Vali İbrahim Akın, Ağustos ayında Bosna-Hersek’in Saraybosna şehrinde düzenlenen 2021 Üst Minikler Avrupa Boks Şampiyonasında 3. olan Yoncagül Yılmaz’ı ödüllendirdi.
Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, genç sporcumuz Yongagül Yılmaz’ın 2021 Üst Minikler Avrupa Boks Şampiyonası’nda Avrupa 3.’sü olarak bronz madalya kazanmasının kendilerini sevindirdiğini belirten Vali İbrahim Akın, Yoncagül’ün bu başarısının diğer gençlerimize de örnek olması temennisinde bulunduğunu söyledi.
İlimizde gençlerimizi sporcu, bilgili ve donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlama gayretinde olduklarını belirten Vali İbrahim Akın, “Boksta Türkiye Şampiyonluğu da bulunan başarılı sporcumuz Yoncagül Yılmaz’ın Avrupa Şampiyonasında elde ettiği başarıların devamının geleceğine inanıyorum. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak kalması, hem bedenen hem de zihnen güçlü bireyler olarak yetişmesi amacıyla ilimizde gençlerimizi sportif aktivitelere yönlendirmek için çalışmalar yürütmekteyiz. Bu vesileyle, hem genç sporcumuzu hem de antrenörlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, genç sporcu Yoncagül Yılmaz ve antrenörü Mehmet Dalbudak’ın yer aldığı ziyaret, Vali Akın’ın ilimizde devam eden sportif faaliyetler hakkında bilgiler alması ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)