor-Kırşehir Belediyespor maçı ertelendi.
Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) yapılan açıklamada, Elazığ ve Malatya’da meydana gemlen depremin yaralarının sarılmayı çalışıldığına dikkat çekildi ve 2 Şubat Pazar günü Elazığ’da oynanması planlanan Elazığspor-Kırşehir Belediyespor maçının ertelendiğini duyurdu.
Geçtiğimiz hafta deprem bölgesi Elazığ ve Malatya’daki takımların maçlarının erteleyen TFF erteleme gerekçesini açıklarken, “Yapılan tüm görüşmelerde deprem ve devam eden artçı sarsıntılar sonucunda bölgede oluşan ortamın insan sağlığına ve karşılaşmaların huzurlu bir şekilde oynanabilmesine yönelik etkisi yönünde ifadeler kullanılmış ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun tüm maçları erteleme kararında olduğu taraflara ifade edilmiştir. Futbol ailemizin sağduyu içerisinde omuz omuza vererek, ülkemizi derin üzüntüye boğan depremin ardından Elazığ ve Malatya'daki vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için her zor zamanda olduğu gibi var gücüyle çaba göstermeye devam edeceğine yürekten inanıyoruz” dedi.
Kısa adı Elazığ ASKF olan Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yaptığı son dakika açıklamasıyla hafta sonu Elazığ’da oynanacak olan Elazığspor-Kırşehir Belediyespor Müsabakası’nın yanı sıra 27-31 Ocak 2020 tarihleri arasında oynanacak olan amatör maçların ileri bir tarih ertelendiğini duyurdu.
Konuyla ilgili olarak spor servisimize açıklamalarda bulunan Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Gür, EASKF ve kulüpler olarak ortak aldıkları kararla 2 Şubat Pazar günü saat 13:00’te Gençlik Merkezi Sentetik Saha’da oynanması planlanan Elazığspor-Kırşehir Belediyespor müsabakasının yanı sıra, amatör spor müsabakalarının da ileri bir tarihe ertelendiğini bildirdi. Başkan Gür ayrıca, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerken; “Elazığspor’un maçı ve bütün amatör spor müsabakalarını bu hafta erteledik. Bu karar İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında alınmadı. ASKF ve Elazığspor Kulübü’nün TFF’ye olan talepleri kabul gördü ve bu hafta maçlar oynanmayacak.”
EASKF Resmi İnternet Sitesi’nden ise şu açıklama yapıldı:
“İlimizde oynanması gereken tüm sportif müsabakalar ilimizde yaşanan deprem sonrasına sahaların ve takımların hazır hale getirilebilmesi için liglerimiz ileri bir tarihe ertelenmiştir. Liglerimiz fikstür gereğince kaldığı yerden devam ettirilecektir. Yaşanan üzücü deprem sonrasında ölülerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz…”
Bu hafta sonunda Elazığ’da oynanması gereken Elazığspor-Kırşehir Belediyespor mkaçı ileri bir tarihe ertelenirken, grubumuzda oynanacak diğer maçların programı ise şöyle:
Eyüpspor-Kardemir Karabükspor, Bayburt Özel İdare Spor-Bandırmaspor, Ankara Demirspor-Uşak Spor A.Ş., Vanspor Futbol Kulübü-Bodrum Belediyesi Bodrumspor, GMG Kastamonuspor-Niğde Anadolu FK, Sakaryaspor A.Ş.-Tuzlaspor A.Ş., Etimesgut Belediyespor-Piserro Kahramanmaraşspor, Sivas Belediyespor-Ergene Velimeşespor. (HABER: SALİH GÜNER)