Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Taner Öcal,

“Vanspor’u da yenerek ilk yarıyı galibiyetle zirvede bitirmek istiyoruz”

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) 2.Lig Kırmızı Grup 16’ncı hafta maçında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor deplasmanda Etimesgut Belediyespor’u Onur Karakabak’ın golüyle 1-0 yenerek 2 maçlık aranın ardından galibiyetle tanıştı.
1-0’lık Etimesgut Belediyespor galibiyetini değerlendiren Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Taner Öcal, zirve yolunda kazanmaları gereken bir maçı 3 puanla bitirdikleri için mutlu olduğu belitti.
Son 2 maçta sadece 1 puan çıkardıklarını ve Etimesgut karşısında sahaya mutlak galibiyet parolasıyla çıktıklarını belirten Taner Öcal, “Kırşehir Belediyespor için işler son 2 maçtır iyi gitmiyordu. Önce Ankara’da Demirspor’a 2 ardından evimizdeki Sivas’a karşı 3 puan kaybederek zirve yarışında ağır bir yara aldık. Bu hafta deplasmanda karşılaştığımız Etimesgut Belediyespor bu ligin en tehlikeli takımlarından biri. Bizde her hafta kritik ve önem derecesi yüksek maçlar oynuyoruz. Ama bu hafta her maçta olduğu gibi tek düşüncemiz kazanmaktı. Oyuna iyi başladık. Gol bulduk. Öne geçtik. Sonrasında iki takım adına da yakalanan fırsatlar vardı. Biz takım olarak 30 ila 45.dakikalar arası biraz oyun dengemizi kaybettik. Ama soyunma odasına önde girmesini bildik. Soyunma odasında ikinci yarıda neler yapmamız gerektiğini, nelere dikkat emmemiz gerektiğini konuştuk. İkinci yarıda ilk yarının benzeri bir görüntüde geçti. İki takımda net fırsatlar buldu ancak değerlendiremedi. Önemli bir galibiyet aldığımızı biliyoruz. Ve bu galibiyeti ortaya koydukları mücadele ile sonuna kadar hak eden oyuncularımı kutluyorum. Her geçen hafta zorlu maçlar oynuyoruz. Bunun altından kalkmak hiç kolay değil. Biz bile saha kenarında bunun yüksek stresini yaşarken, onların saha içerisindeki mücadeleleri takdir edilecek bir durum. Kalan son haftada evimizde karşılaşacağımız Vanspor’u da yenerek ilk yarıyı galibiyetle zirvede bitirmek istiyoruz. Bunu hep birlikte başaracağımıza inanıyoruz. Etimesgut maçında ayrı bir parantezde taraftarlarımıza açmak istiyorum. Ankara’da oldukça soğuk bir hava olmasına rağmen kendilerine ayrılan bölümü doldurarak bize inanılmaz bir destek verdiler. Onların desteği düşme yaşadığımız anlarda takımımızı ayakta tuttu. Kalan son iç saha maçımızda da aynı desteği görmek istiyoruz” şeklinde görüş belirtti.
HEDEFİMİZE YAVAŞ YAVAŞ İLERLEYECEĞİZ
Yeşil beyazlı takımın teknik direktörü Taner Öcal, “Öncelikli benim için duygusal bir ortamdı. Çünkü Etimesgut Belediyespor ile şampiyonluk yaşadım bu anlamda duygusal anlar yaşadım. İyi ve tempolu bir maç oldu. Hedefi olan bir takımız. Geçen hafta çok kötü bir maç kaybetmiştik onu telafi etmek için çok değerli bir maç kazandık ve mutluyuz, hedefimize yavaş yavaş ilerleyeceğiz. Etimesgut Belediyespor’a bundan sonraki maçlarından başarılar diliyorum. Güzel maçtı tempoluydu, mücadele üst seviyedeydi. Kora kora bir maç oldu iyi bir mücadele vardı. Oyuncular iyi niyetliydi, fair-play içinde centilmence futbol oynamak için için sahaya çıkmıştılar. Güzel bir seyirci topluluğu önünde oynandı onlara da teşekkür ediyorum” dedi.
EKSİKLERİMİZ VAR
“Zorlu bir lig oynuyoruz bütün takımlar iddialı ve bizde şampiyonluk adaylarından birisiyiz fakat daha önümüzde çok maç var” diyen Taner Öcal sözlerini şöyle tamamladı, “İlk hedefimiz evimizde oynayacağımız Vanspor maçı var. Onu da kazanıp devre arasına iyi girmek istiyoruz. Eksiklerimiz var iki üç eksiğimiz var onları da takıma katarsak çok daha iyi bir takım olacağımızı düşünüyorum. İnşallah ligin sonunda şampiyon olan takım biz oluruz. Kırşehirspor taraftarına çok teşekkür ediyorum. Özellikle içeride dışarıda bizi hiç yalnız bırakmayıp destekliyorlar. Bugünde burada bine yakın taraftarımız vardı. Her zaman söylüyorum onlar olmadan bir eksiğiz diyoruz onlara. Futbol taraftarla güzel, onlar olmadan futbolun hiçbir güzelliği yok. Ama onun dışında saha içinde çok büyük karakter koyan futbolcu kardeşlerime çok teşekkür ediyorum emeklerine yüreklerine sağlık” diyerek açıklamasını tamamladı.